Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Marinarii din populaţia maori ar fi fost primii exploratori ai Antarcticii

Publicat:

Marinarii polinezieni din populatia maori au calatorit in Antarctica cu cateva secole inaintea exploratorilor occidentali carora le este atribuita, in general, descoperirea in secolul al XIX-lea a acestui continent acoperit de gheata, potrivit unui studiu publicat in , informeaza AFP.

Noua cercetare, publicata saptamana trecuta in Journal of the of , dezvaluie ca marinarii maori au ajuns in Antarctica cu mult timp inainte sa o faca primii occidentali, in anii 1820, potrivit agerpres.ro.

"Exista o foarte indelungata istorie de conexiuni cu…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca fenomenul afecteaza ciclurile de reproducere ale pinguinilor și focilor

17:35, 27.04.2024 - Stratul protector de ozon al Pamantului a fost deteriorat, in ultima jumatate de secol, prin folosirea clorofluorocarburilor și a altor substanțe chimice, care intre timp... The post Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a persistat anul trecut mai mult decat de obicei. Un studiu arata ca…

Un vulcan activ a inceput sa arunce in atmosfera aur

02:10, 25.04.2024 - Un vulcan activ din zona rece a Antarcticii emite zilnic in atmosfera aur. Experții estimeaza "emisiile de aur" la 6 mii de dolari. Publicația New York Post scrie ca Muntele Erebus, care, impreuna cu insula Deception, este singurul vulcan activ dintre cei 138 de vulcan din Antarctica, este cunoscut…

Doar doua nopți nedormite te pot imbatrani cu 4 ani (studiu)

11:50, 05.04.2024 - Un studiu recent a demonstrat ca lipsa de somn te poate face sa te simți semnificativ mai batran decat ești in realitate. Este nevoie doar de cateva nopți nedormite pentru a adauga patru ani la varsta pe care o percepi, spun specialiștii.   Acest lucru a fost dezvaluit intr-un studiu publicat in Proceedings…

Regele populatiei maori vrea ca balenele sa aiba aceleasi drepturi ca si oamenii: Explicația e geniala

15:26, 29.03.2024 - Regele populatiei maori din Noua Zeelanda - o tara care a recunoscut un fluviu ca fiind o entitate vie - a cerut joi ca balenele sa beneficieze de drepturi juridice asemanatoare celor detinute de catre oameni, pentru a proteja aceste specii marine vulnerabile, informeaza AFP. Regele Kiingi Tuheitia…

De ce nu ne putem aminti primii ani din viața?

11:35, 24.03.2024 - De ce nu ne putem aminti primii ani din viața? Despre faptul ca majoritatea oamenilor nu au amintiri din perioada de dinaintea varstei de trei ani s-a scris pentru prima data la finalul secolului al XIX-lea. Mai exact, in 1895, intr-un studiu din American Journal of Psychology, studiu semnat de o psihologa…

Science Report: O megastructura preistorica a fost descoperita in Marea Baltica ● Primii agricultori din Scandinavia au eradicat populația de vanatori in doar cateva generații ● Dinozaurii africani au cunoscut un declin masiv acum 66 de milioane de ani

11:30, 13.02.2024 - O​ megastructura preistorica a fost descoperita in Marea Baltica ● Primii agricultori din Scandinavia au eradicat populația de vanatori in doar cateva generații ● Dinozaurii africani au cunoscut un declin masiv acum 66 de milioane de ani

Curiozitati despre Australia – Lucruri interesante si mai putin stiute despre Tara Cangurilor

11:01, 13.02.2024 - In inima zonei Oceania, in emisfera de sud a globului se afla Australia, una dintre cele mai mari țari din lume și singura țara care acopera un continent intreg. Primele lucruri care ne vin in minte atunci cand ne gandim la Australia sunt cangurii, crocodilii și urșii koala. Insa, dincolo de aceste…


Ce parere ai despre aceasta stire?