Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cernobalul, adevarata rezervatie de lupi si mistreti

Publicat:

Efectele prezentei omului sunt mai rele pentru fauna decat un dezastru nuclear, potrivit unui studiu pe termen lung despre Cernobal, locul celui mai grav accident nuclear din lume, unde cercetatorii au constatat o prospera viata salbatica dupa accident, semnaleaza ABC si BBC citate de Agerpres. Un grup international de oameni de stiinta coordonat de profesorul de la University of Portsmouth, din , a studiat populatiile de mamifere de pe o suprafata de 4.200 de kilometri patrati din zona de excludere, iar rezultatele au fost publicate in revista  . Cercetatorii…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

ACCIDENT RUTIER pe DN 64, in BABENI: Coliziune intre trei mașini, doua persoane transportate la spital

08:20, 30.04.2024 - In acest moment, polițiștii orașului Babeni din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Valcea, intervin la producerea unui eveniment rutier, pe DN 64, la km 99 + 550 m, soldat cu ranirea a 2 persoane.* Din primele verificari efectuate a reieșit faptul ca ar fi avut loc o coliziune intre 3 autoturisme.…

Accident in Calimanești. O persoana a fost ranita

13:15, 12.04.2024 - O persoana a fost ranita, in urma cu puțin timp, intr-un accident petrecut pe DN 7, in Calimanești, județul Valcea. O coliziune a avut loc intre un autoturism condus de un cetațean bulgar de 41 de ani și un alt autoturism condus de o femeie de 70 de ani, din localitatea Șirineasa. In urma evenimentului…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…


Ce parere ai despre aceasta stire?