Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Postul Paștelui 2024. Când începe cel mai lung și aspru post pentru credincioșii ortodocși. Reguli, semnificații, tradiții

Publicat:
Postul Paștelui 2024. Când începe cel mai lung și aspru post pentru credincioșii ortodocși. Reguli, semnificații, tradiții

Postul Paștelui 2024. Cand incepe cel mai lung și aspru post pentru credincioșii ortodocși. Reguli, semnificații, tradiții Postul Paștelui 2024: Cel mai aspru și lung post pentru credincioșii ortodocși va incepe in luna martie. Vor fi 48 de zile in care nu se consuma produse din carne, oua sau lactate. De asemenea, potrivit regulilor bisericești, in aceasta perioada se acorda atenție momentelor de rugaciune și curațenie sufleteasca. Postul Paștelui este numit și […] Citește Postul Paștelui 2024. Cand incepe cel mai lung și aspru post pentru credincioșii ortodocși. Reguli, semnificații, tradiții…

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol si foto: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Mare 2024 - tradiții și obiceiuri. Credincioșii ortodocși țin post negru pe 3 mai

07:05, 03.05.2024 - Vinerea Mare pica anul acesta pe data de 3 mai și reprezinta pentru creștinii ortodocși ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, si a fost pus in mormant. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca…

Traditii si obiceiuri de Joia Mare, inainte de Pastele 2024. De ce nu se lucreaza in aceasta zi

09:30, 02.05.2024 - Credinciosii crestin-ortodocsi sarbatoresc azi Joia Mare din Saptamana Patimilor, o zi plina de simboluri pentru crestinii ortodocsi din toata lumea. In Joia Mare se praznuieste spalarea picioarelor ucenicilor de catre Mantuitorul, Cina cea de Taina, rugaciunea din Gradina Ghetsimani si vinderea Domnului…

Miercurea Mare: Spalarea picioarelor, tradarea lui Iisus de catre Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații

22:05, 30.04.2024 - Miercurea Mare: Spalarea picioarelor, tradarea lui Iisus de catre Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații Miercurea Mare este o zi importanta in calendarul creștin ortodox și greco-catolic. Aceasta zi cade in Saptamana Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerata una dintre…

A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri

06:05, 29.04.2024 - A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri A inceput Saptamana Patimilor. Credincioșii au intrat in Saptamana Patimilor. Este Lunea Mare din Saptamana Patimilor lui Iisus Hristos: Saptamana premergatoare Paștilor, Saptamana…

Creștinii ortodocși intra de astazi in Postul Pastelui: Traditii si obiceiuri in cel mai aspru post al anului

10:20, 18.03.2024 - Astazi, 18 martie, a inceput cel mai greu si aspru post din an. Credinciosii ortodocsi renunta la mancarea de dulce, lapte, oua si mai ales carne! Timp de 48 de zile, se vor manca doar legume, fructe si produse care nu sunt de origine animala neagra pentru 48 de zile, cat tine cel mai aspru post din…

Postul Paștelui. Luni incepe incepe cel mai lung și aspru post pentru credincioșii ortodocși si greco-catolici

10:36, 15.03.2024 - Cel mai aspru și lung post pentru credincioșii ortodocși va incepe luni, 18 martie. Vor fi 48 de zile in care nu se consuma produse din carne, oua sau lactate. De asemenea, potrivit regulilor bisericești, in aceasta perioada se acorda atenție momentelor de rugaciune și curațenie sufleteasca. Postul…

A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii

11:11, 14.02.2024 - A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii Postul Paștelui Catolic 2024. Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste…

Calendar ortodox, 9 februarie 2024. Ce sfant este pomenit astazi de credinciosii ortodocsi

08:06, 09.02.2024 - Sfantul Mucenic Nichifor a trait in secolul al III lea si era prieten cu preotul crestin Sapriciu. Diavolul a semanat ura intre cei doi, incat, nu doreau sa se mai intalneasca. Dupa un timp, Nichifor si a venit in fire si a trimis cativa prieteni la preotul Sapriciu sa l roage sa l ierte. Pentru ca…


Ce parere ai despre aceasta stire?