Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Psiholog: Părinţii trebuie să discute cu copiii despre sexualitate şi atingerile obscene

Publicat:

spune ca tot ce tine de abuz sexual e dificil de depistat deoarece copilul are frica de a fi pedepsit si deseori nu spune ceea ce i se intampla. 
Parintii trebuie sa explice copilului ca orice atingere care ii face sa se simta incomod nu trebuie tolerata si trebuie raportata unui alt adult”, a declarat psihologa.

Niculaes sustine ca si la scoala ar trebui sa fie o ora speciala in care copiilor sa li se vorbeasca de sexualitate si de atingerile obscene, de abuz si cum sa raporteze aceste cazuri. Psihologa a amintit ca anterior a fost publicata cartea „Sexul explicat…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

La Liceul Tehnologic „Iorgu Varnav Liteanu” din Liteni au inceput activitațile ...

11:05, 25.04.2024 - Pentru a marca prima zi din Saptamana Școala Altfel printr-un demers atractiv și informativ, Consiliul Școlar al Elevilor Liceului Tehnologic „Iorgu Varnav Liteanu" din Liteni a organizat luni, pe data de 22 aprilie, la Centrul de Documentare și Informare, un eveniment axat pe ...

Doi copii au plecat singuri cu microbuzul in alt oras. Parintii au aflat de la politie

14:35, 22.04.2024 - O femeie din Cernavoda a fost amendata de polițistii din Constanța dupa ce copiii acesteia, de 7 si 10 ani, au plecat de acasa, au luat microbuzul si au ajuns in alt oras. Sambata, in jurul orei 18.15, polițiștii constanțeni au fost sesizați de o femeie ca a gasit, in cartierul Poarta 6, doi copii singuri,…

Parinții care iși retrag copiii de la școala pentru homeschooling risca inchisoarea. Situația in județul Cluj

13:00, 10.04.2024 - Un caz intens mediatizat la inceputul anului a adus in atenție cazurile de parinți care iși retrag copiii de la școala, pentru a invața de acasa, in sistemul home schooling. Doi parinți din județul Bihor, care nu și-au mai trimis copiii la școala, au fost condamnați la inchisoare cu amanare. Inspectoratul…

Copiii au probleme de vorbire dupa izolarea din pandemie. „Parinții nu au reușit sa suplineasca lipsa de activitate”

12:11, 15.03.2024 - Copiii și parinții inca se confrunta cu efectele izolarii din perioada pandemiei Covid, anunța  Bihoreanul , care citeaza medici logopezi. In Bihor tot mai mulți preșcolari și elevi din clasele primare au probleme de pronunție, pentru ca in anii in care ar fi trebuit sa-și dezvolte abilitațile de vorbire…

Opera lui Shakespeare, analizata de elevi de la trei licee din Alba Iulia. Atelier de interpretare și schimb de experiența

08:35, 06.03.2024 - Opera lui Shakespeare, analizata de elevi de la trei licee din Alba Iulia. Atelier de interpretare și schimb de experiența Elevi de la trei licee din Alba Iulia au avut oportunitatea sa participle la un atelier de interpretare și schimb de experiența din cadrul proiectului județean interdisciplinar…

Da-ti intalnire cu o carte la Liceul Tehnologic „Iorgu Varnav Liteanu” din Liteni

12:35, 26.02.2024 - Vineri, pe data de 23 februarie 2024,  in ajun de Dragobete, la Centrul de Documentare și Informare de la Liceul Tehnologic „Iorgu Varnav Liteanu" din Liteni a avut loc activitatea „Da-ti intalnire cu o carte!", organizata de catre echipa de elevi voluntari ai C.D.I. și ...

Parinții copiilor de la gradinița groazei din Popești-Leordeni stiau ca instituția nu e acreditata. Cat plateau pentru coșmarul copiilor

07:35, 19.02.2024 - Parinții care au copiii la gradinița groazei din Popești-Leordeni, știau ca instituția nu este acreditata de Ministerul Educației. Ei ii acuza pe patronii centrului educațional ca au ascuns comportamentul educatoarei.  Parinții plateau lunar intre 1.100 și 1.600 de lei, pentru a le fi ingrijiți corespunzator…

Ziua Lecturii. Aproape jumatate dintre parinții din mediile defavorizate nu citesc alaturi de copiii lor preșcolari

11:55, 15.02.2024 - Studiu World Vision Romania 42% dintre parinții din mediile defavorizate se implica doar uneori, rar sau chiar deloc in activitațile educaționale ale copiilor, precum lectura, conform unuia dintre cele mai ample studii pe zona educației timpurii, derulat de World Vision Romania și Fundația OMV Petrom…


Ce parere ai despre aceasta stire?