Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

''Pompa biologică'' din oceane captează de două ori mai mult carbon decât se credea (studiu)

Publicat:

"Pompa biologica" din oceanele lumii, care joaca un rol esential in ciclul carbonului in natura la nivel mondial, capteaza de doua ori mai mult carbon decat se credea anterior, conform unui studiu realizat in , citat luni de . Pompa biologica de carbon ( - BCP) contribuie la rolul oceanului in preluarea si stocarea dioxidului de carbon (CO2) prin atragerea acestui gaz din atmosfera, transformarea sa in materie organica si distribuirea lui in straturile oceanice de la adancimi mai mari. Fara pompa biologica de carbon, concentratia atmosferica…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ar putea fi aceasta Lumea de Apoi menționata in Biblie? Un nou studiu al astrofizicineilor din SUA scoate la iveala lucruri care dau de gandit

10:50, 08.05.2024 - Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitațile New Mexico și California din Statele Unite a adus in atenție o posibila existența a unei lumi paralele. Aceasta descoperire ridica intrebari fascinante: ar putea fi aceasta Lumea de Apoi menționata in Biblie? Exista un loc in care sufletul nostru…

Antibioticele sunt ineficiente pentru majoritatea infecțiilor respiratorii ale tractului inferior

09:15, 20.04.2024 - Utilizarea antibioticelor ramane frecventa pentru tratamentul infecțiilor tractului respirator inferior. Obiectivul unui nou studiu a fost de a evalua impactul utilizarii antibioticelor asupra duratei și severitații infecției acute a tractului respirator inferior (ITRI). Intr-un studiu prospectiv de…

VIDEO. Cu elicopterul la benzinarie. Un bolid zburator, inmatriculat in SUA, surprins la o pompa PECO din Curtea de Argeș

10:36, 04.04.2024 - Imagini incredibile au fost filmate miercuri, in Curtea de Argeș. Un elicopter Robinson 44, inmatriculat in Statele Unite, a aterizat intr-o… benzinarie. Proprietarul unui elicopter, ramas probabil in pana de combustibil, a fost nevoit sa aterizeze, de urgența, la o benzinarie. Apariția aparatului de…

VIDEO. Cu elicopterul la benzinarie. Un bolid zburator, inmatriculat in SUA, surprins sa alimenteze la o pompa PECO din Curtea de Argeș

10:30, 04.04.2024 - Imagini incredibile au fost filmate miercuri, in Curtea de Argeș. Un elicopter Robinson 44, inmatriculat in Statele Unite, a aterizat intr-o… benzinarie. Proprietarul unui elicopter, ramas probabil in pana de combustibil, a fost nevoit sa aterizeze, de urgența, la o benzinarie. Apariția aparatului de…

Bronsiolita: Un tratament preventiv are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare (studiu american)

00:50, 11.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat joi autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP. Tratamentul in cauza, Nirsevimab,…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?