Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât de periculoasă este „musca cu toc” și ce spun cercetătorii despre noua specie de insecte

Publicat:
Cât de periculoasă este „musca cu toc” și ce spun cercetătorii despre noua specie de insecte

O noua specie de , amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu recent publicat in de Taxonomie, cercetatorii au identificat nu mai puțin de trei specii noi de muște stiletto in aceste capcane. Rinhatiana cracentis este una dintre aceste specii, numita și \"musca cu toc\" datorita asemanarii corpului sau alungit cu tocul unui pantof.Cum arata…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Cat de periculoase sunt insectele din specia Rinhatiana cracentis, supranumite și "muștele cu toc". Pana și cercetatorilor le dau fiori  

14:46, 27.04.2024 - A fost descoperita o noua specie de insecte, Rinhatiana cracentis, supranumite și "muștele cu toc", dupa ce un grup de cercetatori a instalat o serie de capcane asemanatoare unor corturi in speranța de a prinde insecte in timp ce zburau prin padurea tropicala, in Madagascar, o țara insulara. Cat de…

FOTO | A fost descoperita o insecta care le da fiori și cercetatorilor: Rinhatiana cracentis este supranumita și 'musca cu toc'

19:05, 26.04.2024 - O echipa de cercetatori a amplasat o serie de capcane in padurea tropicala din Madagascar sperand sa prinda insecte in timp ce acestea zburau.Capcanele Malaise, echipate cu material de plasa, pot captura chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze.

Descoperire uluitoare pe fundul marii. A fost identificata o creatura cu 170 de ochi

16:00, 18.04.2024 - Cum arata creatura cu 170 de ochiProsthiostomum huidongense, cunoscut și ca viermele plat marin Huidong, este o creatura de dimensiuni mici, cu o lungime de aproximativ jumatate de centimetru. Are un corp oval, capete rotunjite și o culoare rozalie, care il face distinct in peisajul submarin. Aspectul…

A fost anunțata descoperirea care sfideaza gravitația: cum ar putea fi aplicata diverselor tehlologii in urmatorii ani

02:45, 11.04.2024 - Cercetatorii pare sa fi deblocat potențialul tehnologiei fara gravitație. Un nou studiu publicat in Applied Physics Letters evidențiaza modul in care cercetatorii au facut progrese uriașe in domeniul levitației magnetice, utilizarea magneților pentru a face ca obiectele sa leviteze in aer pentru perioade…

Un adolescent roman de 16 ani, gasit mort in casa, in Italia. Baiatul ar fi incercat o provocare periculoasa de pe rețelele de socializare

19:25, 01.04.2024 - Un adolescent roman a fost gasit mort in casa, in Italia. Baiatul, in varsta de 16 ani, ar fi incercat o provocare periculoasa de pe rețelele de socializare. Descoperirea șocanta a fost facuta chiar de fratele lui mai mic.

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?