Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Povestea lui Ştefan cel Mare şi a Vrâncioaei, readusă la viaţă pe scena din piaţeta Cazinou din Mamaia

Publicat:

Spectacolul a fost deschis de , care a intrerpretat o melodie de muzica populara despre Stefan cel Mare, apoi s-a retras in turn. In piateta Cazinou si-a facut aparitia carul alegoric al ce a avut un decor impunator: un imens cap de bour, reprezentand stema vechiului stat al Moldovei.

Armata otomana a dat atacul asupra , turcii obtinand o victorie, dupa care  au sarbatorit in stil traditional: cadanele le-au adus mancare si apoi au dansat, spre incantarea celor prezenti la spectacol.

Pe scena a intrat apoi Vrancioaia, interpretata…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un numar tot mai mare de locuitori ai Constantei se implica in campania Adopta un catel" (Galerie FOTO)

08:46, 16.04.2024 - Ieri, mai multi caini au fost adoptati de la Adapostul Public de Animale Abandonate Constanta, reflectand gesturi nobile ale comunitatii in sprijinul acestor animale. In colaborare cu Animal Society si Four Paws International, se va realiza si sterilizarea cainilor de rasa comuna, potrivit Primariei…

Soarta imobilului de la Brotacei: Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primaria Constanta continua. Ce au decis magistratii la ultimul termen?

17:00, 14.04.2024 - Este vorba de situatia imobilului pe care Georgeta Tapangea l a edificat partial in zona Brotacei, pe care municipalitatea dorea sa il exproprieze si sa desfiinteze constructia pentru a amenaja un parc pentru locuitorii din zona Tomis Nord. La Tribunalul Constanta, pe masa judecatorilor, s a aflat,…

Il recunoști? Se implinesc 95 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai cuceritori actori romani!

14:10, 14.03.2024 - Tu il recunoști pe tanarul din fotografia de mai jos? Astazi, pe data de 14 martie 2024, se implinesc 95 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai cuceritori actori romani! Tu ți-ai dat seama despre cine este vorba?

Șeful OMS spune ca Fașia Gaza a devenit „o zona a morții”: „In ce fel de lume traim daca oamenii nu-și pot procura hrana și apa?”

23:30, 21.02.2024 - Directorul general al Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat miercuri ca situația sanitara și umanitara din Fașia Gaza este inumana, dupa mai bine de patru luni de conflict, a relatat Digi24, care citeaza Agerpres.„In ce fel de lume traim daca oamenii nu-si pot…

Rușii ataca din cinci direcții in Ucraina. Ar fi reușit sa strapunga apararea ucraineana la Verbove

16:41, 19.02.2024 - Armata ucraineana a raportat luni tiruri intense din partea trupelor ruse in apropiere de Robotine, un sat din regiunea Zaporojie, in sudul Ucrainei, localitate asupra careia trupele ucrainene au preluat controlul in contraofensiva din vara trecuta.

Peste 13.000 de angajați au parasit MApN in ultimii doi ani

16:25, 15.02.2024 - Romania se confrunta cu un fenomen cel puțin ingrijorator. De la inceputul anului 2022 pana in prezent, Ministerul Apararii Naționale (MApN) a ramas fara peste 13.000 de angajați. Potrivit  Europa Libera Romania , care citeaza surse din sistem, instituția are un deficit de angajați de zeci de procente,…

Spionajul Ucrainei acuza ca armata rusa cumpara terminale de internet Starlink din „țari arabe”

14:10, 13.02.2024 - Fortele rusesti cumpara terminale de internet prin satelit Starlink din „tarile arabe” pentru a le folosi pe campul de lupta, a declarat marti agentia de spionaj militar din Ucraina, potrivit Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?