Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:41, 14.02.2024

Beneficiile uimitoare ale păstârnacului. Este bogat în antioxidanți și sărac în calorii

Utilizată în diverse preparate, leguma este plină de nutrienți și este o sursă excelentă de vitamine. Păstârnacul este o „rudă” apropiată a morcovului și a pătrunjelului, dar nu doar în ceea ce privește forma,…




22:55, 02.01.2024

Ce legume se plantează în ianuarie, în grădină sau în solar. Mulți nu știu secretul

În luna ianuarie se începe cultivarea legumelor care vor putea fi culese și consumate în perioada de primăvară, potrivit Agrointeligenta.ro . Printre acestea se numără:MorcovulEste de preferat ca morcovii să fie…




17:05, 11.01.2023

Ce legume se plantează în ianuarie şi februarie

Cei care au făcut din grădinărit o pasiune, la fel și cei care preferă să se hrănească din propria recoltă, știu că lunile ianuarie și februarie sunt foarte importante. Descoperă ce legume se plantează în ianuarie…




12:55, 27.12.2022

10 legume și fructe de consumat pentru o stare de bine pe timpul iernii

Iată cinci legume și cinci fructe care nu ar trebui să lipsească din meniul tău de iarnă.1. Kale Tot mai cunoscută, varza kale ne îmbogățește dieta cu tone de vitamine și antioxidanți, ceea ce adesea ne lipsește…




21:45, 16.03.2022

Cum se cultivă corect păstârnacul și cum rămâne sănătos până la recoltă

Cum se cultivă corect păstârnacul și cum rămâne sănătos până la recoltă. Nu este nevoie să mergi mereu în piață pentru a cumpăra păstârnac. Îl poți crește singur în grădină și te poți bucura de el proaspăt, ba…




14:55, 29.01.2022

Ce a putut păți un român la supermarket – nu i-a venit să creadă când ajuns la casă

Că toate se scumpesc în această perioadă, constatăm cu toții zi de zi. De la energie, combustibil, carne și așa mai departe până la banalele legume pentru supă. O știa bine și acest român care a intrat, zilele…




11:54, 11.12.2017

REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de porc cu brânză

Ingrediente 1 kg păstârnac, curățat și tăiat felii60 ml ulei2 linguri zahăr brun600 g cotlet de porc100 g brânză70 g pesmet200 g baconsarepiper. Mod de preparare –Ruladă din carne de porc cu brânză Preîncălzești…




17:05, 30.11.2017

Pregătiri pentru festin: Moldova-i fruntea la fasole cu cârnaţi

Municipalitatea ieşeană va oferi peste 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, precum şi ceai şi vin persoanelor care vor veni vineri dimineaţa în faţa Palatului Culturii pentru a sărbători Ziua Naţională. Pentru…




22:57, 06.11.2017

Legumele care nu trebuie consumate CRUDE. Sunt TOXICE

Cartofii conţin două substanţe numite solanin şi chaconin, considerate a fi toxice pentru organism dacă sunt ingerate în cantităţi mari. Când cartoful este preparat, aceste două minerale scad cantitativ. În plus,…




18:34, 19.09.2017

Schimbări în meniul elevilor: După „LAPTELE și CORNUL”, urmează programul „PĂSTÂRNACUL și ȚELINA”

După „LAPTELE și CORNUL”, urmează „PĂSTÂRNACUL și ȚELINA” Statul vrea să-i vitaminizeze pe elevi. De anul acesta, vor avea în meniu: pere, prune, morcovi, păstârnac şi ţelină, pe lângă mere, lapte şi corn. În plus,…




09:00, 19.09.2017

Statul vrea să-i vitaminizeze pe elevi. După „LAPTELE și CORNUL”, începe OPERAȚIUNEA „PĂSTÂRNACUL și ȚELINA”

Schimbări în meniul elevilor! De anul acesta, vor avea în meniu: pere, prune, morcovi, păstârnac şi ţelină, pe lângă mere, lapte şi corn. În plus, vor primi şi biscuiţi sau covrigi. După ce Uniunea Europeană a…




10:55, 10.09.2017

A venit toamna! Cele mai sănătoase fructe şi legume din acest sezon

Dovleacul. Este bogat în fibre şi betacaroten care favorizează digestia şi redă o strălucire aparte tenului. De asemenea, dovleacul este o sursă excelentă de potasiu, vitamina A și vitamine din complexul B. Chiar…




00:52, 07.06.2017

Pastarnacul ajuta in lupta cu mai multe boli

Consumat crud, ras, sub forma de decoct, uleiuri, extracte din frunze si mai ales din radacini, pastarnacul are actiune benefica in colecistite, constipatie, anorexie, dureri gastrice, atonii veziculare, enterocolite…




09:03, 08.04.2017

Ai grijă de SĂNĂTATEA TA. Aceste legume crude pot fi TOXICE

Lista alimentelor dăunătoare atunci când sunt consumate crude: Spancul şi rubarba conţin nişte compuşi care se numesc oxalaţi şi care interferează cu absorbţia calciului în sânge. Poţi mânca însă spanac şi rubarba…




12:14, 27.03.2017

Cum își duc fermierii români ceapa, vinetele, roșiile, castraveții, varza sau păstârnacul pe piațele internaționale

62 de culturi românești de legume și fructe vor fi certificate internațional pentru calitate, în 2017, ceea ce va asigura fermierilor accesul la mai multe piețe noi de desfacere – atât locale, dar și internaționale,…




23:34, 23.03.2017

Pastarnacul, leguma minune care ne mentine sanatosi

Pastarnacul este o leguma utilizata in alimentatie si ca remediu natural in tratamentele naturiste datorita efectelor sale medicinale.Pastarnacul contine vitamina A, C, B1, B2, folati, acid folic, saruri minerale…




14:02, 05.10.2016

Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver

Ingrediente 1 ceapă 2 bucăţi păstârnac mare 420 g (conservă) boabe de fasole albă 1 crenguţă de salvie proaspătă 1 foaie de dafin 1 litru de supă de pui Pentru decorul crocant 1 păstârnac 2 crenguţe de salvie proaspătă…




13:13, 15.03.2016

O IGNORATI? De ce? Previne INFARCTUL, ANEMIA, OSTEOPOROZA

O IGNORAŢI? De ce? Previne INFARCTUL, ANEMIA, OSTEOPOROZA Deşi este nebănuit de sănătoasă, fiind bogată în numeroase vitamine şi minerale, această legumă este dispreţuită, pe nedrept, în bucătăria românească. Înrudit…




11:54, 29.12.2015

Alimentul IGNORAT, dar MIRACULOS: reduce riscul de INFARCT, alunga ANEMIA si te scapa de CELULITA

Alimentul IGNORAT, dar MIRACULOS: reduce riscul de INFARCT, alungă ANEMIA și te scapă de CELULITĂ În ciuda prețului mic și a beneficiilor pe care le aduce, multe gospodine au tendința de a evita acest aliment,…




11:14, 25.11.2015

O IGNORATI, desi nu ar trebui: previne INFARCTUL, ANEMIA si OSTEOPOROZA, stimuleaza DIGESTIA

O IGNORAŢI, deşi nu ar trebui: previne INFARCTUL, ANEMIA şi OSTEOPOROZA, stimulează DIGESTIA Înrudită cu morcovul şi pătrunjelul, această legumă, deşi delicioasă la gust, este adesea ignorată de gospodine, care…




13:40, 21.04.2015

Sanatate: Proprietatile medicinale ale pastarnacului

Radacina de pastarnac contine vitaminele A, C si pe cele din complexul B, dar si potasiu, fosfor, calciu, hidrati de carbon, proteine si fibre alimentare. Pastarnacul are proprietati depurative, diuretice, expectorante,…




14:30, 27.02.2015

Cum sa scapi rapid si sanatos de kilogramele in plus cu dieta cu pastarnac

Considerat un afrodiziac fara seaman, pastarnacul iti furnizeaza vitaminele A, C, K si vitamine din complexul B (B1, B2, acid folic). La acestea se adauga minerale pretioase, cum ar fi calciu, potasiu si fosfor.…




11:10, 27.02.2015

Dieta cu păstârnac: Slăbeşte sănătos şi rapid, în numai două săptămâni

Considerat un afrodiziac fara seaman, pastarnacul iti furnizeaza vitaminele A, C, K si vitamine din complexul B (B1, B2, acid folic). La acestea se adauga minerale pretioase, cum ar fi calciu, potasiu si fosfor.Asadar,…




16:40, 14.02.2015

Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă de păstârnac cu praz

Păstârnacul și prazul se caramelizează în miere, transformând această tartă în ceva cu totul deosebit. Ingrediente o lingură de ulei 15 grame unt (poate fi înlocuit cu ulei) 300 de grame păstârnac curățat și tăiat…




12:50, 19.01.2015

Leguma IGNORATA, dar cu beneficii UIMITOARE: stimuleaza SISTEMUL DIGESTIV, previne OSTEOPOROZA si scade riscul MALFORMATIILOR CONGENITALE

Leguma IGNORATĂ, dar cu beneficii UIMITOARE: stimulează SISTEMUL DIGESTIV, previne OSTEOPOROZA şi scade riscul MALFORMAŢIILOR CONGENITALE Este ieftină şi se găseşte din plin pe toate tarabele, dar este ignorată…




10:05, 06.11.2014

Alimentul-minune din bucătărie: PĂSTÂRNACUL. Ce beneficii are pentru sănătate

Mulţi dintre noi dăm bani pe suplimente alimentare şi produse bio scumpe în speranţa că ne vor oferi substanţele nutritive necesare bune funcţionări a organismului, însă medicii ne spun că putem începe…




12:25, 04.11.2014

Cele mai bune 10 alimente pentru toamnă

Nu căuta prin supermarket căpșuni la caserolă sau roșii fără gust. Consumă alimente de sezon și învață să le gătești cât mai variat. Iată care sunt cele mai bune 10 alimente care trebuie consumate toamna: Merele,…




19:50, 03.11.2014

Păstârnacul, leguma care aduce nebănuite beneficii organismului

Potrivit specialiștilor, consumul de păstârnac aduce organismului nebănuite beneficii. Astfel, această legumă conține antioxidanți rari, care au un puternic efect antiinflamator și antifungic asupra... ----




12:05, 03.11.2014

Ce legume mancam in luna noiembrie

Noiembrie este o luna speciala. Diminetile destul de reci sunt echilibrate de caldura dulce de la amiaza. Beneficiaza de blajinatatea soarelui si aduna energie pentru iarna care sta sa bata la usa. Noiembrie este…




11:18, 16.08.2014

Pastarnacul, recomandat in curele de slabire

Pastarnacul, o planta foarte nutritiva, face parte din familia radacinoaselor si este dulce, aromat, gustos si are o consistenta cremoasa. Acesta contine fibre, vitaminele A, C, K,B1, B2, B3, E, potasiu, cupru,…