Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETA ZILEI: Plăcintă dobrogeană cu dovleac

Publicat:

Ingrediente: 1/2 dovleac (aprox. 1,5 kg), 2 lingurite de scortisoara, 20 linguri ulei, un cub (40 g drojdie), o lingurita de zahar, un varf de cutit de sare, faina, 2-3 linguri zahar pudra Mod de...

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

RETETA ZILEI: Frigarui din ficat de gaina in slanina afumata

19:50, 09.05.2024 - Mod de preparare: Slanina afumata se taie panglici. Ficatul de gaina se inveleste cu panglicile din slanina afumata si se imbraca pe betisoare sau ace pentru frigarui. Se frige pe reteaua de gratar la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte. Mujdeiul se serveste separat. Ingrediente: • 800 g ficat…

Descopera autenticitatea: Placinta dobrogeana – reteta romaneasca de traditie recunoscuta la nivel european

14:10, 08.05.2024 - Pe pagina de socializare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a aparut o postare recenta referitoare la placinta dobrogeana ndash; reteta romaneasca de traditie recunoscuta la nivel european. La nivelul UE exista un sistem de indicatii geografice care permit consumatorilor sa aiba…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek

16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…

Ghisman. Rețeta de placinta dobrogeana cu iaurt. Desert foarte popular, care se prepara din ingrediente simple

18:30, 02.04.2024 - Se spune ca acest desert se prepara in ritul paparudelor, divinitați invocate pentru a aduce ploaia. La origini, rețeta se prepara cu corasla, primul lapte de vaca, muls imediat dupa fatare. Aceste este un lapte foarte gras, care prin fierbere se coaguleaza in mici bulgarași. Dar cum corasla nu este…

Ghisman. Rețeta de placinta dobrogeana cu iaurt. Desert foarte popular, care se prepara din ingrediente simple

18:00, 02.04.2024 - Se spune ca acest desert se prepara in ritul paparudelor, divinitați invocate pentru a aduce ploaia. La origini, rețeta se prepara cu corasla, primul lapte de vaca, muls imediat dupa fatare. Aceste este un lapte foarte gras, care prin fierbere se coaguleaza in mici bulgarași. Dar cum corasla nu este…

Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu

13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…

Cum faci o tarta cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Respecta regulile din rețeta și nu are cum sa nu iți iasa

14:55, 13.02.2024 - Tarta delicioasa cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Rețeta simpla pe care nu poți sa o ratezi!Ingrediente:1 cana de miez de nuca (se pot folosi și migdale sau nuci caju)1 cana de curmale, fara samburi1 cana de stafide1 lingurița de scorțișoara1 lingura de miere sau sirop de arțar (opțional,…


Ce parere ai despre aceasta stire?