Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În Alaska, Blinken acuză China că "amenință" "stabilitatea mondială"

Publicat:

Acțiunile Chinei &"amenința ordinea bazata pe reguli care garanteaza stabilitatea globala&", a declarat joi ministrul de externe american la deschiderea unei întâlniri de doua zile cu omologii sai chinezi d, potrivit AFP.

&"Vom discuta preocuparile noastre profunde cu privire la acțiunile Chinei în Xinjiang&", unde Washingtonul acuza Beijingul de &"genocid&" împotriva musulmanilor uiguri, &"din , Taiwan, atacuri cibernetice împotriva și constrângere economica împotriva aliaților noștri&", a adaugat…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Apelul lui Blinken catre China și SUA

09:20, 25.04.2024 - Secretarul de stat american, Antony Blinken, a lansat joi un apel Statelor Unite si Chinei sa gestioneze diferendele lor in mod „responsabil”, cu ocazia celei de-a doua vizite in aceasta tara in mai putin de un an, scrie AFP. „Avem obligatia fata de poporul nostru – si chiar fata de lume – de a gestiona…

China iese cu o declarație razboinica impotriva SUA: 'Abordarea lor e extrem de ipocrita si total iresponsabila'

04:35, 24.04.2024 - China a condamnat marti, cu o zi inainte de vizita secretarului de stat american Antony Blinken, ceea ce ea califica drept "acuzatii nefondate" ale SUA, potrivit carora Beijingul sustine armata rusa in Ucraina, informeaza AFP.

Americanii arunca in aer relațiile cu Beijingul, chiar inaintea unei vizite cruciale in China

02:40, 23.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta, informeaza Mediafax.

Blinken acuza Beijingul de genocid in provincia Xinjiang

23:05, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta, conform jurnalul.ro. Raportul anual al Departamentului…

Blinken, inaintea vizitei in China: Sunt crime impotriva umanitații și genocid in provincia Xinjiang

22:21, 22.04.2024 - Beijingul continua sa comita genocid impotriva uigurilor și a altor minoritați din provincia sa Xinjiang, a aratat secretarul de stat american Antony Blinken intr-un raport publicat luni, inaintea vizitei sale planificate in China saptamana aceasta.

China cere SUA sa joace un „rol constructiv” in Orientul Mijlociu

13:50, 12.04.2024 - China a cerut vineri Statelor Unite ale Americii sa joace un „rol constructiv” in Orientul Mijlociu, la o zi dupa o convorbire telefonica intre seful diplomatiei chineze, Wang Yi, si omologul sau american, Antony Blinken, relateaza AFP, citata Agerpres.

Reacția Chinei dupa ce SUA s-au angajat sa susțina Filipine in cazul unei dispute in Marea Chinei de Sud

12:15, 19.03.2024 - China a susținut marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Antony Blinken cere ajutorul comunitații internaționale contra fentanilului, drogul care face ravagii in SUA

15:56, 16.03.2024 - Șeful diplomației americane Antony Blinken a cerut vineri, la Viena,  reunirea comunitații internaționale in lupta impotriva fentanilului, un drog sintetic care face ravagii in special in Statele Unite, in cadrul unei conferințe ONU privind drogurile. Șeful diplomației americane, in mesajul  transmis…


Ce parere ai despre aceasta stire?