Culinaria - Stiri si informatii despre Culinaria | prima pagina Ultima actualizare: 15:06:25, 10.05.2024
16:00, 09.05.2024
Inspirație culinară din oferta săptămânală Penny: paste făinoase și sosuri delicioase
Când vine vorba de a pregăti o masă rapidă și delicioasă, paste făinoase și sosurile potrivite sunt adesea la îndemână. În acestă ofertă săptămânală de la Penny găsim o selecție atractivă de paste și sosuri care…
13:55, 09.05.2024
Chef Richard Abou Zaki și tunicile roz au câștigat battle-ul de ieri la Chefi la cuțite. Doi concurenți au părăsit show-ul culinar
Cel de-al nouălea battle din sezonul 13 Chefi la cuțite le-a adus o provocare plină de emoții celor trei jurați în ediția de ieri a show-ului culinar: echipele lor au avut de gătit cel mai atrăgător meniu pentru…
Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul
În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.
17:25, 04.05.2024
Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Există un deliciu pe masa de Paște care se poate transforma într-un adevărat coșmar pentru conducătorii auto. Iată la ce preparat trebuie să ai grijă dacă nu vrei ca drugtestul să iasă pozitiv!
Delicii și Tradiții: Ce mănâncă un preot în Postul Paștelui
În ajunul celei mai așteptate sărbători din creștinism, Paștele, pregătirile cuprind nu doar aspecte spirituale, ci și tradiții culinare îmbietoare. Pentru mulți credincioși, postul înseamnă mai mult decât abstinență…
Noua fiță culinară de 1 Mai la București: Supa cremă de mici
Într-o lume a bucătăriei internaționale, Bucureștiul se remarcă din nou cu o inovație culinară surprinzătoare: supa cremă de mici. Această rețetă inedită, creată din trei ingrediente simple – mici pasați, cartofi…
Vacanța de 1 Mai 2024. Care este vedeta culinară a sărbătorii muncitorești? Se vând anual zeci de mii de tone
în magazine şi măcelării rafturile sunt pline de grăsuni gata pregătiţi să ajungă pe grătar. Potrivit Asociației Române a Cărnii, românii consumă anual 200-250 de milioane de mici, iar anul acesta procesatorii…
De ce crapă cozonacul. Greşeala pe care multe gospodine o fac, nu mai iese arătos ca în revistele culinare
Cine nu își dorește să poată pună pe masă, pentru familie și musafiri, preparate nu doar gustoase, dar și arătoase, precum cele din blogurile sau paginile revistelor culinare? Poți face asta cu un celebrul desert…
19:35, 28.04.2024
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Un istoric culinar a stârnit controverse după ce a afirmat că bucătăria italiană nu există, declanșând astfel o dezbatere cu privire la originea și proprietatea alimentelor şi atrăgându-şi dezaprobarea conaţionalilor…
Sarmalele - preparatul culinar cu o diversitate de reţete şi denumiri
De post sau cu carne, cu cartofi sau cu urdă, cu păsat sau cu razalăi, în foi de varză, leuştean, lobodă, măcriş sau podbal, în frunză de tei sau de dud, sarmalele sunt, în România, un preparat culinar cu o diversitate…
14:10, 26.04.2024
Weekend dedicat experiențelor senzoriale, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic aduce deliciile culinare, iar Festivalul ARGO propune experimente de…
Continue reading Weekend dedicat experiențelor senzoriale, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic aduce deliciile culinare, iar Festivalul ARGO propune experimente de știință inedite (P) at Info real.
Weekend dedicat experiențelor senzoriale, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic aduce deliciile culinare, iar Festivalul ARGO propune experimente de…
Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…
Mâncăruri alese și tradiții culinare din Banat, în excursii de neratat (foto)
E anotimpul primelor verdețuri proaspete și gustoase, vremea în care oile ies la păscut și se hrănesc cu ierburi tinere, iar brânza, numită popular „găinușa”, are un gust aparte. Locuitorii din Rudăria, unde se…
Festival culinar în centrul orașului Târgu Jiu
Un festival culinar debutează joi în centrul orașului din Târgu Jiu. Istanbul Street Food Festival este un eveniment organizat de Adrian Neagu, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, și se va desfășura…
22:55, 24.04.2024
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Două amulete folosite în timpul probei culinare. S-au produs schimbări drastice: „Am chef să creez haos”
Ediția din această seară a venit plină de provocări. Tensiunea a crescut tot mai mult, iar chefii au încercat totul pentru a-și ajuta echipele. Orlando Zaharia și Alexandru Sautner au folosit două amulete pentru…
Brandul Arctic lansează campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic”, o reinterpretare a celor mai căutate opt rețete din România
Brandul Arctic lansează un nou proiect digital prin care propune reinterpretarea unor retețe familiare, în variante inedite, adaptate noilor stiluri culinare. Campania „Din dragoste pentru bucătăria Arctic” propune…
Cu vaporetto pe Bega, la festivalul culinar maghiar de la Otelec
Cu vaporetto pe Bega, la festivalul culinar maghiar de la Otelec. Asociația Òtelek Magyarul Magyarokèrt organizează Concurs internațional de gastronomie la Otelec, în ziua de 27 aprilie 2024. Din Titel, Serbia…
Delicii culinare la a X-a ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post din Adâncata. Primarul Viorel Cucu: Mulțumesc gospodinelor care au pregătit…
Casa de prăznuire a Bisericii vechi de lemn „Sf. Dumitru” din Adâncata a găzduit duminică, 21 aprilie o nouă ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post. Festivalul a ajuns la ediția cu numărul zece,…
A monta o salată
Aurzi dumneata! Doamne ferește și apără, să duci salata la montă, pardon! Culinarismul searbăd, nesărat, îi zice Brecht. Și ce-mi făcea bucătărașul nostru? „Ribeye”, antricot de vită la grătar, medium, că nu știm…
Viciul de care Gabriela Cristea nu se poate lăsa, oricât de mult ar încerca. Vedeta a recunoscut fără menajamente
Gabriela Cristea este una dintre cele mai asumate vedete din România și nu se sfiește să își arate adevărata față atunci când vine vorba de viciile sale. Într-o postare recentă pe pagina sa de socializare, vedeta…
15:25, 06.04.2024
PRĂJITURĂ RĂSTURNATĂ : Cum a devenit greșeala culinara a surorilor Tatin un trend global
Prăjitura răsturnată cu mere și caramel sărat este o reinterpretare modernă a clasicei Tarte Tatin franceze, îmbogățită cu un twist contemporan prin adăugarea caramelului sărat. The post PRĂJITURĂ RĂSTURNATĂ :…
08:55, 05.04.2024
Produsul alimentar care i-a dat gata pe străini. E pe primul loc în preferinţele culinare, costă puţin şi e delicios
Produsul alimentar adorat de străini. Se află pe primul loc în preferinţele culinare și costă destul de puțin. Iată ce preferă străinii să cumpere cel mai des din supermarketurile din România! Produsul tradiţional…
„Gustări în Maramureș”: O călătorie culinară și culturală în inima tradițiilor, la Rogoz, Târgu Lăpuș, pe 7 aprilie, de la ora 13:00
Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș (OMD Maramureș), cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș și al Primăriei Târgu Lăpuș, vă invită să luați parte la evenimentul „Gustări în Maramureș”.…
Muzică electronică, artă culinară și concerte în aer liber: Cum va arăta minivacanța de 1 mai în Stațiunea Mamaia
Șase zile și șase nopți de concerte, festivaluri și evenimente gastronomice sunt programate în Stațiunea Mamaia pentru minivacanța de 1 Mai, care marchează și deschdierea sezonului estival, transmite Organizația…
Delicatese (nu doar culinare) (45)
Comerț. Înainte de supermarketuri și hipermarketuri au fost negustorii ambulanți. Calitatea mărfii era bună și produsele proaspete. În plus, era vândută de persoane cunoscute, care nu aveau nici un îndemn să înșele,…
08:25, 02.04.2024
Cine e Mario Mădălin Dumitru, tânărul care a luat cuțitul de aur al lui chef Alexandru Sautner din sezonul 13 Chefi la cuțite. Tânărul se află în domeniul…
În urmă cu o seară, un concurent i-a dat pe spate pe jurații din sezonul 13 al emisiunii Chefi la cuțite. După ce a gătit pentru cei patru chefi bucătari ai show-ului culinar de la Antena 1, tânărul a primit cuțitul…
23:50, 31.03.2024
Oferta de Paște a maeștrilor culinari din zona Carpaților de Curbură. Secretul pastramei de berbecuț întreg
Se apropie Paștele și deja gândul ne fuge la mesele bogate, în familie, de pe care nu vor lipsi bunătățile din carne de miel sau berbecuț. Producătorii de afumături tradiționale primesc deja comenzi, cele mai multe…
22:05, 29.03.2024
S-a redeschis Veranda din Turda! Decor nou, preparate culinare noi, dar aceeași atmosferă bună și primitoare!
Veranda este unul dintre localurile mele preferate din Turda. Aici am legat prietenii și am creat momente de neuitat în timp ce m-am bucurat de servicii bune și de o atmosferă pe măsură. Când m-am întors în Turda,…
Restaurant ACOM, locul ideal pentru a-ți satisface gusturile culinare
Preparatele din pește ocupă un loc important în alimentație, fiind sănătoase și benefice pentru organism. Acestea pot fi servite, acum, într-un loc de poveste, în localitatea Șumugiu, din județul Bihor.
Delicatese (nu doar culinare) (44). Dragostea
Dragostea. "Omul e singur și sărac, ca un ecou fugar printre stâncile unui munte. Omul e trist, făptură rătăcită și slabă, orfan al darurilor dumnezeiești. Sărman al înțelesului și bucuriei, poartă deschisă tuturor…