Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apel pentru despăgubirea copiilor din orfelinatele româneşti

Publicat:

„Am supravietuit, dar multi copii au murit”: fie ca au trait in orfelinate romanesti sau scoli catolice portugheze, copiii maltratati din Europa trebuie sa beneficieze de masuri oficiale de reparatie, pledeaza vineri Consiliul Europei. a Consiliului Europei (APCE) noteaza intr-o rezolutie ca cele 46 de state membre ale institutiei – a carei misiune principala este apararea drepturilor omului – trebuie sa faca lumina in mod complet asupra actelor de abuz asupra copiilor, fie ele fizice, psihologice sau cu caracter sexual. Adunarea stipuleaza ca fiecare tara sa faca un bilant…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dansul explorat ca limbaj artistic de sine statator in proiectul de cercetare artistica No Reason To Dance?, cu artiști din Romania, Republica Moldova și Irlanda de Nord

23:55, 03.04.2024 - Ce-ar fi daca am privi dansul mai aproape de poezie, decat de artele vizuale sau de teatru? Fiecare mișcare - deschiderea unei lumi, a unui limbaj cu semnificații proprii?  Fiecare pauza - o așteptare atenta, un spațiu incarcat de sens? Fiecare spectacol

Pe ce se duc banii Romaniei. Aparatul bugetar, pe locul 4 in Europa. Cati angajati lucreaza la stat

17:35, 01.04.2024 - Romania se poate „lauda” cu un aparat bugetar impresionant. Suntem pe locul 4 in Europa din acest punct de vedere. Tara noastra este depasita doar de trei țari considerate „paradis fiscal”: Cipru, Malta și Irlanda. Romania, cheltuieli uriase cu bugetarii Franța, cu o cultura sindicala istorica, sau…

Statele europene si-au dublat importurile de arme in ultimii cinci ani. Cat reprezinta importurile Romaniei? Exporturile SUA si ale Frantei au crescut, in timp ce ale Rusiei sunt in cadere libera – raport SIPRI

10:55, 11.03.2024 - Importurile europene au crescut cu 94% intre 2019 si 2023 comparativ cu perioada 2014-2018, a precizat Institutul International de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI) intr-un comunicat. Ucraina a fost al patrulea cel mai mare importator din lume intre 2019 si 2023, dupa ce cel putin 30 de…

Bulgaria a depasit Romania in privinta deceselor in accidente rutiere. Unde sunt cele mai sigure drumuri

15:26, 08.03.2024 - In 2023, Romania a inregistrat 81 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuritori, fiind devansata de Bulgaria, care a raportat 82 de decese la un milion de locuitori. Cele doua tari au cele mai ridicate rate ale mortalitatii in 2023, aproape dublu fata de media din UE (46), conform…

Agricultorii francezi si spanioli. UE, ultimatum!

20:16, 07.03.2024 - Circa 300 de agricultori francezi si spanioli au blocat joi cu tractoarele punctul rutier de taxare Biriatou la frontiera dintre Franta si Spania, unde au transmis un „ultimatum” catre UE si institutiile comunitare, in special Comisia Europeana, cerand de la 1 iunie scutirea completa de taxe a combustibilului…

Salajul, gazda a Adunarii Generale a Rețelei Regionale de Tineret

21:35, 06.03.2024 - Adunarea Regiunilor Europene, in colaborare cu Consiliul Județean Salaj, organizeaza, la Zalau, in perioada 14-17 martie, Adunarea Generala a Rețelei Regionale de Tineret (YRN). Tineri din Albania, Belgia, Norvegia, Austria, Franta, Irlanda, Spania, Romania și Italia, alaturi de reprezentanți ai administrațiilor…

Zalaul, gazda Adunarii Generale a Rețelei Regionale de Tineret

14:40, 06.03.2024 - Adunarea Regiunilor Europene, in colaborare cu Consiliul Județean Salaj, organizeaza, la Zalau, in perioada 14-17 martie, Adunarea Generala a Rețelei Regionale de Tineret. Tineri din Albania, Belgia, Norvegia, Austria, Franta, Irlanda, Spania, Romania și Italia, alaturi de reprezentanți ai administrațiilor…

Director ASF:Circa 28% dintre respondenti prefera sa-si tina economiile in casa/valuta; exista o retinere fata de riscuri

20:36, 01.03.2024 - Aproximativ 28% dintre respondenti prefera sa-si tina banii economisiti in casa sau in valuta, iar peste 25% i-ar depune la banca, o pondere mare la nivelul populatiei in Romania, ceea ce inseamna ca au o retinere fata de asumarea unor riscuri, a afirmat joi Valentin Ionescu, presedinte al Institutului…


Ce parere ai despre aceasta stire?