Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:30, 29.02.2024

Patronul unui celebru lanț de restaurante a concediat toți angajații asiatici. ”Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru”

Patronul unui celebru lanț de restaurante a concediat toți angajații asiatici. ”Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru”

Decizie radicală a patronului unui celebru lanț de restaurante din Capitală. Cătălin Mahu, cel care deține restaurantele ”La Mama”, și-a concediat toți angajații asiatici. Principalul motiv îl reprezintă igiena,…




10:31, 29.02.2024

Un celebru restaurant din București a concediat toți străinii: Nu se spală pe mâini. Sunt un dezastru!

Un celebru restaurant din București a concediat toți străinii: Nu se spală pe mâini. Sunt un dezastru!

Patronul celebrului lanț de restaurante din București ”La Mama”, Cătălin Mahu, susține că a concediat toți străinii pe care îi avea angajați. Mahu a explicat că nu mai vrea sub nicio formă să angajeze nepalezi…




18:16, 28.02.2024

Lanțul de restaurante „La Mama” renunță la muncitorii asiatici și își propune să angajeze în jur de 100 români, pentru noile unități pe care le deschide în 2024

Lanțul de restaurante „La Mama” renunță la muncitorii asiatici și își propune să angajeze în jur de 100 români, pentru noile unități pe care le deschide…

Rețeaua de restaurante „La Mama” a avut anul trecut o creștere a cifrei de afaceri cu 15%, față de 2022. Cătălin Mahu, proprietarul lanțului, are planuri de extindere cu încă două, trei locații în 2024, în care…




11:01, 28.02.2024

Lanțul de restaurante „La Mama” renunță la muncitorii asiatici și își propune să angajeze români

Lanțul de restaurante „La Mama” renunță la muncitorii asiatici și își propune să angajeze români

„În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Pentru noile locații pe care…




06:38, 09.04.2020

Proprietarul restaurantelor La Mama: Statul a decis înghețarea economiei, dar nu și înghețarea obligațiilor oamenilor

Măsurile adoptate de Guvern au atras multe comentarii în rândul angajatorilor. Modalitatea în care au fost implementate și timpii de lucru au creat panică și tensiune în rândul angajaților. Cătălin Mahu, proprietarul…




12:05, 08.04.2020

Proprietarul lanțului de restaurante La Mama: Mai devreme de 6 luni nu ne întoarcem la muncă

Incertitudinea din jurul crizei cauzate de pandemia COVID-19 crește. Autoritățile emit noi termene, iar angajatorii încearcă să găsească modalități prin care afacerile să rămână pe linia de plutire. Contactat de…




19:54, 27.03.2020

Un important antrepenor român îi sfătuieşte pe toţi patronii de hoteluri şi restaurante: "Păstraţi-vă angajaţii!"

Dragoş Petrescu spune că o soluţie este aceea de a folosi facilitatea oferită de stat cu privire la indemnizaţia de şomaj tehnic. Înntr-un interviu pentru Ziarul Financiar, acesta a spus: "Cea mai importantă resursă…




15:33, 06.10.2019

Proprietarul lanţului La Mama vrea să mai deschidă încă două restaurante anul. `Străinii sunt înnebuniţi după ciorbe, sarmale și papanași`

Lanţul de restaurante La Mama are în plan să se extindă anul viitor cu încă două noi locaţii, a declarat pentru News.ro Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante, care afirmă că străinii sunt înnebuniţi…




21:02, 27.02.2019

Catalin Mahu si paradoxul mediului de afaceri romanesc: Avem forta sa ne extindem, dar nu avem oameni si spatii!

La 20 de ani de la deschiderea primului restaurant La Mama, Catalin Mahu, proprietarul lantului de sase restaurante, povesteste, intr-o conferinta de presa, despre evolutia afacerii, planurile de viitor si deficitul…




17:33, 27.02.2019

La Mama, 20 de ani de povești la colțul mesei

Cel mai longeviv lanț de restaurante din București, La Mama, a împlinit pe 27 februarie 20 de ani de activitate într-o industrie aflată într-o criză fără precedent în ultimii 10 ani. Afacerea de succes a proprietarului…




11:15, 12.07.2017

NETOPIA mobilPay introduce plățile cu portofelul digital în restaurantele La Mama din București

NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăţi electronice din România, a introdus, începând cu luna iulie, opţiunea de plată offline cu telefonul, prin aplicaţia mobilPay Wallet, în…




14:58, 29.12.2015

Decizia care schimbă definitiv Bucureștiul: NOUL Centru Vechi

Bucureștiul ar putea avea o altă înfățișare odată cu noul Centru Vechi pregătit de Primăria Capitalei. La o lună de când mai multe localuri din centrul istoric al Capitalei, s-au închis după ce Klaus Iohannis…




17:54, 15.12.2015

Ce reacţii au proprietarii de restaurante după adoptarea legii antifumat

Adoptată de Camera Deputaţilor şi trimisă la promulgare către preşedinţie, Legea antifumat pare să nu le dea emoţii proprietarilor de restaurante, în sensul că şi-ar putea pierde clienţii. Potrivit legii fumatul…




07:50, 17.04.2015

Impozit pe bacşiş, noi controverse. De ce resping chelnerii şi patronii de restaurante proiectul Ministerului de Finanţe

Dragoş Petrescu, proprietarul unităţilor City Grill şi preşedintele Asociaţiei Restaurantelor din România, crede că iniţiativa Ministerului de Finanţe este bună, dar că mai are câteva probleme.   Impozit pe…




02:40, 17.04.2015

Impozit pe bacşiş, noi controverse. De ce resping proiectul Ministerului de Finanţe atât chelnerii cât şi patronii de restaurant

Dragoş Petrescu, proprietarul unităţilor City Grill şi preşedintele Asociaţiei Restaurantelor din România, crede că iniţiativa Ministerului de Finanţe este bună, dar că mai are câteva probleme.   Impozit pe…




20:45, 09.03.2015

Cum se raporteaza la fiscalitate un antreprenor din zona restaurantelor. Seful La Mama: Cota unica, un lucru bun; ar trebui scazuta TVA la mancare

Masurile de relaxare fiscala propuse in Noul Cod Fiscal, care includ reducerea cotei unice cu doua puncte procentuale si reducerea cotei standard de TVA la 18%, sunt binevenite, spune proprietarul restaurantelor…




13:40, 09.03.2015

Proprietarul restaurantelor La Mama, discutie despre fiscalitate: cum vede antreprenorul nivelul impozitarii din Romania

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (9-14 martie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, analizeaza tendintele momentului in fiscalitate. Urmareste emisiunea WALL-STREET 360, realizata…




22:45, 08.03.2015

Tendintele momentului in fiscalitate, discutate la WALL-STREET 360

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (9-14 martie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in fiscalitate. Urmareste emisiunea WALL-STREET 360, realizata…




10:25, 27.02.2015

“La Mama” – oferta “Sweet 16”             Vino însoţit de trei prieteni şi “La Mama” îţi face cinste!

Mai precis, fiecare client care îi trece pragul vineri, 27 februarie, însoţit de trei prieteni, va plăti doar jumătate din preţul consumaţiei. Şi cum în general la o aniversare nu mergi neinvitat, pentru a beneficia…




09:45, 26.02.2015

Cat te costa sa-ti deschizi un restaurant: cel putin 100.000 de euro

Barierele de intrare intr-o afacere cu restaurante sunt multiple, insa, in primul rand, un antreprenor se loveste de amploarea investitiei initiale, care poate ajunge la 100.000 de euro in cazul unui restaurant…




20:30, 25.02.2015

Piata restaurantelor din Romania, o forta de 30.000 de unitati. Cum vede industria proprietarul La Mama

Industria restaurantelor este una foarte puternica si dezvoltata, atat pe orizontala, cat si pe verticala, angrenand o forta de munca uriasa, insa ii lipseste sustinerea in Romania, considera Catalin Mahu, proprietarul…




20:30, 25.02.2015

Seful La Mama, despre efectul "fata Morgana" intr-o afacere cu mancare: Este un miraj sa-ti deschizi un restaurant!

Deschiderea unui restaurant este un miraj pentru antreprenori, insa afacerea este mult mai complicata decat poate parea la prima vedere, spune Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama. El a vorbit…




19:10, 24.02.2015

Catalin Mahu (seful La Mama), invitatul emisiunii WALL-STREET 360: afla tendintele momentului in piata restaurantelor

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in piata restaurentelor. Invitatul emisiunii WALL-STREET…




22:45, 22.02.2015

Vrei sa stii tendintele momentului din piata restaurantelor? Urmareste WALL-STREET 360 in fiecare zi, la ora 12:30

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in piata restaurentelor. Urmareste emisiunea WALL-STREET…




11:30, 13.10.2014

Dragoş Petrescu, City Grill, sfat pentru antreprenorii aflaţi la început de drum: Fiţi disciplinaţi şi să aveţi actele în regulă

Dragos Petrescu nu a fost angajat niciodata. Dupa ’90 a vandut ziare, a avut tarabe in piata si chioscuri in statiile de autobuz. A pus ban langa ban si pas cu pas a reusit in timp sa construiasca unul dintre cele…




09:21, 22.04.2014

Bacşişul la restaurant ar putea deveni OBLIGATORIU

Patronatele au transmis propunerea către autoritățile din turism, urmând ca acestea să o prezinte Guvernului, scrie Capital.ro. Potrivit propunerii patronatelor, valoarea bacșișului va fi lăsată la latitudinea…




00:03, 26.02.2014

Retail - Chiriile spatiilor de retail sunt inca nejustificat de mari

Chiriile spatiilor de retail sunt înca nejustificat de mari, iar pe piata imobiliara, inclusiv pe segmentul rezidential, mai este loc de scadere, a declarat Catalin Mahu, proprietarul restaurantelor La Mama, care…




23:42, 25.02.2014

Catalin Mahu, La Mama: Restaurantul, un spatiu de socializare care acum iti "mananca" peste 100.000 de euro, fara garantia profitului

Pe 27 februarie 1999, Catalin Mahu deschidea primul restaurant La Mama. Acum omul de afaceri se bucura de venituri de 5,3 milioane de euro pe 2013 si o marja de profit de 8%, ce-i drept in scadere fata de perioada…




15:36, 25.02.2014

Mahu, La Mama: Chiriile spatiilor de retail sunt inca nejustificat de mari, mai este loc de scadere. Pentru 2014, vrem sa trecem de 6 mil. euro cifra…

Chiriile spatiilor de retail sunt inca nejustificat de mari, iar pe piata imobiliara, inclusiv pe segmentul rezidential, mai este loc de scadere, a declarat Catalin Mahu, proprietarul restaurantelor La Mama, care…




14:42, 25.02.2014

Catalin Mahu, La Mama: afacerile au urcat la 5,3 mil.euro, insa criza a micsorat nota de plata a clientului

Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama care implineste miercuri 15 ani de la deschiderea primului local, a ajuns la o cifra de afaceri de 5,3 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 6%…