Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alpinism: Ticu Lăcătușu încearcă escaladarea în premieră mondială a vârfului himalayan Tsartse

Publicat:

Alpinistul Ticu Lacatușu, primul roman care a cucerit Everestul și singurul care a cucerit cele mai inalte varfuri de pe cele șapte continente, va incerca escaladarea in premiera mondiala a varfului himalayan Tsartse, inalt de 6.346 m.

Foto: (c) / REUTERS

Din expediția condusa de Ticu Lacatușu, care se va desfașura în perioada 22 aprilie-26 mai, fara șerpași de altitudine, mai fac parte alpiniștii , și , potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Vârful virgin Tsartse face…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gianni Crețu, antrenorul roman cu legaturi la Ocna Mureș, performanța excepționala: s-a calificat cu Slovenia, in premiera la Jocurile Olimpice

08:51, 19.06.2024 - Gianni Crețu, antrenorul roman cu legaturi la Ocna Mureș, performanța excepționala: s-a calificat cu Slovenia, in premiera la Jocurile Olimpice Gianni Crețu, antrenorul roman cu legaturi la Ocna Mureș, performanța excepționala: s-a calificat cu Slovenia, in premiera la Jocurile Olimpice Gianni Crețu…

Romania are o noua „stea“! Anca Todoni a cucerit titlul de la Bari

12:15, 10.06.2024 - Anca Todoni, 19 ani, 179 WTA, a cucerit cel mai important titlu din cariera, cel de la Bari, in Italia. A fost 6-4, 6-0 in ultimul act al concursului WTA 125 in fața unguroaicei Panna Udvardy, 25 de ani, 132 WTA. In urma acestui succes, romanca va face un salt de 43 de locuri in ierarhia mondiala. Ea…

Premiera medicala mondiala: Cercetatorii chinezi au descoperit tratamentul care vindeca diabetul

15:25, 03.06.2024 - Un barbat de 59 de ani, care traia cu diabet de 25 de ani și facea insulina de mai multe ori pe zi, a fost vindecat complet, au anunțat cercetatorii chinezi, care au raportat, in premiera mondiala, vindecarea prin terapie celulara a unui caz de diabet zaharat.   O terapie revoluționara aplicata in premiera…

FOTO Premiera mondiala: Primul satelit din lemn, construit in Japonia, va fi lansat in aceasta toamna

09:45, 29.05.2024 - Primul satelit din lume care este construit din lemn urmeaza sa fie lansat la bordul unei rachete a companiei SpaceX in luna septembrie, au anuntat oamenii de stiinta japonezi care au realizat aceasta premiera mondiala, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

O femeie a cucerit Everestul in 14 ore și 31 de minute

23:15, 23.05.2024 - Alpinista nepaleza Funjo Lama a batut joi cu unsprezece ore recordul feminin de ascensiune a celui mai inalt munte din lume. Ada Tsang Yin-hung din Hong Kong deținea recordul din 2021, cu 25 de ore și 50 de minute. Succesul lui Lama a coincis cu moartea unui alpinist kenyan pe Everest, conform Mediafax.

Ce a spus organizatorul excursiei lui Gabriel, alpinistul roman care a murit pe Everest. „S-au dus in corturile lor și nu s-a mai trezit"

13:51, 23.05.2024 - Alpinistul roman Gabriel Țabara a fost gasit mort, luni dimineața, in cortul in care se odihnea in Tabara III, aflata la 7.470 de metri altitudine. Acesta intenționa sa urce pe varful Lhotse, vecin cu Everestul, fara sa foloseasca oxigen suplimentar.

Alpinistul roman Adrian Ahritculesei a revenit in tara dupa ce a cucerit Everestul

15:55, 21.05.2024 - Alpinistul Adrian Ahritculesei a revenit luni in tara dupa ce, in urma trei zile, vineri, 17 mai, a reusit sa cucereasca varful Everest (8.848 m), sportivul recunoscand ca a trait un sentiment de implinire atunci cand s-a aflat in cel mai inalt punct de pe planeta.

Trei kilometri pana la capatul lumii a avut premiera mondiala la Cannes 77

11:15, 18.05.2024 - Regizorul Emanuel Parvu și echipa filmului „Trei kilometri pana la capatul lumii” au fost prezenți pe covorul roșu a celei de-a 77-a ediții a Festivalului International de Film de la Cannes.


Ce parere ai despre aceasta stire?