Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Prinţesa Maruca Cantacuzino – perla Moldovei

Publicat:

, in „Povestea vieții mele”: «Maruca Cantacuzino avea locul de frunte in grupul prietenelor mele. Inalta, frumoasa, cu ochii negri, mandra la chip, era ciudata. Era intotdeauna o excelenta companie, prea originala ca sa poți sa te vezi cu ea regulat. Traia doar pentru sine. Zadarnic ai fi incercat sa te opui ideilor ei». […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Biroul Electoral a validat candidatura lui Panaite Vasile (PUSL) pentru functia de primar al municipiului Piatra-Neamt

19:26, 29.04.2024 - Biroul Electoral Municipal a validat, luni (29 aprilie), candidatura lui Panaite Vasile (PUSL) pentru functia de primar al municipiului Piatra-Neamt. Panaite Vasile a declarat ca porneste in aceasta competitie electorala cu gandul ca experienta pe care a acumulat-o in mandatele de primar al comunei…

Lectia de istorie. Nu se vede padurea din cauza copacilor

15:46, 24.04.2024 - Declaram cu patos și, de ce nu, ne mandrim de fiecare data ca doar ortodoxia este dreapta credința, calea cea mai dreapta spre mantuire. Și așa este! Numai ca ortodoxia nu este un pașaport pentru viața de dincolo. Simplul fapt ca te-ai nascut ortodox iți ofera doar o șansa. Dimpotriva, aș zice ca iți…

Lectia de istorie. Istrate Micescu – cel mai mare avocat roman din toate timpurile

15:20, 03.04.2024 - In anii ‘20, un mare bancher din Londra și-a ucis soția dupa mai bine de douazeci de ani de casnicie. Fiind in mare incurcatura, era in pericol sa fie condamnat la ani grei de inchisoare, a intrebat care este cel mai bun avocat din Europa la acea data. I s-a raspuns ca este unul din […]

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Romancele de poveste, celebrate de instituțiile de cultura prahovene

00:10, 15.03.2024 - N. D. La instituțiile de cultura prahovene, in luna martie continua organizarea de evenimente prin intermediul carora este celebrata femeia. Astfel, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizeaza vineri, 15 martie 2024, la ora 12.00, la sediul sau, in sala Auditorium, matineul muzeal „Romance…

Micro-expoziție „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”: Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor”

12:35, 13.03.2024 - Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor” este un obiect de patrimoniu important din colecțiile Muzeului Unirii din Iași care a fost selectat pentru a fi prezentat in cadrul unei noi micro- expoziții din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, in contextul implinirii…

Lectia de istorie. Elena Cuza – marea doamna

15:40, 14.02.2024 - Daca este cineva care ar trebui sa-i fie total recunoscator doamnei Elena Rosetti, acesta este clar Voda Cuza!Analizand ceea ce s-a intamplat, este ușor de constatat ca fara aportul ei, cariera acestuia nu și-ar mai fi urmat cursul pe care il știm din manualele de istorie. Judecand astfel lucrurile,…


Ce parere ai despre aceasta stire?