Cum faci cei mai gustoşi dovlecei umpluţi. Ce se adăugă în sos ca să fie delicios şi cât se ţin la cuptor
Publicat:Mancare delicioasa de vara, dovleceii umpluti sunt deosebit de gustosi daca se respecta pasii gatirii. O reteta simpla si usor de preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea gastronomiei romanesti “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta de ardei umpluți cu hrișca și legume. Preparatul delicios pentru post
12:45, 06.04.2024 - Rețeta de ardei umpluți este una clasica și foarte simpla, iar in perioada de post de poate adapta dupa preferințele fiecaruia. Umplutura folosita este compusa din legume și hrișa, o cereala bogata in proteine, cu un gust asemanator nucilor.
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Rețeta de mancare de fasole verde cu ciuperci. Un preparat delicios de post
15:36, 02.04.2024 - Fasolea poate fi gatita in multe feluri și cu multe combinații de arome. Una dintre cele care te vor cuceri este cu ciuperci, in care daca bagi condimentele potrivite, va avea un gust fabulos. Este un preparat de post, pe care il gatești in doar cateva minute.
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
CINA VEGANA Ardei umpluți cu cuscus in stil mediteranean, gratinați la cuptor
19:26, 02.03.2024 - Rețeta propune prepararea ardeilor grași umpluți cu cușcuș intr-un stil mediteranean și gratinați la cuptor The post CINA VEGANA Ardei umpluți cu cuscus in stil mediteranean, gratinați la cuptor first appeared on Informatia Zilei .
Bucurie: Șezatorile iernii la George Enescu au strans zeci de sateni in costume tradiționale, muzica buna și bucate delicioase
20:15, 25.02.2024 - Bucurie: Șezatorile iernii la George Enescu au strans zeci de sateni in costume tradiționale, muzica buna și bucate delicioase Comuna George Enescu a fost astazi gazda unui eveniment de tradiție – ”Șezatorile iernii”, organizat in fiecare an, cu multa maiestrie, de catre Centrul pentru Conservarea și…