Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetare academică despre alimentaţia de odinioară a ţăranilor, în documente etnografice şi lingvistice

Publicat:

O cercetare inedita privitoare la alimentatia rurala de odinioara, conform documentelor etnografice si lingvistice, va fi derulata de 12 cercetatori de la filiala Cluj a si de la Institutul de Lingvistica si "", potrivit Agerpres.

"Proiectul va fi implementat in intervalul 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2025, de o echipa de 12 cercetatori, care abordeaza subiectul hranei din perspectivele teoretico-metodologice ale unor domenii diverse: etnologie, dialectologie, lexicografie, gastronomie moleculara, biotehnologie si inginerie alimentara, nutritie…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum ne ferim de fraude cand facem cumparaturi online. Atenție la mesajele de sarbatori

21:55, 04.05.2024 - Ce pare a fi o oferta de nerefuzat poate fi o capcana intinsa de atacatori cibernetici, care profita de graba, neatenția sau entuziasmul cumparatorilor. De regula, apar mai multe tentative de frauda online cu ocazia sarbatorilor pascale. Recent, un studiu realizat de Poliția Romana, prin Institutul…

Capcanele in care cad romanii care fac cumparaturi online. Avertismentul Poliției Romane

15:30, 03.05.2024 - Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de catre populatia adulta din Romania, rezultand, printre altele, ca aproximativ o treime dintre cei care au raspuns, atunci cand fac cumparaturi…

Simfonia Lalelelor. Simpozion la Institutul de Cercetare de la Maracineni

10:25, 17.04.2024 - Prima zi a festivalului „Simfonia Lalelelor” include in program și Simpozionul tehnico – științific „SIMFONIA LALELELOR”, un eveniment dedicat cercetarii și ultimelor noutați in domeniul floricol, organizat in parteneriat cu Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura – Maracineni. Evenimentul,…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

Atelier de cercetare in paleoclimatologie intr-o peștera din Apuseni. Au participat specialiști din Romania și alte opt tari

16:15, 05.03.2024 - Cercetatori de la Institutul de Speologie "Emil Racovita" din Cluj si din alte opt tari au organizat un atelier de lucru la Peștera Ghetarul de la Scarișoara, unde au facut studii și reconstituiri climatice din trecut.

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

Jaf in Parcul Național Munții Rodnei! Control superficial al garzii forestiere Cluj in ocolul Someș-Țibleș

10:00, 04.03.2024 - Agent Green expune in investigația ” Jaf in Parcul Național Munții Rodnei” prestația submediocra a garzii forestiere Cluj aflata in control in padurile administrate de ocolul silvic Someș-Țibleș. Controlul a fost condus de inginer Ioan Rus, inspector al garzii forestiere Cluj. Dupa ore in șir petrecute…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…


Ce parere ai despre aceasta stire?