Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Anul Nou – semnificaţii, tradiţii şi obiceiuri

Publicat:

este ziua care marcheaza inceperea urmatorului an calendaristic. Stabilirea religioasa a datei de 1 ianuarie ca inceput de an a avut loc pentru prima data in 1691, de catre Papa Inocențiu al XII-lea. Inainte de aceasta data, Craciunul avea rolul inceputului de an nou, in timp ce la multe popoare antice din emisfera nordica, anul incepea la 1 martie. In liturghia romano-catolica 1 ianuarie reprezinta o octava de la Craciun; astfel, aceasta zi este dedicata , potrivit wikipedia.org. In același timp, in a opta zi de la naștere sunt amintite in Evanghelie (Luca 2,21) taierea…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

19:05, 02.05.2024 - Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox. Ea marcheaza ziua in care Hristos a fost rastignit…

A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri

06:05, 29.04.2024 - A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri A inceput Saptamana Patimilor. Credincioșii au intrat in Saptamana Patimilor. Este Lunea Mare din Saptamana Patimilor lui Iisus Hristos: Saptamana premergatoare Paștilor, Saptamana…

Traditii si superstitii in Duminica Floriilor. Obiceiuri si semnificatii

09:20, 28.04.2024 - Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului in Ierusalim este cea mai mare sarbatoare din Postul Mare si aminteste de intrarea triumfala a Mantuitorului in cetatea Ierusalimului, a doua zi dupa ce L a inviat pe Lazar.Astfel, oamenii, auzind de venirea lui Isus, au luat ramuri de finic si au iesit bucurosi…

Buna Vestire, sarbatorita de credincioși pe 25 martie. Semnificația zilei, tradiții și obiceiuri

14:11, 25.03.2024 - Credinciosii ortodocsi si catolici sarbatoresc pe 25 martie Buna Vestire, ziua in care Arhanghelul Gavriil i-ar fi vestit Fecioarei Maria ca a fost aleasa de Dumnezeu sa dea nastere Mantuitorului Hristos. In popor, Buna Vestire este cunoscuta ca ziua cucului. Este si prima dezlegare la peste din Postul…

Sarbatoarea de Buna Vestire. Traditii si obiceiuri

07:15, 25.03.2024 - Ziua de Buna Vestire numita și Blagoveștenie se sarbatorește in fiecare an pe 25 martie, fiind prima mare sarbatoare dedicata Maicii Domnului atestata in documente. Buna Vestire amintește de momentul in care Sfantul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca va naște și va fi mama Fiului lui Dumnezeu.…

Luni, 25 martie: Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații și obiceiuri de Ziua Cucului

21:00, 24.03.2024 - Luni, 25 martie: Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații și obiceiuri de Ziua Cucului Sarbatoarea Bunei Vestiri este marcata in data de 25 martie in calendarul creștin ortodox și catolic in memoria momentului in care Arhanghelul Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca ea va concepe…

Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații, obiceiuri și superstiții de Ziua Cucului

16:05, 24.03.2024 - Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații, obiceiuri și superstiții de Ziua Cucului Buna Vestire, sarbatoare mare in Calendarul Ortodox. Semnificații, obiceiuri și superstiții de Ziua Cucului.  Sarbatoarea Bunei Vestiri este sarbatorita in creștinism in amintirea momentului in…

A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii

11:11, 14.02.2024 - A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii Postul Paștelui Catolic 2024. Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste…


Ce parere ai despre aceasta stire?