Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expoziție de recipiente găsite în tranșeele din Primul Război Mondial, la Muzeul Județean de Istorie și Artă

Publicat:

ale uneia dintre cele mai vechi marci de bere din Romania, recipiente militare pentru apa sau sticluțe pentru medicamente recuperate din tranșeele italiene ale fac obiectul unei inedite expoziții vernisate joi, la Muzeul Județean de Istorie și Arta din Zalau. Intitulata “Prin cenușa imperiului”, expoziția este realizata de Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Asociația Gruppo Speleologico Carsico din del Carso, Italia și surprinde latura mai puțin cunoscuta a vieții cotidiene din perioada conflictului militar, exponatele din…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Activitațile Muzeului Unirii la Targul Gradinarului din Alba Iulia

13:11, 20.03.2024 - Vineri, 22 martie 2024, intre orele 10 și 16, in cadrul Targului Gradinarului, ediția 2024, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va intampina publicul cu o expoziție temporara tematica, completata de ateliere educative. PROGRAMUL COMPLET AL TARGULUI POATE FI CONSULTAT AICI Intitulata „Alte… fragmente…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Salajul, gazda a Adunarii Generale a Rețelei Regionale de Tineret

21:35, 06.03.2024 - Adunarea Regiunilor Europene, in colaborare cu Consiliul Județean Salaj, organizeaza, la Zalau, in perioada 14-17 martie, Adunarea Generala a Rețelei Regionale de Tineret (YRN). Tineri din Albania, Belgia, Norvegia, Austria, Franta, Irlanda, Spania, Romania și Italia, alaturi de reprezentanți ai administrațiilor…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Expoziție inedita la Zalau pentru conștientizarea bolilor rare

15:21, 21.02.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arta Zalau, in colaborare cu Asociația Prader Willi din Romania și Centrul NoRo din Zalau, organizeaza in data de 27 februarie expoziția „Impartașește-ți culorile! Ziua Bolilor Rare 2024”. Evenimentul are loc, incepand cu ora 10, in sala „Clio HighTech” a muzeului și este…


Ce parere ai despre aceasta stire?