Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Papuaşii sunt singurii moştenitori genetici ai denisovienilor dispăruţi

Publicat:

In trecut, au existat incrucișari intre grupurile umane moderne, in special cu oamenii de Neanderthal disparuți acum aproximativ 30.000 de ani.

Chiar daca multitudinea de gene moștenite de la neanderthalienii din genomul oamenilor de astazi a fost documentata de mai multe studii, se știe puțin despre ce ramane din ADN-ul omului de Denisova, spun autorii acestui studiu.

Cercetatorii au analizat genomul a 1.523 de persoane reprezentative pentru populația mondiala, intre care 35 de persoane erau din .

Rezultatele arata ca toate populațiile non-africane ale…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Dezvoltare a parteneriatului dintre Bosch Service Solutions și Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Universitatea de Vest din Timișoara (UVT): eveniment de inaugurare a unui nou spațiu colaborativ dedicat studenților

09:40, 25.04.2024 - Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitații de Vest din Timișoara (UVT) are placerea sa va invite la evenimentul de inaugurare a unui nou spațiu colaborativ dedicat studenților, amenajat in parteneriat cu Bosch Service Solutions.   Evenimentul…

Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași

09:55, 27.03.2024 - Caștigatorii concursului ”Games of Science” in direct la matinalul de la Radio Iași. Otilia Pintilii, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa” Iasi, a caștigat etapa de la Iași a concursului Games of Science cu o prezentarea despre cercetarea echipei din care face parte care…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Cine este economistul care zdruncina tronul lui Tudorel Toader la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași. Profesorul Liviu Maha a caștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de rector

15:46, 13.03.2024 - Liviu Maha (47 de ani), economistul care l-a invins pe Tudorel Toader in primul tur al alegerilor pentru funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este una dintre cele mai apreciate figuri din „valul tanar” al profesorilor de la instituția din capitala Moldovei, spune sursele…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?