Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Top 5 greşeli pe care poliţiştii le fac când ne amendează. Chichiţele legale care pot duce la anularea unei sancţiuni rutiere

Publicat:

Saptamana trecuta, cotidianul „Adevarul” a prezentat cazul unei soferite din Iasi care a reusit sa convinga instanta de judecata sa anuleze o amenda rutiera intocmita in baza unei filmari realizate cu aparatul radar. Avocatul care a reprezentat femeia ce a invins , Bogdan Muraru, din , a invocat in actiunea sa o serie de inadvertente descoperite pe inregistrarea realizata de radar. De pilda, radarul a surprins, la un moment dat, doi cai care stateau pe loc insa in dreptul carora radarul indica viteza de 104 de kilometri pe ora.

Soferii trebuie sa stie ca…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șoferii s-ar putea alege cu amenzi pe baza filmarilor facute de alți conducatori auto, in trafic. Ce condiție exista

16:20, 15.04.2024 - Șoferii care comit infracțiuni rutiere și sunt filmați de alți participanți la trafic ar putea fi amendați, potrivit unui nou proiect. Astfel, imaginile care surprind infracțiuni rutiere, filmate cu ajutorul telefoanelor mobile sau a camerelor de de bord ale celorlalți șoferi ar ar putea fi trimise…

Un nou indicator rutier pentru soferii din Romania. Cum arata semnul „Pastreaza Distanta” si ce inseamna

16:36, 08.04.2024 - Politia Rutiera incearca sa reduca numarul accidentelor rutiere ce se produc pe drumurile patriei, Romania fiind fruntasa din acest punct de vedere in Uniunea Europeana. MAI a lansat in dezbatere publica un proiect ce propune introducerea unui nou semn de circulație și a unor noi marcaje rutiere. Ce…

Comisia Europeana saluta acordul provizoriu privind o mai buna aplicare transfrontaliera a normelor de siguranta rutiera

19:55, 13.03.2024 - Normele actuale ale UE privind aplicarea transfrontaliera au contribuit la cresterea gradului de respectare a normelor de siguranta rutiera de catre conducatorii auto nerezidenti, conform comunicatului de presa al CE. Cu toate acestea, in 2019, aproximativ 40 % din infractiunile transfrontaliere au…

Poliția Rutiera, obligata sa anunțe prezența radarelor. Cum pot afla șoferii unde sunt amplasate acestea

10:35, 13.03.2024 - Senatul a adoptat tacit, la inceputul lunii martie, o propunere legislativa de modificare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.Printre modificari se numara și una referitoare la amplasarea dispozitivelor radar. Conform proiectului de lege, echipajele de poliție nu vor mai avea voie…

Poliția Rutiera, obligata sa anunțe prezența radarelor. Cum pot șoferii afla unde sunt amplasate acestea

23:06, 06.03.2024 - Conform unei propuneri legislative adoptate de Senat, poliția rutiera ar putea fi obligata prin lege sa informeze conducatorii auto despre amplasarea radarelor.Potrivit proiectului de lege, echipajele de poliție nu vor mai putea sa opereze in mod discret pentru a surprinde șoferii care depașesc limita…

PE sprijina actualizarea normelor UE privind permisele de conducere pentru imbunatațirea siguranței rutiere

21:50, 28.02.2024 - Comunicat al Biroului de presa al PE Autoevaluarea capacitații de a conduce• Perioada de proba minima de doi ani pentru șoferii incepatori• Permisele de conducere ar putea fi disponibile pe telefonul mobil Permise de conducere digitale, autoevaluarea capacitații de a conduce și atenție sporita fața…

Varstnicii iși vor reinnoi permisul de conducere mai des. Care sunt motivele?

12:35, 22.02.2024 - Mai mulți parlamentari au depus in Parlament un proiect de lege ce vizeaza modificarea Codului Rutier astfel incat valabilitatea permisului de conducere sa fie redusa drastic pentru șoferii trecuți de 70 de ani. Conform unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați sa repete…

Atenție, șoferi! Noi sancțiuni pentru infracțiuni rutiere se vor aplica in toate țarile UE, in 2024

09:50, 20.02.2024 - Șoferii care comit contravenții și infracțiuni rutiere grave ar putea pierde dreptul de a conduce in toate țarile Uniunii Europene. Printre aceste infracțiuni se numara de exemplu:Șofatul in stare de ebrietateȘofatul cu viteza prea mare.Conform Parlamentului European se dorește aplicarea unei legi pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?