Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efecte surprinzătoare ale ghimbirului

Publicat:

Stimuleaza imunitatea

Nu numai ca ghimbirul conține substanțe chimice care lupta impotriva rinovirusului (cea mai frecventa cauza a racelilor), consumul de ceai de ghimbir poate reduce, de asemenea, congestia și ameliora alte simptome frecvente in gripa, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Cardiff, . Mai mult, pentru ca are antioxidanți imunostimulatori, ghimbirul reduce febra.

Ușureaza durerile provocate de artrita

„Exista unele dovezi ca ghimbirul poate fi de ajutor in reducerea durerii articulare și a inflamațiilor la pacienții cu artrita",…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cei mai buni climatologi din lume se asteapta ca incalzirea globala sa depaseasca tinta de 1,5°C: „Acesta este doar inceputul: puneți-va centurile de siguranța”

08:56, 09.05.2024 - Sute dintre cei mai importanti oameni de stiinta din domeniul climei se asteapta ca temperaturile globale sa creasca cu cel putin 2,5 grade Celsius (4,5F) peste nivelurile preindustriale in acest secol, depasind obiectivele convenite la nivel international si provocand consecinte catastrofale pentru…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Salajul, inclus intr-un program pilot pentru depistarea tulburarilor metabolice la nou-nascuți

11:45, 16.04.2024 - Președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare din Romania (ANBR), Dorica Dan, a anunțat ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda si ANBR, a finalizat proiectul pilot de screening neonatal extins „METABOMS”. Prin…

Un nou studiu arata ca pe terenurile din apropierea fermelor ecologice crește consumul de pesticide

12:50, 25.03.2024 - Agricultura organica este vazuta ca o modalitate sustenabila de producere a hranei. Insa un nou studiu, publicat in revista Science, arata ca pe terenurile neecologice din apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide, ceea ce duce la dispariția unor beneficii pentru mediu, transmite Phys.org.…

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…


Ce parere ai despre aceasta stire?