Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Acordul nuclear cu Iranul: Şeful diplomaţiei Teheranului apreciază propunerile lui Emmanuel Macron

Publicat:

l-a primit vineri pe ministrul de externe iranian intr-o incercare de a salva acordul nuclear cu Iranul, in ajunul summitului G7 din acest weekend, informeaza France 24.

In tentativa de a salva acordul nuclear, fragilizat de retragerea unilaterala a SUA in urma cu un an, presedintele francez a declarat miercuri ca doreste "sa propuna cateva lucruri".

Aceste propuneri merg "intr-o directie buna", a apreciat vineri seful diplomatiei iraniene, adaugand la finalul intalnirii, "dar este clar ca mai este cale lunga de parcurs".

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Seful diplomatiei poloneze face lobby pentru Ucraina. Cere Germaniei sa-i livreze lui Zelensky rachete de croaziera Taurus

13:40, 28.04.2024 - Intr-un interviu acordat publicatiei Bild, ministrul de Externe polonez Radoslaw Sikorski a declarat ca, dupa ce SUA au decis sa-i furnizeze Kievului rachete cu raza lunga de actiune, Germania ar putea livra, la randul sau, rachete de croaziera Taurus.

Coreea de Nord a trimis o delegație in Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țari avanseaza in domeniul nuclear

12:20, 24.04.2024 - O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmeaza a fi primita de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeana este condusa de Yun Jong Ho, ministrul Comerțului Exterior. Potrivit presei de stat din Coreea de Nord, discuțiile cu Iranul vor viza aspecte economice dar și…

Prima reacție oficiala a armatei israeliene despre bombardamentul de la Damasc: „Persoanele ucise erau agenți teroriști, inclusiv membri Hezbollah”

23:35, 15.04.2024 - Contraamiralul Daniel Hagari, purtatorul de cuvant al armatei israeliene, a afirmat luni, 15 aprilie, ca victimele atacului care a vizat consulatul iranian de la Damasc pe data de 1 aprilie erau "teroristi" angajati impotriva Israelului, informeaza AFP, care noteaza ca acesta este primul comentariu…

Iranul a adus in mod deliberat Orientul Mijlociu pe marginea prapastiei, declara sefa diplomatiei germane

15:16, 14.04.2024 - Iranul a adus „in mod absolut deliberat” Orientul Mijlociu „pe marginea prapastiei”, dupa ce a tras sute de rachete si drone asupra Israelului, a declarat duminica sefa diplomatiei germane Annalena Baerbock,

Iranul anunța ca atacul asupra Israelului si-a atins toate obiectivele: „Nu avem nicio intenție de a continua operațiunea”

11:20, 14.04.2024 - Seful fortelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta ca atacul intreprins in timpul noptii impotriva Israelului „si-a atins toate obiectivele”, precizand, totodata, ca niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele si rachetele iraniene, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Iranul amenința cu atacuri țarile care ajuta Israelul. Iordania a fost avertizata oficial ca va fi urmatoarea ținta

07:45, 14.04.2024 - Ministerul Apararii din Iran a amenințat țarile care ajuta Israelul cu atacuri din partea Teheranului, agenția de stat Fars anunțand ca Iordania este vizata de o ”monitorizare atenta” și ca aceasta va fi urmatoarea ținta a atacurilor, scrie Haaretz. 

Șeful ONU apreciaza insuficiente actualele masuri de imbunatațire a ajutorului umanitar pentru Gaza

08:00, 06.04.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat ca “masurile dispersate nu sunt suficiente pentru a imbunatati ajutorul umanitar pentru Gaza”, dupa promisiunile israeliene de autorizare “temporara” a livrarii de ajutoare prin noi puncte de trecere. “Nu este suficient sa existe masuri dispersate.…

Putin va trebui tras la raspundere pentru moartea lui Navalnii, spune seful diplomatiei UE

18:05, 19.02.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin va trebui ''tras la raspundere'' pentru moartea lui Aleksei Navalnii, a declarat pe platforma X seful diplomatiei europene Josep Borrell, dupa ce s-a intalnit la Bruxelles cu vaduva opozantului rus decedat recent in inchisoare, transmit AFP si Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?