Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:20, 04.04.2015

15 joburi bine plătite despre care habar nu aveai că există

Unele dintre cele mai mari salarii sunt câştigate de tehnicienii care se ocupă de distrugerea muniţiei neexplodate, dar şi piloţii, fie ei de elicopter sau de dirijabil. Hackerii sunt şi ei plătiţi substanţial…




09:50, 31.03.2015

EVENIMENT – Maramureseanca Marinela Ardelean, cel mai bun somelier din Romania, a lansat in Baia Mare prima sa carte

Marinela Vasilica Ardelean, maramureseanca de doar 32 de ani originara din Cavnic care, anul trecut, a castigat titlul de “Cel mai bun somelier” al Romaniei, a lansat luni, 30 martie, in Baia Mare, prima sa carte,…




14:25, 05.02.2015

LICORI CU GUST Somelierul spaniol David Munoz 'aruncă în aer' dogmele enologiei la Gastrofestivalul de la Madrid

Vinul este o componentă esențială a gastronomiei care 'nu a avansat în ultimii ani cu aceeași libertate ca restul domeniului culinar', a afirmat avangardistul somelier spaniol David Munoz în cursul unei conferințe…




16:10, 23.01.2015

Intre vinuri, carte si arta. Cel mai bun somelier din Romania, prezent la Cluj

Între vinuri, carte şi artă. Cel mai bun somelier din România, prezent la Cluj Întreaga ei viaţă s-a învârtit în jurul gustului şi a mirosului, iar acum este îndrăgostită de calitatea vinurilor din Italia, ţara…




15:00, 03.12.2014

Virgil Mănescu, somelier și maestru de ceremonii la ”Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor”, în postura de jurat

La &"Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor&" este maestru de ceremonii, însă în afara platoului de filmare Virgil Mănescu exersează și ipostaza de jurat. Somelierul și &"le maître d&" de la…




12:36, 25.09.2014

Somelier și maître d’ în show-ul “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, Virgil Mănescu vine pe scuter la filmări

Specialist în vinuri și gazdă perfectă în show-ul “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, difuzat de Antena 1 lunea de la 20.30, Virgil Mănescu este o adevărată apariție nu doar în emisiune, ci și la filmările acesteia.




12:21, 25.09.2014

Virgil Mănescu vine pe scuter la filmările “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”

Somelier și maître d’ în show-ul difuzat de Antena 1 lunea de la 20.30Specialist în vinuri și gazdă perfectă în show-ul “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, difuzat de Antena 1 lunea de la 20.30, Virgil Mănescu…




17:24, 12.08.2014

Degustare de vin @ Vis de Rozmarin

Vis de Rozmarin (fosta Casa Livaki) te invită miercuri, 13 august 2014, de la ora 18:00 la o deosebită degustare de vin. Prin prezența lui Andrei Orbeșteanu, head somelier, vei afla din tainele licorii lui Bachus,…




09:45, 01.08.2014

Somelier din Șoldănești în vinăriile din California

HOBBY // Toată săptămâna muncește contabilă la un spital, iar în zilele de odihnă oferă consultații americanilor la o vinărie din San Francisco, California A ajuns în SUA în anul 2006. La fel ca și mulți studenți…




08:39, 01.08.2014

Moldovenii în lume // Somelier din Șoldănești în vinăriile din California

HOBBY // Toată săptămâna muncește contabilă la un spital, iar în zilele de odihnă oferă consultații americanilor la o vinărie din San Francisco, California A ajuns în SUA în anul 2006. La fel ca și mulți studenți…




08:15, 17.04.2014

O baimareanca este cel mai bun somelier din Romania

Baimareanca Marinela Ardelean a devenit cel mai bun somelier din Romania dupa ce a castigat finala desfasurata la sfarsitul lunii februarie. Finala a fost alcatuita din mai multe probe, printre care decantare si…




18:42, 11.04.2014

O româncă valoroasă, motiv de mândrie pentru Italia: "Eu vreau ca şi România să fie mândră de mine"

Ştirea ANSA din 18 martie avea titlul: " Este o italiancă cel mai bun somelier al anului în România ". În text, surpriză, câştigătoarea mareului premiu al Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (ASI) este Marinela…




22:30, 03.04.2014

Frăţia vinului: Producătorii din România şi Republica Moldova cuceresc piaţa

Somelieri şi producători de vinuri din România şi Republica Moldova şi-au prezentat cele mai bune soiuri la o degustare, la Palatulului Parlamentului. Vinul românesc este deja curtat de clienţii străini.




02:06, 31.03.2014

Ce spun somelierii despre vinurile “Domeniul Burcilor”: vinuri corecte

Patru soiuri de viță de vie cultivate în comuna Traian dau primul vin cu “Indicație geografică” lansat pe piață de […] Articolul Ce spun somelierii despre vinurile “Domeniul Burcilor”: vinuri corecte a fost publicat…




01:03, 27.03.2014

Bacăul are primul somelier angajat într-un restaurant

El este Cristian Bunea și este chiar proprietarul restaurantului. Restaurantul Cribs, unul dintre cele mai elegante pub-uri din Bacău, este […] Articolul Bacăul are primul somelier angajat într-un restaurant a…




14:36, 04.03.2014

Cel mai bun somelier din Romania 2014

Marinela Ardelean, castigatoarea “Trofeului Someleriei” detine titlul de MBA in vinuri, obtinut in Italia. Ultima zi a lunii februarie a fost una marcanta in lumea iubitorilor de vinuri, care s-au reunit, la Bucuresti,…




13:53, 25.02.2014

VIDEO Plansul, ca afacere in Japonia. Somelierul lacrimilor care fac toti banii

Nu multa lume ar da bani ca sa planga. Dar in Japonia incep sa fie populare cluburile de... plans. Oamenii se aduna de doua ori pe saptamana ca sa auda povesti si sa vada filme emotionante care ii fac sa lacrimeze…




08:39, 25.02.2014

Plansul, ca afacere. "Somelierul" lacrimilor care fac toti banii

Nu multa lume ar da bani ca sa planga. Dar in Japonia incep sa fie populare cluburile de... plans. Oamenii se aduna de doua ori pe saptamana ca sa auda povesti si sa vada filme emotionante care ii fac sa lacrimeze…




09:51, 20.12.2013

INFOGRAFIE Cum funcţionează bacşişul în lume?

Fie că ţi-a plăcut cum ai fost servit sau nu, bacşişul va rămâne pe masă, după ce a fost plătită nota. Odată un gest care răsplătea zelul angajaţilor şi calitatea serviciilor, astăzi a devenit o lege de la sine…




11:30, 09.11.2013

Somelier de ciocolată, o nouă profesie căutată de elvețieni

Universitatea de Științe Aplicate din Zurich a eliberat primele atestate ale profesiei somelier de ciocolată. Zece studenți au fost învățați să analizeze obiectiv mirosul, gustul, textura și culoarea diferitelor…




22:30, 23.10.2013

"Aveţi o ofertă atractivă, iar preţurile sunt imbatabile". Somelieri europeni, încântaţi de vinurile din Moldova (VIDEO)

Somelierii europeni, care se află într-o vizită de două zile în ţara noastră, consideră că autorităţile ruse au impus embargo la importul de vinuri moldoveneşti strict din raţionamente politice. Experţii consideră…




13:21, 05.09.2013

Toamna se numara somelierii, la Cramele Recas

Vreți să învățați istoria vinului, să vă specializați în tehnici de degustare și de servire sau să știți cum să asociați vinul cu bucatele? Școala de somelieri organizată, în această toamnă, de Cramele Recaş vă…




09:06, 29.05.2013

O bere românească, PREMIATĂ la Superior Taste Awards 2013.

Bergenbier a fost singura bere romaneasca premiata in cadrul galei Superior Taste Awards 2013 de catre cele mai importante Asociatii Culinare si de Somelieri din Europa. Maestrii din juriu au oferit 2 stele pentru…




20:14, 28.05.2013

Bergenbier, singura bere românească premiată la Superior Taste Awards 2013

Bergenbier a fost singura bere românească premiată în cadrul galei Superior Taste Awards 2013 de către cele mai importante Asociații Culinare și de Somelieri din Europa. Maeștrii din juriu au oferit 2 stele pentru…




16:20, 02.04.2013

Elvețianul Paolo Basoo a fost desemnat cel mai bun somelier din lume

Cel mai bun somelier din lume a fost desemnat, vinerea trecută, în Japonia, la finalul concursului ”Best Sommelier of the World 2013, elvețianul Paolo Basso fiind câștigătorul acestei titulaturi. Concursul organizat…




08:54, 30.03.2013

Somelierii din întreaga lume și-au desemnat campionul

  Concurenţii şi-au demonstrat priceperea în a alege cele mai potrivite vinuri şi în a-i sfătui pe clienţi. Fiecare a trebuit să vorbească într-o altă limbă decât cea maternă. „Un bun somelier trebuie să fie un…




14:20, 20.03.2013

Un somelier din Oradea la Masterchef

Vlad Mureşan, somelier la restaurantul Graf din Oradea şi-a câştigat şortul la Masterchef. După ce chef Ionuţ Lupu, de la acelaşi restaurant a ajuns până în semifinalele Top Chef, Vlad Mureşan a convins juriul…




21:24, 19.03.2013

"MasterChef" cu SURPRIZE: O poliţistă, o actriţă şi un somelier îşi dispută mult râvnitul şorţ

După ce în primele două ediţii multe şorţuri au plecat către concurenţi fericiţi, dar s-au împărţit şi comentarii acide, în cea de-a treia emisiune lupta pentru "MasterChef" se strânge. O poliţistă, o…




23:06, 14.02.2013

“România, pe linia de calitate a vinurilor europene”

Interviu cu somelierul Sergiu Nedelea, ambasador al Association des Sommeliers D’Europe în România. Nativul în “Pești”, somelierul Sergiu Nedelea, aflat recent în vizită prin mall-ul din Bacău, apreciază mai mult…




13:02, 22.01.2013

Vinul intra, secretul iese…

Vinul este adesea comparat, paradoxal, cu femeia…placere sau pacat?… Iubirea… raiul sau iadul inconstiintei?… La un pahar de vin se spun multe… cele mai frumoase povesti, cele mai dulci soapte, cele mai filozofice…