Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Juncker critică statele UE care 'nu și-au respectat angajamentele' în privința repartizării refugiaților

Publicat:

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat vineri statele membre care 'nu și-au respectat angajamentele' privind repartizarea solicitanților de azil din Italia și Grecia in cadrul UE, relateaza AFP.

' este cea' care a dat greș, ci 'anumite state membre nu și-au respectat angajamentele luate' în cadrul planului european de 'relocalizare', a acuzat Jean-Claude Juncker în cadrul unei conferințe de presa.

Pentru moment, din cei 160.000 de solicitanți de azil care urmeaza a fi repartizați în UE, numai 272 au fost preluați, potrivit…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental

18:35, 22.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat. Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Astfel, majoritatea statelor membre au raportat…

Cititi ce spune Eurostat!

14:40, 22.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat. Majoritatea statelor membre au raportat un deficit guvernamental in 2023, cu exceptia Ciprului, Danemarcei (ambele cu surplus de 3,1%), Irlandei (1,7%) si Portugaliei (1,2%).…

“Sea Shield 2024”: Peste 2.200 de militari din 13 state iau parte la evenimentul de instruire organizat de Romania in luna aprilie

18:20, 05.04.2024 - Exercițiul multinațional “Sea Shield 2024” va avea loc in Romania in perioada 8-21 aprilie, cu participarea a peste 2.200 de militari din 13 state, transmite Statul Major al Forțelor Navale intr-un comunicat de presa. Execițiul reunește militari din: Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea…

VIDEO REPORTAJ. Inspirați de fermele unde au lucrat in strainatate, producatorii doljeni investesc intr-o cultura mai banoasa decat pepenii: Se coc capșunile la Dabuleni

08:35, 05.04.2024 - Dupa decenii in care au deținut supremația pe piața pepenilor de la noi din țara, fermierii din așa numita Sahara a Romaniei schimba strategia și se orienteaza, unul cate unul, spre o planta mai profitabila. Cu bani caștigați la cules in Italia și Spania, oamenii din Dabuleni și-au inființat solarii…

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Maine intram in era Schengen. Ce se va intampla de fapt

11:35, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, inclusiv Romania

07:05, 26.03.2024 - Comisia publica bilanțuri aprofundate pentru șase state membre, in vederea evaluarii dezechilibrelor macroeconomice in contextul semestrului european. Comisia a publicat ieri, șase bilanțuri aprofundate, pentru Romania, Cipru, Țarile de Jos, Slovacia, Spania și Suedia.  Raportul privind mecanismul de…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?