Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea regelui get Dapyx: Luptele cu romanii, campania lui Crassus, taina pesterii Keiris si asediul Genuclei (I)

Publicat:

a fost mereu una tulbure, plina de evenimente dramatice. Din antichitate si pana in veacul al XX lea, acest taram bogat si binecuvantat dintre Dunare si Mare a fost mereu atacat de triburi migratoare, disputat de marile puteri si imperii ale omenirii si a fost teatru de razboi al unor conflicte militare extrem de sangeroase. Acum mai bine de 2000 de ani, Dobrogea a devenit provincie a , sub numele de , . Cu mult inaintea romanilor, cand ven ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un milion de lozuri in campania TEAM Romania dedicata JO de la Paris, lansata de Loteria Nationala

16:25, 23.04.2024 - O serie de 1.000.000 de lozuri in campania TEAM Romania va fi lansata de Compania Nationala Loteria Romana. 30% din sumele incasate se constituie venit al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Fondurile urmeaza sa fie utilizate exclusiv pentru a sprijini participarea echipelor nationale ale Romaniei…

Tulcea: Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, sustine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunare

15:40, 13.04.2024 - Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, sustine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, in contextul cresterii traficului in porturile de la Marea Neagra si pe drumurile din Dobrogea, acesta afirmand ca 39; 39;cea mai competitiva, cea mai ieftina modalitate de transport ramane cea pe apa 39; 39;.Liderul…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Harta lui Peutinger (sec. III)

17:05, 05.04.2024 - Tabula Peutingeriana este o harta a drumurilor importante din antichitate. Manuscrisul a fost depus in 1507 de umanistul Conrad Celtes la consilierul Conrad Peutinger din orasul german Augsburg, dupa care a ajuns la biblioteca imperiala Habsburgica din Viena. Locul redactarii, titlul si autorul sunt…

Ce mancau romanii in Postul Paștelui, in urma cu doua secole. Alimentele proveneau din zone indepartate ale lumii

14:05, 29.03.2024 - In urma cu doua secole, romanii din inalta societate mancau delicatese in Postul Paștelui. Alimentele se gaseau in pravaliile din centrul Bucureștiului, de unde romanii bogați, dar și cei de rand, puteau cumpara caviar de Dunare.

Intervenție de urgența pe Dunare: Romanii au salvat viața unui marinar liberian

12:31, 14.03.2024 - Un marinar de pe nava sub pavilion Liberia  a prezentat, joi, mai multe probleme de sanatate si s-a solicitat interventia unei nave a Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare.  „Astazi, 14.03.2024, Capitania Zonala Tulcea a solicitat intervenția cu o nava SAR din cadrul ARSVOM,…

Alegeri 2024. S-a stabilit cand merg romanii la vot | Calendarul electoral pentru europarlamentare și locale a fost aprobat de Guvern

19:10, 11.03.2024 - Executivul a aprobat, luni, Hotararea de guvern privind calendarul alegerilor pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie. Campania electorala incepe pe 10 mai și se va incheia pe 8 iunie 2024.

Vești bune pentru romanii cu venituri mici. Noi tichete sociale vor fi disponibile din partea statului. Cine se incadreaza

10:41, 18.02.2024 -  Campania de depunere a cererilor pentru tichetele sociale de Paște a inceput. La Slatina, Direcția de Asistența Sociala a anunțat ca ofera acest tip de ajutor pentru persoanele vulnerabile și anul acesta."In perioada 19 februarie 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sarbatori…

Descopeirea care schimba perspectiva asupra Imperiului Roman: romanii ascundeau semințele de Gaina Neagra in oase

22:21, 09.02.2024 - Cu aproximativ 2.000 de ani in urma, o bucata de os scobita era folosita ca recipient pentru a stoca sute de semințe otravitoare ale plantei otravitoare de gaina neagra (Hyoscyamus niger), informeaza Rador Radio Romania.Acest os, probabil de la o capra sau o oaie, a fost descoperit in 2017 in Houten-Castellum,…


Ce parere ai despre aceasta stire?