Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

"Pravila de la Govora", exponatul lunii aprilie la Muzeul Național de Istorie

Publicat:

"Pravila de la Govora. Intaiul cod de legi din țara Romaneasca (1640)" va fi prezentata, in aprilie, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR), in cadrul micro-expoziției "Exponatul lunii".

Foto: (c) Simion MECHNO / Arhiva AGERPRES

Potrivit unui comunicat al MNIR transmis marți AGERPRES, vernisajul va avea loc vineri, la sediul muzeului.

Epoca lui a reprezentat o veritabila efervescența culturala, când s-a cristalizat Școala artistica româneasca, fara de care înflorirea culturala Cantacuzino-Brâncoveneasca…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Scene din viata culturala pitesteana (76)

12:00, 09.05.2024 - 22 mai 1980. Epoca de aur a culturii piteștene. A patra ediție a Festivalului național-concurs de muzica culta și dans „Darclee” de la Pitești. Pe scena Palatului Culturii Pitești, organizator principal. In prim-plan, Pompeiu Harașteanu (1935 – 2016), probabil cel mai mare bas de opera din Romania,…

Pocal de argint aurit apartinand breslei minerilor din Transilvania si Tara Barsei a fost achizitionat de Muzeul National de Istorie a Romaniei / FOTO

23:55, 23.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei a achizitionat un pocal de argint aurit apartinand breslei minerilor din Transilvania si Tara Barsei, datat in 1567, a anuntat, marti, ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Piesa de istorie din epoca bronzului la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ac de bronz cu cap discoidal, exponatul lunii aprilie la Sebeș

10:30, 21.04.2024 - Piesa de istorie din epoca bronzului la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ac de bronz cu cap discoidal, exponatul lunii aprilie la Sebeș Piesa de istorie din epoca bronzului la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ac de bronz cu cap discoidal, exponatul lunii aprilie la Sebeș Un ac de bronz cu cap discoidal,…

Aparitie editoriala de exceptie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:35, 20.04.2024 - O aparitie editoriala de exceptie Catalogul "DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV XX", o lucrare unica a identitatii cultural istorice romanesti a avut loc la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Colectiile "Emilian…

Vernisaj expoziție Costin Neamțu „Omul poveste, pictorul in poveste”

11:10, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, vineri, 19 aprilie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției Costin Neamțu Omul poveste, pictorul in poveste, care va  fideschisa in Galeria cu bolți de la Muzeul de Istorie. Expoziția va fi prezentata de scriitorul Grigore Ilisei și este curatoriata de  Lector univ.…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Cele trei bratari preistorice recuperate vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:16, 21.02.2024 - Cele trei bratari preistorice din aur sustrase din situri arheologice de pe teritoriul Romaniei si care au fost aduse in tara de la muzeul MAS din Anvers - Belgia vor fi pastrate in custodie de Muzeul National de Istorie a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES,…

Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:06, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice in data de 23 februarie 2024, intre orele 09,00 18,00, la sediul muzeului, in sala "Mihai Viteazul, et. II. Accesul se face prin strada Postei intrarea B . In cadrul sesiunii vor fi diseminate…


Ce parere ai despre aceasta stire?