Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

8 din 15 plante Monumente ale Naturii se găsesc în Retezat

Publicat:

8 din cele 15 specii de plante declarate Monumente ale Naturii in Romania se regasesc in Parcul Național Retezat.

In aceasta perioada ne bucuram de frumusețea Parcului Național Retezat, care este inflorit. Biologii și rangerii Administrației Parcului Național Retezat au publicat imagini cu frumusețile din zona și atrag atenția asupra faptului ca este interzisa ruperea florilor din zona protejata.

”Nu rupeți plante in Parcul Național Retezat! este renumit prin diversitatea sa floristica, adapostind 1190 specii de plante superioare autohtone. In Parcul Național Retezat…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Destinația perfecta pentru o minivacanța de 1 Mai in Romania. Te face sa te simți ca-n Munții Alpi

12:36, 29.04.2024 - Oaza de liniște și relaxarePentru iubitorii de munte, Cheile Gradiștei din Fundata sunt un adevarat refugiu. Aici, vei gasi sute de locuri de cazare ce iți ofera confortul necesar pentru a te relaxa in mijlocul naturii. Cu o priveliște panoramica uimitoare la fiecare pas, vei fi fermecat de frumusețea…

Mii de brandușe iși fac loc in Parcul Național Retezat

22:11, 28.04.2024 - In fotografiile recente realizate de Claudia Danau, Parcul Național Retezat este prezentat intr-o perspectiva ce evidențiaza frumusețea și biodiversitatea sa. Aflat in județul Hunedoara, acest parc național ocupa o suprafața de 38.047 de hectare, dintre care aproximativ jumatate sunt acoperite de…

Biblioteca Judeteana Panait Cerna din Tulcea sarbatoreste 40 de ani de existenta

17:41, 26.04.2024 - Pe 26 aprilie 1984 se dadea in folosinta noul sediu al Bibliotecii Judetene Tulcea, o cladire proiectata si construita cu scop educativ cultural. Avand o suprafata de 3.400 mp, desfasurata pe trei niveluri, biblioteca avea in componenta o librarie si un spatiu expozitional destinat Uniunii Artistilor…

Unde a fost inaugurata prima plantație de lalele olandeze din Romania cu peste 600 de specii (Foto)

20:56, 08.04.2024 - Premiera pentru Romania: și-a deschis porțile prima plantație de lalele din soiuri olandeze, investiție realizata de un roman. Exploatația de lalele se afla in apropiere de Gaești, in localitatea Patroia-Deal, județul Dambovița, și se intinde pe 3 hectare, unde au fost plantate 600 de specii de flori.…

Despre o Romanie inainte de „marele razboi” – istorie si geopolitica

17:35, 31.03.2024 - Constituirea si edificarea tanarului stat roman modern incepe odata cu unirea Principatelor Moldova si Valahia si epoca de reforme a lui Alexandru Ioan Cuza. Institutiile sale capata forma si stabilitate odata cu Constitutia anului 1866, iar din 1878, obtinand independenta si recunoasterea Marilor Puteri,…

Noul Cod Silvic adoptat de Guvern: se va putea taia cat poate inghiți piața lemnului

11:25, 22.03.2024 - ONG-ul de Mediu WWF Romania (Fundația Mondiala a Naturii) a emis un comunicat de presa in care a exprimat ingrijorarea fața de adoptarea noului Cod Silvic de catre Guvern, considerand ca acesta va avea consecințe negative asupra padurilor din țara. Potrivit organizației, ”se va putea taia cat poate…

Primul pui de delfin nascut in captivitate in Romania. Cum arata Baby, vedeta Delfinariului Constanța FOTO

13:55, 13.03.2024 - Delfinariul din Constanța are un nou membru: „Baby" este primul pui de delfin venit pe lume in captivitate, pe 8 martie. Pentru angajații Delfinariului a fost o surpriza, intrucat nimeni nu și-a dat seama ca Cen-Cen, vedeta autohtona a Compexului Muzeal de Științe ale Naturii, este gestanta

Situație alarmanta in Romania. Legumele produse in sudul țarii conțin tot mai multe pesticide. Topul celor mai toxice legume romanești

07:25, 12.03.2024 -  Autoritatea Naționala Fitosanitara a prelevat și a analizat in anul 2023, un numar total de 2.122 de probe de legume. Astfel ca, din cele 1.323 de probe de legume, 531 au avut reziduuri de pesticide. Legumele cu procent mare de probe cu reziduuri de pesticide au fost: mararul, 67%, salata, 67% și tomatele,…


Ce parere ai despre aceasta stire?