Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noi expoziţii la Secţia Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei

Publicat:

anunta deschiderea, pentru publicul larg, a expozitiilor Manuscrise romanesti din colectia si Istoria, la feminin. Pentru prima data sunt expuse manuscrise din secolele XVII – XIX din , cele mai multe dintre ele fiind donate de omul politic Mihail N. Saulescu (1861-1929). Expozitia incearca sa puna in evidenta cateva elemente inedite, consemnate in diversele manuscrise pe care le detine .

Citeste articolul mai departe pe ziarulolteniei.ro…  

Sursa articol: ziarulolteniei.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Istoria pompierilor civili aradeni”, o inedita expoziție la Complexul Muzeal Arad

15:30, 07.05.2024 - Complexul Muzeal Arad verniseaza miercuri, 8 mai, la ora 18:00, o prima expoziție tematica din proiectul „Pompierii aradeni – istorie și identitate” dedicat celor care lupta cu incendiile, exploziile, accidentele, inundațiile sau alte calamitați, salvand vieți și riscandu-și adeseori propria existența.…

Sf. Vasile de la Poiana Marului. „De nu vei fi om, te vei face om”

09:50, 25.04.2024 - Iubitor de Dumnezeu inca din tinerețe, de numele Sfantului Vasile se leaga existența isihasmului romanesc.  Ajuns stareț pe cand nu implinise nici 30 de ani,  i-a invațat pe uceni  rugaciunea inimii. Parinte duhovnicesc al Sfantului Paisie de la Neamț, Sfantul Vasile a trecut la cele veșnice la varsta…

Muzeul National Brukenthal si Banca Nationala a Romaniei organizeaza expozitia Puterea leului. Istoria banilor in Romania

12:06, 24.04.2024 - Comunicat de presaMuzeul National Brukenthal si Banca Nationala a Romaniei organizeaza expozitia Puterea leului. Istoria banilor in RomaniaMuzeul National Brukenthal din Sibiu organizeaza in perioada aprilie ndash; iunie 2024, in parteneriat cu Banca Nationala a Romaniei, expozitia temporara Puterea…

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

Cel mai scandalos amantlac din istoria Romaniei. Prințul Gheorghe Bibescu și-a inchis soția in sanatoriu, pentru a putea trai cu Maria Ghica

11:55, 04.04.2024 - La mijlocul secolului al XIX-lea, Țara Romaneasca este zguduita din temelii de doua divorturi scandaloase, captivand atenția marilor case boierești, ale clerului și ale cercurilor diplomatice. Dnomnitorul romanilor, Prințul Gheorghe Bibescu se indragostește nebunește de Maria Ghica, femeia pe care o…

Istoria celebrului caine Calu’ din Pistruiatul – in expozitia “Jandarmeria Romana 1850 – 2020”

00:30, 26.03.2024 - Istoria celebrului caine Calu", devenit celebru in anul 1973 in urma serialului de televiziune Pistruiatul, care se numea in realitate Kalo (Calo) si era caine de Securitate cu grad de maior, poate fi aflata in expozitia "Jandarmeria Romana 1850 – 2020", deschisa, luni, la Muzeul de Istorie din Cetatea…

Lucruri mai puțin știute despre bere

18:15, 11.03.2024 - Muzeul Național al Țaranului Roman gazduieste o inedita expoziție de fotografie despre bere. Cine și cum facea bere in Ungaria? De ce a devenit Kobanya epicentrul maghiar al fabricației de bere? Ungurul este bautor de vin sau de bere? Berea este bautura burgheziei sau a clasei muncitoare? Expoziția…


Ce parere ai despre aceasta stire?