Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Companiile românești vor fi vizate de inspectii

Publicat:

Previziune sumbra pentru firmele din Romania și așa greu lovite de pandemia de coronavirus.  Doar 13% dintre companiile participante la un sondaj realizat de fac in prezent obiectul unor inspecții fiscale, un procent mic comparativ cu aceleași perioade din anii anteriori, ca urmare a restricțiilor aduse de pandemie ce au redus inclusiv activitatea de inspecție fiscala. ”Daca pe durata instituirii starii de urgența am vazut destul de multe blocaje in activitatea de inspecție fiscala, dupa ce am intrat in starea de alerta controalele au fost reluate și este chiar de așteptat o intensificare…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua soluție fiscala de referința: Direcția Generala de Soluționare a Contestațiilor din MF anuleaza un act de impunere intrucat refacerea inspecției a fost nelegala

13:35, 27.03.2024 - ​Un act de impunere prin care au fost stabilite obligații fiscale suplimentare ca urmare a refuzului dreptului de deducere a unor cheltuieli de catre ANAF, a fost anulat de Direcția Generala de Soluționare a Contestațiilor (DGSC) din cadrul Ministerului Finanțelor. Aceasta soluție, emisa pentru soluționarea…

PwC: Controalele Antifrauda cu Inspectia Muncii s-au intensificat in anumite zone. E-transport si e-factura atrag sanctiuni contraventionale tot mai intens

14:56, 15.03.2024 - ”Controalele Antifrauda in tandem cu Inspectia Muncii la companiile de ridesharing sau anumite companii de curierat s-au intensificat, iar persoanele fizice cu averi mari au fost clar identificate de ANAF si ar putea avea obligatii fiscale suplimentare. O data cu cresterea sarcinii fiscale in 2023,…

Piata de fuziuni si achizitii din Romania a scazut cu 20 la suta anul trecut, dar valoarea tranzacțiilor a crescut

14:35, 14.03.2024 - Piata de fuziuni si achizitii din Romania a inregistrat anul trecut 189 de tranzactii finalizate, cu o valoare de 4,3 miliarde de euro, in scadere cu circa 20% fata de 2022, cand ajunsese la 5,2 miliarde de euro, potrivit unei analize realizate de PwC Romania, citata de News.ro.   ”Piata…

Digitalizarea, un pretext pentru ANAF! Controalele au devenit tot mai agresive

16:00, 11.03.2024 - Controalele fiscale realizate de ANAF au devenit mai raspandite și mai variate, cuprinzand atat verificari documentare dupa proceduri sumare, cat și inspecții fiscale. In ultima perioada, frecvența controalelor fiscale a crescut semnificativ. Chiar daca domeniile principale de interes raman in linii…

Controalele ANAF au devenit mai inovative și complexe

12:31, 11.03.2024 - Controalele fiscale s-au cvasi generalizat in ultimul timp și, chiar daca ariile majore de interes ale acestora au ramas in general aceleași ca in anii trecuți, abordarile ANAF au devenit mai inovative și mai complexe cu alte implicații pentru contribuabili. Aceste subiecte au fost discutate in cadrul…

Controale fiscale: Ariile majore de interes au ramas in general aceleași, insa abordarile ANAF au devenit inovative și mai complexe. Cateva avertizari pentru contribuabili (I)

10:45, 11.03.2024 - Controalele fiscale s-au cvasi generalizat in ultimul timp și, chiar daca ariile majore de interes ale acestora au ramas in general aceleași ca in anii trecuți, abordarile ANAF au devenit mai inovative și mai complexe cu alte implicații pentru contribuabili. Aceste subiecte au fost discutate in cadrul…

Pe ascuns. S-a facut analiza pe impozitul progresiv

15:35, 29.02.2024 - Ministerul Finantelor a inceput inca de anul trecut o analiza privind impozitul progresiv, discutia este si una tehnica si una politica, dar decizia introducerii acestuia va fi pur politica, a dezvaluit joi Alin Andries, secretar de stat in Ministerul Finantelor, la conferinta de taxe PwC Romania. „Aceasta…

Studiu: De ce prefera firmele romanești sa nu acceseze beneficiile fiscale

12:11, 23.02.2024 - Companiile romanesti nu se arata prea dornice sa acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativa si teama de a nu gresi in aplicarea acestora, se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta EY Romania. Pe de alta parte, mai mult…


Ce parere ai despre aceasta stire?