Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt cele nouă cete și cei șapte arhangheli ce se prăznuiesc pe 8 noiembrie

Publicat:

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sunt praznuiti pe 8 noiembrie. Insa, ziua de 8 noiembrie este o zi pe care Biserica o dedica tuturor ingerilor care nu s-au despartit de Dumnezeu. Din acest motiv, aceasta sarbatoare este trecuta in calendar sub denumirea de Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si al tuturor cerestilor puteri. Puterile ceresti fara de trupuri sunt prezente in noua cete: Serafimii, Heruvimii, Tronurile, Domniile, Puterile, Stapaniile, Incepatoriile, Arhanghelii si Ingerii. Arhanghelii sunt in numar de sapte: Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil si Varahil,…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pitesti. Credinciosii au cantat Prohodul Domnului la Biserica „Sfantul Gheorghe”

08:30, 04.05.2024 - Zeci de credinciosi au cantat aseara, in Vinerea Mare, alaturi de preoti, Prohodul Domnului, la Biserica „Sfantul Gheorghe” din centrul municipiului Pitesti. In Saptamana Patimilor, Vinerea Mare este ziua in care Iisus Hristos a fost rastignit pe cruce. Vinerea Mare este considerata o zi de doliu, in…

Sinaxar in Sfanta si Marea zi Luni. Pomenirea fericitului Iosif cel preafrumos si de smochinul neroditor care s-a uscat prin blestemul Domnului

10:06, 29.04.2024 - Iosif, fiul Patriarhului Iacob din Vechiul Testament, este laudat in cantarile Deniei ca fiind o preinchipuire sau o prefigurare profetica a Domnului nostru Iisus Hristos. In Sfanta și Marea Luni, la Denie, este pomenit Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament in care Biserica vede o preinchipuire…

Sinaxar in Sfanta si Marea zi Luni.  Pomenirea fericitului Iosif cel preafrumos si de smochinul neroditor care s-a uscat prin blestemul Domnului

10:00, 29.04.2024 - Iosif, fiul Patriarhului Iacob din Vechiul Testament, este laudat in cantarile Deniei ca fiind o preinchipuire sau o prefigurare profetica a Domnului nostru Iisus Hristos. In Sfanta și Marea Luni, la Denie, este pomenit Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament in care Biserica vede o preinchipuire…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Buna Vestire, sarbatorita de credincioși pe 25 martie. Semnificația zilei, tradiții și obiceiuri

14:11, 25.03.2024 - Credinciosii ortodocsi si catolici sarbatoresc pe 25 martie Buna Vestire, ziua in care Arhanghelul Gavriil i-ar fi vestit Fecioarei Maria ca a fost aleasa de Dumnezeu sa dea nastere Mantuitorului Hristos. In popor, Buna Vestire este cunoscuta ca ziua cucului. Este si prima dezlegare la peste din Postul…

Luni, 25 martie: Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații și obiceiuri de Ziua Cucului

21:00, 24.03.2024 - Luni, 25 martie: Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații și obiceiuri de Ziua Cucului Sarbatoarea Bunei Vestiri este marcata in data de 25 martie in calendarul creștin ortodox și catolic in memoria momentului in care Arhanghelul Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca ea va concepe…

Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații, obiceiuri și superstiții de Ziua Cucului

16:05, 24.03.2024 - Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații, obiceiuri și superstiții de Ziua Cucului Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații, obiceiuri și superstiții de Ziua Cucului.  Sarbatoarea Bunei Vestiri este sarbatorita in creștinism in amintirea momentului in…

Icoana Maicii Domnului „Injunghiata“. Originea acestei imagini unice a Fecioarei Maria ranite, cu pruncul in brațe

11:30, 09.02.2024 - Icoana Maicii Domnului „Injunghiata” este o fresca pictata in secolul al XIV-lea. Biserica are o poveste despre aceasta icoana, cu o reprezentare unica, asupra careia a ridicat mana un calugar.


Ce parere ai despre aceasta stire?