Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Români și 26 de state, vizate de CE. Ce obligație vom avea

Publicat:

Potrivit Executivului comunitar, au fost trimise avize motivate unui numar de 24 state membre (Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si ) si scrisori complementare de punere in intarziere catre alte doua state membre (Estonia si Letonia) cu privire la neconformitatea legislatiei si practicii lor juridice nationale cu normele UE privind recunoasterea calificarilor profesionale (Directiva 2005/36/CE astfel cum a…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se schimba polii de putere din Europa: Romania și alte state din regiune ajung din urma Germania

08:55, 02.05.2024 - Pe data de 1 mai s-au implinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale si de Est - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte doua sunt Cipru si Malta. Din urma vin tare Romania și Bulgaria, care și-au triplat…

20 de ani de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene

13:50, 01.05.2024 - Se implinesc 20 de an de la cel mai mare val de extindere a Uniunii Europene. Pe 1 mai 2004, la Blocul comunitar au aderat 10 țari. Este vorba de Cipru, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia și Slovenia. Pe linga 10 membri noi, Uniunea Europeana s-a ales cu 73…

Incetinire economica și insolvențe in creștere: care sunt perspectivele pentru companiile din ECE?

15:30, 25.04.2024 - • Insolvențele in Europa Centrala și de Est (CEE) in creștere in 2023 • Noua țari au inregistrat un numar mai mare de insolvențe (Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Romania1), iar trei țari au raportat scaderi ale acestora (Bulgaria, Croația și Letonia)…

De duminica, romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Spatiul Schengen / 17 aeroporturi si 4 porturi maritime vor opera in conditii Schengen / Conditii de calatorie pentru minori / Ce se intampla in aeroporturi

10:55, 30.03.2024 - Controalele la frontierele aeriene (aeroporturi) si maritime (porturi la Marea Neagra) se elimina, iar persoanele se vor putea deplasa catre sau dinspre alte state Schengen fara a fi supuse controalelor de frontiera.  Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croatia, Danemarca,…

Romania, somata sa transpuna integral si corect dispozitiile Directivei Europene privind lucratorii sezonieri

15:00, 13.03.2024 - Comisia Europeana solicita Romaniei sa transpuna integral si corect dispozitiile Directivei privind lucratorii sezonieri, potrivit Agerpres. Comisia Europeana a initiat o procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor si a trimis scrisori catre Romania, Spania, Portugalia, Slovenia, Slovacia,…

Legatura dintre alcool și cancerul de san – putin cunoscuta

00:16, 12.03.2024 - In Europa, putin peste o cincime dintre femei stiu ca alcoolul este un factor de risc pentru cancerul de san, o boala care reprezinta o problema de sanatate „majora” in regiune, a avertizat filiala europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), relateaza AFP, preluata de Agerpres. „21% dintre…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?