Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Crema caramel (reteta interbelica)

Publicat:

Cantitatile: 4 oua, 6 linguri zahar, frac12; litru lapte, frac12; lingurita faina, frac12; baton vanilie.Se rumenesc 2 linguri de zahar in fundul unei cratite potrivite, rasucind forma sa se imbrace peste tot cu caramel. Intre timp, se fierbe laptele cu zaharul si vanilia taiata marunt, se racoreste, se bate cu 4 galbenuse, faina, albusele spuma, se toarna in cratita cu caramel, se coace la cuptor pana se inchiaga. Se rastoarna pe o farfurie si se pune la ghiata.Dintr un caiet vechi cu retete, d ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paște, dezvaluit de chef Sorin Bontea

16:25, 24.04.2024 - Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a rasfața familia și musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Paștelui, pasca tradiționala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste și grija.…

VIDEO | Secretul painii de casa care nu ingrașa și o rețeta inedita de supa crema de roșii, dezvaluite de fratele Daniel, de la Manastirea Slanic

14:50, 20.04.2024 - BUCATE MANASTIREȘTI… Painea de casa, framantata cu drag și cu rabdare, este cea mai buna și mai sanatoasa, spun viețuitorii manastirilor, acolo unde bucatele preparate cu mare grija, in murmur tainic de rugaciune și doar din ingrediente naturale, fac adevarate minuni pentru trup, dar și pentru suflet.…

Ce trebuie sa faci cu faina pentru cel mai bun cozonac oparit. Secretul rețetei de zeci de ani

23:30, 15.04.2024 - Ai nevoie de rabdare, cateva ingrediente și dorința de a pune pe masa un desert tradițional delicios, cu care sa iți rasfeți familia și musafirii. Afla, din randurile de mai jos, ce trebuie sa faci cu faina pentru a obține cel mai bun cozonac oparit. Rețeta este veche de zeci de ani, folosita cu incredere…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Rețeta de supa crema de sparanghel. Un preparat sanatos și delicios

10:55, 12.02.2024 - Daca vrei ca astazi sa le pregatești celor dragi ție o mancare simpla, gustoasa, dar și extrem de sanatoasa, atunci gatești supa crema de sparanghel. Este un preparat care va reuși cu siguranța sa le incante papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta delicatesa, dar și care…

DESERT Rețeta ușoara de rulouri cu crema de vanilie

15:35, 10.02.2024 - Savureaza momentele dulci alaturi de cei dragi cu aceasta rețeta simpla și rapida de rulouri sau cornete cu crema de vanilie, folosind aluat foietaj. Aceasta gustare dulce nu doar ca impresioneaza prin aspect, dar și prin gustul sau bogat și aroma de vanilie. The post DESERT Rețeta ușoara de rulouri…


Ce parere ai despre aceasta stire?