Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfârșitul ocupației germane a Bucureştiului: Întoarcerea regelui Ferdinand și a reginei Maria

Publicat:

Inca de pe 5 noiembrie 1918, feldmareșalul von Mackensen stabilise impreuna cu premierul Marghiloman predarea Bucureștilor și retragerea trupelor germane in maximum 15 zile. Insa venirea precipitata a unui alt guvern, cel al generalului Coanda, chiar a doua zi, a grabit aceasta operațiune, noul executiv cerand ultimativ evacuarea trupelor de ocupație in numai 3-4 zile. Astfel, repatrierea efectivelor militare germane, 170.000 de oameni in total, incepe in noaptea de 10 spre 11 noiembrie și se incheie in dimineața de 13, odata cu retragerea ultimului avanpost simbolic, garda de la „”.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primarie: „Nu am fost de acord și mi s-a parut jignitor sa cer retragerea domnului Piedone”

10:36, 07.05.2024 - Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primaria Capitalei, a avut o dezbatere pe tema Bucureștiului cu rivalul sau, Cristian Popescu Piedone, actualul edil al sectorului 5. Liberalul a menționat ca nu este de acord cu retragerea lui Piedone, in contextul solicitarilor adresate edilului de catre PSD. „In…

Fara Precedent: Azerbaijanul a obținut retragerea trupelor ruse de pe teritoriul sau cu un an și jumatate mai repede!

07:01, 01.05.2024 - Saptamana trecuta, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, ulterior purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, au confirmat faptul ca Rusia și-a retras trupele de menținere a pacii de pe teritoriul azer.

INTERVIU | Romanul inspirat de „Atlantida urbana” a Romaniei. Ce salvam dupa ce ni se cutremura lumea?

16:06, 28.04.2024 - Intr-o discuție despre breasla culturala contemporana și „Castelul din orașul meu”, ultimul ei roman publicat, Ioana Baldea Constantinescu povestește cum a creat o lume pornind de la o cladire pe langa care trece in fiecare zi, despre bucuria pe care a simțit-o pentru prima data in aproape tot procesul…

Israelul anunța ca retragerea trupelor din Fașia Gaza se incadreaza in pregatirea pentru etapa urmatoare a conflictului

22:06, 08.04.2024 - Israelul a anunțat ca a retra trupele din sudul Fașiei Gaza ca parte a pregatirilor pentru etapa urmatoare a conflictului cu Hamas. De asemenea, Israelul a anunțat ca peste 300 de camioane umanitare au intrat in Fașia Gaza.

Razboi in Ucraina, ziua 725. Casa Alba susține ca retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka este o dovada a "costului inactiunii“ Congresului

00:05, 18.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 725. Retragerea armatei ucrainene din orasul Avdiivka este dovada "costului inactiunii" Congresului american, care blocheaza un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denuntat Casa Alba.

Casa Alba: Retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka, dovada a „costului inactiunii“ Congresului

21:51, 17.02.2024 - Retragerea armatei ucrainene din orasul Avdiivka, estul tarii, este dovada "costului inactiunii" Congresului american, care blocheaza un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denuntat sambata Casa Alba, potrivit AFP.

Casa Alba: Retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka este dovada „costului inactiunii” Congresului

21:50, 17.02.2024 - Retragerea armatei ucrainene din orasul Avdiivka, estul tarii, este dovada „costului inactiunii” Congresului american, care blocheaza un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denuntat sambata Casa Alba, potrivit AFP.


Ce parere ai despre aceasta stire?