Gatirii - Stiri si informatii despre Gatirii | prima pagina Ultima actualizare: 20:41:19, 07.05.2024
De ce usturoiul devine verde sau albastru în timp gătirii sau în borcanele cu murături la oţet. Se mai poate consuma?
În borcanele cu murături la oțet sau în timpul procesului de gătire, usturoiul poate să își schimbe culoarea, devenind verde sau albastru. De ce are loc această modificare, vom explica în rândurile de mai jos.…
09:05, 08.01.2024
Cea mai nouă fiță de pe mesele vedetelor: bulionul de oase
În ultima vreme, a devenit din ce în ce mai popular să consumi bulion de oase, un aliment cu numeroase proprietăți apreciat de celebrități din Statele Unite și care a devenit o tendință majoră în dietele multor…
14:05, 14.12.2023
Cum faci cea mai ieftină prăjitură de post. Desertul cu gem și nucă se topește în gură, pașii gătirii VIDEO
Este ieftină, ușor de preparat și deosebit de gustoasă. Prăjitura cu gem este desertul perfect în perioada postului. Cu ingrediente puține și respectând întocmai pașii gătirii veți obține un dulce senzațional.
19:05, 01.02.2023
Desertul delicios cu rom care se topește în gură. Rețeta celui mai gustos chec: secretele gătirii
Un desert fin și aromat care nu poate fi refuzat de nimeni. Este vorba despre cel mai pufos chec, preparat după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
13:41, 02.01.2023
Remediul care te pune pe picioare după Revelion. Cum faci delicioasa ciorbă de burtă, secretele gătirii
Nimic nu te ajută să-ți revii după mahmureală decât o ciorbă de burtă. Rețeta preparatului gustos o regăsim la regretatul jurnalist Radu Anton Roman. Pașii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri…
09:00, 05.07.2022
Salata de ardei copt, cel mai bun preparat de vară. Reţeta care îţi lasă apă în gură, paşii gătirii
O salată delicioasă, hrănitoare şi uşor de preparat vară este cea de ardei copt, gras sau capia. Poate fi servită alături de friptură, cartofi ori o iahnie de fasole. Reţeta care îţi lasă apă în gură o regăsim…
04:52, 03.04.2018
Cum faci friptura de miel perfectă. Paşii gătirii: de ce se şterge carnea cu un şervet îmbibat în apă cu oţet şi se unge cu unt
Una dintre cele mai gustoase reţete de friptură de miel, simbolul Paştelui, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.…
09:57, 13.05.2017
O adolescentă a pus porcuşorul de Guineea în cuptorul cu microunde şi a transmis pe internet momentul „gătirii” acestuia
Tânăra din Brazilia spune că nişte prieteni au îndemnat-o să facă acest lucru. Desigur, în mediul online s-a demarat o campanie de condamnare a faptei adolescentei. Unele persoane au spus că a făcut acest lucru…
15:40, 24.02.2015
Cum te ajută "hrana vie" să îţi întăreşti imunitatea
Specialiştii nu ne sfătuiesc să renunţăm de tot la preparatele fierte, coapte sau prăjite, ci doar să le combinăm cu cele crude.De ce e periculos să consumăm des alimente gătite? Actul gătirii (fierberea, prăjirea,…
10:25, 17.01.2015
Indienii mananca asta zilnic si o considera cea mai buna mancare, dar la noi nu prea e consumata. Ce parere aveti?
Lintea este in India ca si chiftelele in America, prezenta la fiecare masa. Nu se gateste deloc greu, si o pti gasi in tot timpul anului. Aceste mici discuri ce fac parte din familia legumelor, pot varia ca si…