Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vor învăța cum să scoată la lumină și să perpetueze tradițiile și obiceiurile strămoșești

Publicat:

Un laborator practic cu genericul ”Patrimoniul cultural local: cercetare și valorificare” va avea loc la Ungheni in data de 16 octombrie. Evenimentul este dedicat, in mod special, lucratorilor din cultura, celor care au menirea sa cerceteze, sa scoata la lumina și sa perpetueze tradițiile și obiceiurile ramase din moși-stramoși, sa valorifice tot ce inseamna patrimoniu cultural și ce a mai ramas din el. Ei vor fi ghidați, așa cum anunța Secția Raionala Cultura și Turism din Ungheni, de catre dr. Ludmila Șimanschi, cercetator științific superior la Institutul de ”Bogdan Petriceicu-Hasdeu”,…

Citeste articolul mai departe pe expresul.com…  

Sursa articol: expresul.com


Stiri pe aceeasi tema

Programul liturgic la sarbatoarea Invierii Domnului si din Saptamana Luminata la Parohia greco-catolica “Inaltarea Sfintei Cruci” din Baia Mare

15:41, 03.05.2024 - Emaramures va prezinta programul oficiilor religioase la sarbatoarea Invierii Domnului si din Saptamana Luminata la Parohia greco-catolica “Inaltarea Sfintei Cruci” din Baia Mare. Duminica, Invierea Domnului: ora 00.00 – Slujba Invierii; ora 8.00 – Rugaciunea rozarului si devotiunii; ora 9.00 – Sfanta…

Noutați filatelice: Sfintele Paști 2024

18:05, 25.04.2024 - Cu ocazia celei mai mari sarbatori a creștinatații, Invierea Domnului Iisus Hristos, Romfilatelia a introdus in circulație emisiunea Sfintele Paști 2024, compusa din doua marci poștale, o colița dantelata, un plic „prima zi” și un album filatelic special. „Sarbatoarea sarbatorilor” aduce omenirii speranța…

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

Astazi se sarbatorește Ziua Olteniei - Ce reprezinta data de 21 martie din punct de vedere istoric

12:35, 21.03.2024 - Ziua Olteniei, instituita prin Legea nr. 65/2017, se sarbatorește in fiecare an la data de 21 martie. Sarbatoarea aduce in atenția oltenilor și nu numai povești despre tradiții, personalitați și istorie.Mandri de felul lor sugubaț de-a fi, istoria, tradițiile, portul și mai ales de graiul ce-i face…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Incepand cu 2025, oamenii vor putea sa ia masa in spațiu: suma șocanta ce trebuie sa scoata din buzunar pentru o gustare

06:05, 19.03.2024 - SpaceX a impartașit deja planurile sale de a transporta oameni in jurul Pamantului, iar intreaga idee de turism spațial este de așteptat sa devina uriașa pe masura ce tehnologia face ca accesul in spațiu sa fie mai ușor și mai accesibil. Dar, daca nu va pasa de accesibilitate, puteți lua parte la prima…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

Proiectul de la Magura Zimbrilor, la un alt nivel

10:40, 10.02.2024 - CARAS-SEVERIN – Peste 160 de zimbri traiesc in prezent in Muntii Tarcu, estimarea fiind facuta de activistii de mediu de la WWF Romania. Zimbrii nu mai sunt considerați o specie vulnerabila in tara noastra, asta datorita proiectului derulat de doua ONG-uri! Proiectul de reintroducere a zimbrilor de…


Ce parere ai despre aceasta stire?