Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legenda spune că aici se află cea mai mare comoară dacică. A fost descoperit ultimul refugiu al regelui Decebal

Publicat:

O echipa coordonata de dr. Viorica Crișan, de la Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, va relua saptamana aceasta sapaturile arheologice la cetatea dacica din Valea Zanelor-Covasna, obiectivul campaniei fiind scoaterea la lumina a unui templu descoperit in urma cu aproape trei ani.   Dr. Viorica Crișan a declarat, pentru Agerpres, ca zidurile cetații au ieșit la iveala intamplator in anul 1995, in urma unei furtuni puternice care a smuls arborii și a culcat padurea la pamant, iar sapaturile au inceput trei ani mai tarziu.   „Am spus mereu ca dacii de aici ne-au chemat, pentru…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Program de vara la cetatea dacica Sarmizegetusa Regia

20:10, 03.05.2024 - Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, poate fi vizitata acum dupa programul de vara, pana pe data de 30 septembrie accesul turistilor in perimetrul monumentului istoric fiind posibil zilnic intre orele 9,00-20,00, a informat vineri Admi

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: „Cercetarile arheologice recente au scos la lumina mai multe zidarii istorice din Cluj-Napoca”

16:25, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona din spatele MNIT, a fost identificat gardul unei foste brutarii.…

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Zidul cetații Clujului, descoperit pe șantierul din Parcul I.L.Caragiale. Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: „Niciodata nu a fost dezvelit ca acum”

15:16, 12.03.2024 - Un zid roman a fost descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Potrivit Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, acest zid face parte din zidul cetații Clujului din partea de nord.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Bani pentru restaurarea si amenajarea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei

13:25, 08.03.2024 - Ministra Culturii Raluca Turcan a anuntat ca Guvernul a aprobat, joi, printr-un memorandum, un nou program de investitii, „Temelii culturale”, pe care l-am propus pentru salvarea unor monumente istorice si construirea de cladiri noi.

Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca: Peste 4500 de vizitatori, in prima luna de la redeschidere

12:05, 15.02.2024 - La numai o luna de la redeschiderea sa, Muzeul Farmaciei, o colecție valoroasa a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), a captivat peste 4500 de vizitatori, marcand un interes remarcabil din partea publicului.


Ce parere ai despre aceasta stire?