Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Critici dure în Raportul MCV. Monitorizarea în domeniul justiției, prelungită până-n 2018, din cauza politicienilor. Parlamentul, somat să elimine incompatibilii.

Publicat:

Progresele României de a îndeplini recomandarile din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției sunt afectate de situatia politica, mentioneaza raportul , dat ieri publicitatii. În document sunt invocate, printre altele, scandalurile provocate de Ordonanta 13 si de proiectul de modificare a legilor justitiei. Raportul MCV recomanda adoptarea unor decizii rapide cu privire la parlamentarii incompatibili.

a publicat raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Taxa pe soare va fi abrogata

14:46, 25.03.2024 - Ministerul Energiei pregatește abrogarea „taxei pe soare” pentru prosumatori printr-o ordonanța de urgența, a declarat ministrul Sebastian Burduja luni. Aceasta mișcare vine in urma clarificarii din partea Comisiei Europene, care a subliniat ca fiecare stat poate decide asupra aplicarii acestei taxe.…

O echipa de la Liceul Teoretic Internațional de Informatica București a caștigat concursul ImagineEU organizat de Comisia Europeana

15:55, 21.03.2024 - Comisia Europeana a decernat premiile caștigatorilor concursului „ImagineEU” pentru școlile din invațamantul secundar. Trei echipe din Franța, Italia și Romania au fost onorate in cadrul unei ceremonii desfașurate la sediul central al Comisiei Europene.

”Romania educata”, dar nu acum! Comisia Europeana da de pamant cu invațamantul din țara noastra

17:20, 06.03.2024 - Performanțele elevilor din Romania sunt printre cele mai slabe din Uniunea Europeana, potrivit unui raport facut public de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a Comisiei Europene. ”Romania educata” pare ca a ramas la stadiul de slogan electoral, iar drept dovada sta ultimul raport venit…

Comisia Europeana critica in termeni duri ‘Romania educata’: performanțele elevilor romani sunt printre cele mai scazute din UE

14:40, 06.03.2024 - Romania trebuie sa schimbe "radical", la nivel strategic, modul in care sunt finantate si evaluate politicile in invatamant, iar performantele scolare ale elevilor sunt "printre cele mai scazute" din Uniunea Europeana, releva raportul "Reforma invatamantului preuniversitar in Romania: consolidarea sistemelor…

Ministerul Educatiei, despre raportul privind reforma invatamantului preuniversitar- Documentul exploreaza patru domenii ale politicilor educationale

14:10, 05.03.2024 - Ministerul Educatiei afirma ca raportul privind reforma invatamantului preuniversitar exploreaza patru domenii ale politicilor educationale: evaluarea scolilor, alocarea resurselor pentru educatie, cariera didactica si sistemul de date si monitorizarea acestora, potrivit news.ro Directia Generala pentru…

Președinta CSM, mesaj pentru DNA: “Tentatia exercitarii discretionare a puterii’ sa fie ‘de domeniul trecutului”

10:21, 27.02.2024 - Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stanisor, a afirmat, luni, la sedinta de bilant a DNA, ca, de departe, cea mai importanta realizare a anului 2023 a fost ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si a mentionat ca aceasta este un pas important pentru consolidarea statului…

Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: 'Tentatia exercitarii discretionare a puterii' sa fie 'de domeniul trecutului'!

07:45, 27.02.2024 - Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stanisor, a afirmat, luni, la sedinta de bilant a DNA, ca, de departe, cea mai importanta realizare a anului 2023 a fost ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si a mentionat ca aceasta este un pas important pentru consolidarea statului…

Critici de neconstituționalitate a operațiunii juridice “de comasare”  

10:46, 05.02.2024 - Av. Liviu Draganescu In conformitate cu dispozițiile art.1 alin. (3) din Legea 33/2007 privind organizarea și desfașurarea alegerilor pentru Parlamentul European, modificata și republicata: ”mandatul membrilor din Romania in Parlamentul European este de cinci ani”. Legea anterior menționata statueaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?