Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:55, 31.12.2023

Fileu de șalău pane, medalion șalău în aspic, chefal cu ciuperci sote, gît de gîscă umplut, fazan a la Neva, pulpă de căprioară in aspic

Vineri, 16 noiembrie 1973, în cotidianul Steagul roșu, din Bacău, apăreau două articole despre expozitii culinare organizate de doua restaurante: celebrul local Zahana, din Bacău și Miorița din Moinești. Expozițiile…




14:00, 19.12.2022

E diferenţă între aspic şi piftie?

E diferență între piftie și aspic? Piftiile sau răciturile sunt nelipsite de pe mesele de la Crăciun și de Revelion, dar le mai regăsim sub denumirea de aspic și pe platourile cu aperitive de la diferite evenimente…




11:32, 31.12.2018

Aperitive festive. Cele mai frumoase şi gustoase aperitive pentru Revelion

Iata cele mai interesante idei de aperitive festive! Aperitive festive # 1: Rulouri de stiuca cu legume in aspic Ingrediente Rulouri de stiuca cu legume in aspic o stiuca de 1- 1,5 kg, 400 g mix de legume congelate,…




20:09, 30.12.2018

Nicio masă de Revelion fără PIFTIE! Clasicul preparat a fost reinventat pentru a satisface cele mai pretențioase gusturi culinare

Nicio masă de Revelion nu este completă fără piftia de porc! „Răcitură”, cum o numesc moldovenii sau „aitură”, pentru ardeleni, piftia, felul de mâncare care se pregăteşte pentru noaptea dintre ani, este reinventată…




23:14, 28.12.2018

Retete de Revelion: Rulouri de stiuca cu legume in aspic

1. Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare. La primul clocot se varsa mixul de legume congelate si se asa sa fiarba 7 minute dupa care se scurg bine iar apa in care au fiert se lasa sa se limpezeasca. 2.…




07:25, 08.12.2018

Cum facem cea mai gustoasă piftie de peşte ca în Delta Dunării. Secretul care garantează întărirea aspicului

Nu mulţi sunt cei care ştiu că piftia se poate face şi din peşte. Preparatul este uşor de pregătit şi nu necesită mult timp şi prea multe ingrediente, însă e nevoie de atenţie la fierberea ingredientelor.




23:16, 18.12.2017

Coşuleţe din legume în aspic cu surimi aromatizat cu lămâie

Ingrediente Cosulete din legume in aspic cu surimi aromatizat cu lamaie 200 g amestec de legume, dupa preferinta, un plic de gelatina(10 g) o lingurita de legume deshidrate, sare, Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.…




15:04, 16.03.2017

Poftiţi la masă, la Livezile...! Se serveşte aspic de somon, cremă de potimarron, bruschete cu trufe negre şi multe altele...!

Bistriţenii pasionaţi de experimente culinare inedite sunt invitaţi pe 24 martie la încă o ediţie „Diner de chez Michel”, la Livezile, într-o străveche şi foarte primitoare casă săsească aparţinând artistului Michel…




12:07, 30.12.2016

Aspic de curcan – o reteta delicioasa

Haideti cu totii sa-l intampinam 2017 cum se cuvine, sa-l imbunam cu un meniu delicios de Revelion si sa-l determinam astfel sa ne ofere tot ce ne dorim, tot ce ne-am planificat, succes in orice am intreprinde,…




21:03, 05.02.2016

'Cherhanaua Tașaul' din Năvodari a fost redeschisă după ce problemele au fost remediate

O cherhana din Năvodari a fost închisă de inspectorii OPC. Aceştia au pornit în control în urma unei reclamaţii primite de la un client care susţine că s-ar fi simţit rău după ce a mâncat la restaurantul cu specific…




12:00, 24.04.2015

REŢETA ZILEI: Şalăul în aspic al preotesei Minodora

S-a întâmplat să-i fiu oaspete o dată, iar peștele cu gust suav, topindu-se-n gură, avea să mă facă să-i cer gazdei rețeta. De-mi promiteți că o veți păstra numai pentru domniile voastre și nimeni altul nu o va…




14:20, 19.02.2015

Reţete vechi de 100 de ani: Carne de pui şi salam de ciocolată

Carne de pui în aspicCantități: 3 pahare apă, 1 pahar vin alb, 1 ceapă întreagă, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 frunză de dafin, 1 linguriță boabe de piper, 1 lămâie tăiată în bucăți cu coajă cu tot, dar curățită de…




23:50, 05.01.2015

LIBERTATEA TE AJUTĂ: E diferenţă între aspic şi piftie?

O variantă de astfel de gelatină este agaragar, un jeleu organic obţinut din alge marine roşii, numite agarofite. Gelatina este extrasă prin fierbere şi solidificare la 32-40 de grade Celsius şi arată precum o…




17:45, 03.12.2014

Istoria gelatinei, aspicului şi a jeleului

Fără miros, fără gust, fără culoare, transparent şi, cu toate acestea, poate lua orice formă, culoare sau aromă: gelatina, aspicul si jeleul  reprezintă visul oricărui copil sau bucătar deoarece face posibilă crearea…




13:00, 18.04.2014

REŢETE DE PAŞTE: Aspic de miel cu ou

Timp de preparare: 70 min Gata in: 1 ore, 10 min Timp de asteptare: 3 ore Ingrediente 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un păstârnac…




08:51, 20.12.2013

SFATURI PENTRU CONSUMATORII CARE FAC CUMPARATURI IN PRAGUL SARBATORILOR DE IARNA

CE TREBUIE SA STIM INAINTE DE A CUMPARA Carne (proaspata, congelata) Carnea proaspata are un miros specific si nu trebuie sa se lipeasca de degete cand este pipaita. Carnea molesita, in care intra degetele, care…




18:25, 28.10.2011

Ton în aspic - Panait Elena

Se fierb câteva capete de peşte curăţate şi spălate într-un litru de apă, în care am pus sare şi o ceapă, se fierb până apa scade la jumătate, apoi lăsăm la răcit, strecurăm zeama şi adăugăm un plic de gelatină…




16:14, 18.09.2011

Ficat de gasca cu gelatina (aspic)

Ingrediente -ficati de gasca -lapte dulce -3 sardele de Lisa -slanina proaspata -foi de varza dulce -1 lingura unt -un patrunjel -un morcov -un pastarnac -putina telina -o ceapa -cateva boabe piper -5-6 cuisoare…




15:14, 12.09.2011

Ficat de gasca cu trufe in gelatina (aspic)

Ingrediente -felii de ficat de gasca -gelatina -mazare verde boabe -trufe -2-3 oua fierte, sau cozi de raci, sau creste de cocos Mod de preparare Punem pe fundul unei forme felii de ficat de gasca in forma de stea,…




08:58, 08.09.2011

Aspic cu fructe

Vezi cele mai bune mancaruri si retete online. Retete de gatit pentru toate gusturile si mancaruri care se prepara usor si eficient.