Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SFÂNTUL SPIRIDON, 12 decembrie. Ce NU au voie să facă femeile

Publicat:

, 12 decembrie. In toate bisericile din tara, de ziua Sfantului Spiridon se tin slujbe. La finalul acestora, se imparte credinciosilor agheazma, care e buna pentru bolile primejdioase. Multi credinciosi respecta aceasta zi deoarece in popor se crede ca Sfantul Spiridon ii imbogateste pe saraci si ii vindeca pe bolnavi.

, 12 decembrie. Sfantul Spiridon a trait in perioada secolului al IV-lea. S-a nascut in jurul anului 270, in Aski, Cipru, și a fost pastor de oi. Dupa ce a murit soția sa, a ales sa duca o viața ascetica. A ajuns episcopul Trimitundei, o…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești

11:50, 06.05.2024 - A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești. Invierea Domnului este Sarbatoarea care incununeaza mantuirea noastra intru Hristos. Ea reprezinta dispariția completa a pacatului și intoarcerea omului la condiția primordiala de fericire, la starea in care ne aflam inainte de neascultare,…

Rostul de dimineața: Duminica de Paști. Cand se bucura toata lumea vazuta și nevazuta

09:05, 05.05.2024 - Duminica de Paști a inceput pe nesimțite cu noaptea-n cap – noaptea in care ne-am limpezit simțirile, tot incercand sa ne inchipuim cum palpaie „neapropiata lumina a Invierii”… E duminica in care ne straduim sa admiram din nou ștergarul intins pe masa, pascuțele mici peste care sclipește oul dogmatic…

O mare de oameni la Inviere la bisericile din Timișoara VIDEO

01:30, 05.05.2024 - Mii de oameni au participat, sambata seara, la Slujba de Inviere in bisericile de la Timișoara. Cei mai mulți, firește au fost la Catedrala Mitropolitana a Banatului unde au luat lumina adusa de la Ierusalim de la Inaltpreasfinția sa Ioan mitropolitul Banatului. La toate bisericile ortodoxe Romane și…

De ce se da MOBILA de pomana la parastasul de 40 de zile? Ce spune tradiția bisericeasca și ce spun tradițiile

19:15, 26.04.2024 - Parastasul de 40 de zile dupa moarte, numit si parastas de 6 saptamani, are o mare insemnatate in tradiția creștina, fiind asociat cu perioada care a trecut din momentul morții lui Iisus pana la Inalțarea Sa la Ceruri.Altfel spus, este momentul in care sufletul defunctului se inalța la Ceruri, alaturi…

Cați dintre romanii cu varsta de munca nu lucreaza

08:40, 26.04.2024 - In 2023, mai bine de 195,7 milioane de persoane din UE cu varste intre 20 și 64 de ani aveau serviciu, procentul fiind de peste 75%, cel mai mare de cand se fac masuratori Eurostat, arata B1Tv. A fost al treilea an consecutiv de creștere dupa scaderea la 72% din 2020, cauzata de pandemia de coronavirus.…

Romania, a treia țara din Europa ca pondere a populației care nu lucreaza, deși e in varsta de munca. Suntem dupa italieni și greci

07:41, 26.04.2024 - In 2023, rata de supracalificare in Romania era de circa 16% (fața de media UE de 22%), arata datele Eurostat, care considera ca un angajat e supracalificat daca are studii superioare nivelului de calificare cerut de locul de munca. Femeile romance au o rata de supracalificare ușor mai mare decat barbații,…

Calendar ortodox, 2 martie 2024. Iata ce sarbatoare este astazi

08:15, 02.03.2024 - In aceasta luna, in ziua a doua, pomenirea sfantului sfintitului mucenic Teodot, episcopul Cirenei, din insula Cipru.Sfantul Mucenic Teodot, nascut in Galatia Asia Mica, era Episcopul Cirenei din Cipru. In timpul unei persecutii a crestinilor din timpul paganului imparat Liciniu 311 324 , Sf. Teodot…


Ce parere ai despre aceasta stire?