Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România Eficientă: Toate clădirile ce vor fi construite din 2021 trebuie să aibă consum energetic aproape zero

Publicat:

Finalul de an aduce o schimbare majora in sectorul cladirilor noi private, fie ca vorbim de locuințe individuale, blocuri multifamiliale, cladiri de birouri sau alte tipuri de spații. Astfel, in Romania, la fel ca in toate celelalte state membre ale , cladirile pentru care recepția la terminarea lucrarilor se efectueaza in baza unei autorizații de construire emise incepand cu 31 decembrie 2020 trebuie sa respecte standardul nZEB („nearly zero energy building”), adica sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero, asigurat in mare parte din surse regenerabile de energie, dar…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doza de energie: Cum putem reduce consumul de resurse

17:45, 30.04.2024 - Risipa energetica este o problema din ce in ce mai acuta, atat pentru mediu, prin creșterea emisiilor de carbon, cat și pentru buget, consumul ineficient de energie menținand facturile ridicate. Vestea buna este ca, prin gesturi simple, aplicate zilnic, putem optimiza pierderile și conserva resursele. „Doza…

Ministerul Energiei: Romania are, luni, cel mai mic pret al energiei electrice din regiune si al treilea cel mai mic din Uniunea Europeana

16:55, 29.04.2024 - „Cei 3i care compun deviza mea la Ministerul Energiei: investitii, investitii, investitii. Deseori ne uitam la modelul energetic si preturile din Spania sau Portugalia si iata ca astazi Romania are energia electrica mai ieftina decat in cele doua tari, datorita aportului adus de energia verde in mixul…

Lista completa a alimentelor care vor fi plafonate pana la finalul anului 2024; trei produse nu se mai regasesc

16:00, 27.03.2024 - Miercuri, Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce aproba ordonanța de urgența a Guvernului nr. 5 din 2024, care modifica și completeaza ordonanța de urgența a Guvernului nr. 67 din 2023 referitoare la combaterea creșterii excesive a prețurilor la produsele agricole și alimentare. Aceasta lege…

ANRE a aprobat tarifele fixe și prețurile plafon la energia electrica produsa din surse regenerabile: Vezi care sunt acestea și cand intra in vigoare

17:05, 28.02.2024 - Agenția Naționala de Reglementare in Energetica a aprobat, in cadrul ședinței de astazi, tarifele fixe și prețurile plafon la energia electrica produsa din surse regenerabile de energie. Hotararile vor intra in vigoare la 1 martie 2024.

ANRE a aprobat tarifele la energia electrica produsa din surse regenerabile

15:00, 28.02.2024 - La 28 februarie 2024, in cadrul ședinței publice, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare in Energetica (ANRE) a ajustat tarifele pentru energia electrica produsa de producatorii de energie electrica care beneficiaza de schema de sprijin stabilita pina la data intrarii in…

Uzina Mecanica Cugir iși construiește o centrala fotovoltaica, cu o putere maxima instalata de de 993 kW

22:05, 22.02.2024 - Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat unda verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrica din surse regenerabile – centrala fotoelectrica”. Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie energie electrica din surse regenerabile de energie solara cu o putere…

Evoluția producției de energie din surse regenerabile in Republica Moldova

17:05, 16.02.2024 - Republica Moldova a inregistrat, in ultimii ani, creșteri semnificative a interesului pentru energia regenerabila, in special pentru mecanismul de contorizare neta. Acest mecanism de sprijin are in vizor consumatorul final, care deține o centrala electrica cu o putere instalata de pana la 200 kW și…

Certificatul energetic: cum sa faceți cladirea dumneavoastra mai eficienta din punct de vedere energetic

16:25, 16.02.2024 - Certificatul energetic (certificatul de performanța energetica) este un document oficial care clasifica o cladire sau o unitate de cladire in funcție de performanța sa energetica, de la A+ (cea mai eficienta din punct de vedere energetic) la G (cea mai puțin eficienta). Acesta este emis de un auditor…


Ce parere ai despre aceasta stire?