Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:30, 25.03.2024

Tratamentul tumorilor hepatice

Tratamentul tumorilor hepatice

Stereotaxia este un tip de radioterapie externă prin care se pot administra doze mari de radiație, cu mare precizie, direct asupra țesuturilor tumorale, fără o afectare semnificativă a organelor și țesuturilor…




12:05, 28.02.2024

Top 4 cele mai utilizate soluții de imagistică utilizate în medicina modernă

Pentru ca medicii să poată stabili diagnosticuri clare și corecte este nevoie să efectueze investigații de specialitate prin care să observe în detaliu care este situația organismului la interior. Asta înseamnă…




11:35, 09.01.2024

Pericolele din apa îmbuteliată. Cercetătorii spun de ce trebuie să o evităm: Nanoplasticele pot migra prin țesuturile tractului digestiv

Apa îmbuteliată, o sursă convenabilă și aparent sigură de hidratare, a fost subiectul unor investigații recente care aduc în discuție o problemă alarmantă și puțin cunoscută: prezența nanoplasticelor. Aceste particule…




09:56, 27.11.2023

Ce trebuie să faci dacă ești mușcat de un porc. Semnal de alarmă înainte de Ignat

Specialista în boli infecțioase spun că primele măsuri ce trebuie luate după o mușcătură de porc sunt spălare, dezinfectare și oprirea sângerii. Și, nu în ultimul rând, de evitarea tratamentelor improvizate, potrivit…




13:15, 09.10.2023

Gelozia i-a succit mințile. Un bărbat din Cimișlia își va petrece următorii 10 ani după gratii după ce și-a bătut concubina până la moarte

Un bărbat din raionul Cimișlia a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, după ce acum 7 luni și-a snopit în bătaie concubina, cea din urmă decedând peste o săptămână…




12:50, 20.09.2023

Descoperire senzațională: ARN-ul recuperat din țesuturile unui tigru tasmanian, o specie dispărută de pe Terra

Tigrul tasmanian, un carnivor marsupial vărgat şi de mărimea unui câine, denumit şi Thylacine, care a dominat în trecut continentul australian şi insulele sale adiacente, era un prădător de top în lanţul trofic,…




08:51, 10.06.2023

S-a deschis clinica medicală în care se crește nivelul de oxigenare a tuturor țesuturilor. Ce afecțiuni sunt tratate în Hyperbarium, noua unitate din…

O nouă clinică medicală din Oradea, Hyperbarium, inaugurată pe Calea Clujului, este singura din România cu cameră hiperbară multiloc cu 16 locuri, cea mai modernă... The post S-a deschis clinica medicală în care…




12:25, 26.05.2023

Recoltarea de celule stem la naștere – ”Aventură în Familie”, rubrică de parenting cu Alexandra Anița Baciu

Celulele stem sunt celule speciale din corpul nostru care au capacitatea de a se transforma într-o varietate de tipuri de celule diferite, ceea ce le face foarte importante pentru regenerarea și repararea țesuturilor…




19:35, 25.01.2023

5 afectiuni ale ficatului si ce trebuie sa stii despre ele

Ficatul este un organ vital pentru organism intrucat efectueaza numeroase functii asociate cu metabolismul, energia si cu filtrarea produselor reziduale.Afectiunile ficatului sunt acele boli care lezeaza ficatul…




14:15, 12.01.2023

Jill Biden, operată pentru o „mică leziune” la nivelul feței. Intervenția s-a derulat bine, a anunțat Casa Albă

Operația Primei Doamne a SUA, Jill Biden, internată miercuri pentru eliminarea unei ”mici leziuni” de la nivelul feței, s-a derulat bine, a indicat Casa Albă, transmite AFP. Leziunea a fost depistată în urma unui…




23:46, 05.01.2023

Jill Biden va fi operată săptămâna viitoare pentru extirparea unei ”mici leziuni”

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, va fi operată săptămâna viitoare, pentru extirparea unei „mici leziuni” a pielii, descoperită pe față în urma unui examen de rutină, a anunțat purtătoarea sa de cuvânt, transmite…




09:00, 05.01.2023

Jill Biden va fi operată pentru a-i fi îndepărtată o leziune de pe faţă

Prima-doamna a Statelor Unite, Jill Biden, va fi operata saptamâna viitoare pentru a-i fi îndepartata o "mica leziune" cutanata descoperita pe fata la un control de rutina, a anuntat miercuri purtatoarea sa de…




13:25, 22.12.2022

Cum explică cercetătorii pierderea persistentă a mirosului la pacienții care au suferit de COVID. 15 milioane de oameni sunt afectați

Milioanele de oameni care și-au pierdut mirosul din cauza infectării cu coronavirus pot avea un răspuns imunitar anormal, continuu, care distruge celulele din nas, spun cercetătorii, care au încercat să stabilească…




18:31, 07.12.2022

SRI: Plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei conțineau fragmente de țesuturi organice

Plicurile suspecte primite la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice, informează SRI. „În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de…




14:51, 01.11.2022

Colagen Lichid – metodă de ultimă generație pentru suplimentarea rezervelor din organism (P)

Colagenul este un tip de proteina care confera structura tesuturilor precum pielea, oasele, ligamentele, tendoanele, organele, dintii, muschii si vasele de sânge. Colagenul reprezinta 33- din masa totala de proteine…




18:16, 10.10.2022

Fructe și legume bogate în vitamina C

Sunt foarte multe fructe și legume bogate în vitamina C, dar numai unele dintre ele conțin cantități cu adevărat impresionante. Vitamina C este una importantă pentru organism, funcționează ca un antioxidant puternic…




15:01, 13.04.2022

Ce sunt, cum depistam si ce tratamente avem pentru hemoroizi

Hemoroizi reprezinta o afectiune des intalnita in ziua de azi, atat in randul barbatilor, cat si la femei, la persoane din ce in ce mai tinere. Reprezinta dilatarea venelor in zona anusului. In unele cazuri nu…




16:00, 11.04.2022

(AUDIO) Iaşi: Medicii au efectuat cinci transplanturi hepatice de la începutul anului

În ultimele 24 de ore, la Iaşi, a mai fost efectuată încă o prelevare de organe de la un pacient în etate de 51 de ani de sex feminin din Suceava. Raluca Neagu, coordonator al Centrului Regional de Transplant Iaşi…




21:50, 27.03.2022

Colagenul - Ce este, ce functii are si de ce e vital pentru sanatate

Alaturi de elastina, colagenul este considerat principala componenta a tesuturilor conjuctive, in special a pielii. Colagenul reprezinta proteina cea mai importanta din punct de vedere cantitativ din organismul…




19:00, 18.02.2022

Ce presupune un RMN? Caracteristicile, avantajele și indicațiile acestei investigații

RMN-ul sau IRM-ul (Imagistica prin Rezonanță Magnetică) reprezintă o examinare imagistică neinvazivă care produce imagini tridimensionale detaliate ale organelor din interiorul corpului. Datorită imaginilor obținute…




09:36, 11.01.2022

Primul transplant de succes al unei inimi de porc la om

Chirurgii au realizat primul transplant de succes al unei inimi de porc în corp uman, după ce Food and Drug Administration a acordat autorizaţie de urgenţă, în ajunul anului nou, pentru ca un bărbat în vârstă de…




22:45, 13.12.2021

Un posibil răspuns la întrebarea: De ce persoanele obeze sunt expuse formelor grave de Covid-19?

Un studiu recent sugerează că SARS-CoV-2 poate infecta celule adipoase, ceea ce ar explica de ce persoanele obeze sunt expuse formelor grave și prelungite de Covid-19. Cercetătorii de la Stanford, cu ajutorul colegilor…




22:55, 12.11.2021

O terapie revoluționară, testată pe șoareci, vindecă paralizia. Cercetătorii vor să înceapă testele pe oameni

O echipă de oameni de ştiinţă americani a dezvoltat o terapie revoluționară, care, arată primele teste, făcute pe șoareci, poate vindeca leziuni grave ale măduvei spinării și inversa paralizia, scrie Hotnews care…




21:45, 29.08.2021

Centrulnatura.ro: Care este alimentatia potrivita speciei umane?

Experimentele facute de A. M. Ugolev au revelat si alte legitati, care clarifica de ce folosirea prelucrarii termice a alimentelor in bucatarie reduce la minim valoarea lor nutritiva. In cadrul testarilor a fost…




19:45, 23.07.2021

Coșmarul teribil prin care a trecut Mellina la Survivor. Abia acum a avut putere să spună prin ce a trecut în Dominicană: “Mă usturau ţesuturile” EXCLUSIV

Mellina a fost una dintre cele mai apreciate concurente din echipa “Războinicilor”, de la “Survivor România 2021”! Însă, mulți nu știu prin ce chinuri groaznice a trebuit să treacă vedeta pentru a face față probelor…




22:35, 28.03.2021

A fost creat un material ce poate înlocui țesuturile umane

Oamenii de stiinta suedezi incercau sa obtina un material care sa inlocuiasca tesutul osos, dar au obtinut cu mult mai mult. Au creat un nanomaterial care poate inlocui multe dintre tesuturile umane. Este mai cu…




18:05, 29.12.2020

Cum să gestionezi corect parodontoza (PUBLICITATE)

Parodontoza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni stomatologice. Boala duce la distrugerea țesutului moale și osos care susține dinții.  Potrivit specialiștilor în chirurgie dentară, această afecțiune are…




17:06, 06.10.2020

Ecografia tesuturilor moi. Cand si de ce?

Mai putin populara decat celelalte tipuri de ecografii, cum este cea abdominala si cea mamara, ecografia tesuturilor moi este folosita pentru a detecta diferitele afectiuni ale pielii si nu numai, inclusiv tumorile...




11:26, 28.09.2020

(Publicitate) Cum să recunoaștem simptome hernie cervicală și ce tratament putem urma pentru a ne simți bine?

De câte ori nu ne-a durutspatele, în special în zona gâtului? Am simțit că avem mii de ace înfipte înzona cefei și că abia ne putem mișca gâtul. În plus, această durere poate radiași ne trezim cu o migrenă de toată…




07:10, 09.09.2020

Cancerul acaparează țesuturile pentru a se răspîndi

Cercetătorii au observat un pas important în răspîndirea celulelor canceroase în întregul corp, scrie descopera.ro. Un studiu recent, realizat de către oamenii de știință de la Universitatea John Hopkins, a dus…