Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce-i cu logofătul Tăutu?

Publicat:

Exista in Bacau o strada care se numește “”, nume care nu spune aproape nimic deoarece nici in Istoria veche, de dinainte de 1990, nici in cea noua, cea in care este expediat in cateva randuri, nu se spune nimic despre acesta. Totuși, logofatul Tautu are cel puțin doua momente importante in […] -i cu logofatul Tautu? apare prima data in Deșteptarea- .

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doliu in lumea literaturii. Criticul Nicolae Manolescu a murit la 84 de ani

01:00, 24.03.2024 - Nicolae Manolescu s-a stins din viața la 84 de aniși a lasat in urma sa capodopere literare. El devenit cunoscut mai ales ca și critic literar și eseist, contribuind la numeroase publicații culturale și literare. Este autorul unor carți de referința in domeniul literaturii romane, precum "Istoria critica…

Povești de alcov in politica romaneasca

11:10, 16.03.2024 - „Eu sunt dac; traiesc din moși-stramoși pe malul Streiului, care izvoraște la umbra zidurilor Sarmisegetuzei. Sunt om politic și voi ramane” – Dr. Petru Groza Conu’ Mihalache Kogalniceanu a avut trei feciori, inalți ca brazii, care n-au stralucit prin nimic. Niciunul dintre ei n-a fost in stare sa zica:…

Primul Oscar din istoria Ucrainei: Regizorul Mstyslav Chernov și-ar fi dorit sa nu fi facut documentarul „20 de zile la Mariupol”

09:50, 11.03.2024 - Regizorul ucrainean Mstyslav Chernov a caștigat duminica primul premiu al Academiei Americane de Film pentru Ucraina cu documentarul „20 de zile la Mariupol”, despre asediul rusesc al orașului-port. Intr-un discurs emoționant susținut pe scena Premiilor Oscar, acesta a spus ca și-ar fi dorit sa nu fi…

Concurs de caligrafie cu premii, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

11:05, 05.03.2024 - Muzeul Național al Bucovinei organizeaza a IV-a ediție a proiectului de educație muzeala - concurs de caligrafie cu premii, intitulat „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei".Organizatorii spun ca in era tehnologiei este important sa ne amintim de ...

Raul Rusescu, noul expert GSP Live, a povestit in premiera: „A fost cea mai tare masa din istoria Stelei! Repet, la 2 dimineața”

13:00, 28.02.2024 - Raul Rusescu (35 de ani), noul expert GSP Live, invitat permanent la emisiunea Gazetei, a povestit o intamplare inedita cu Laurențiu Reghecampf, unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria recenta a celor de la FCSB. Retras din activitatea de fotbalist, Raul Rusescu a debutat astazi intr-o cariera…

Cum a transformat Kremlinul istoria intr-o arma pentru a justifica agresiunea din Ucraina

07:11, 22.02.2024 - La inceputul acestei luni, atunci cand jurnalistul american Tucker Carlson l-a intrebat pe președintele Vladimir Putin despre motivele pentru care a invadat Ucraina, liderul de la Kremlin i-a ținut o prelegere de 20 de minute despre istoria Rusiei. Luat p

Cel mai mare scandal din istoria Survivor Romania. Descalificare dupa ce l-a lovit chiar pe Andrei Ciobanu

19:50, 15.02.2024 - Condițiile grele din jungla, lipsa mancarii, a familiei, prietenilor, confortului de acasa, probele tot mai dificile – sunt elementele ce contribuie la creșterea tensiunii intre concurenții ce accepta provocarea. Nu de puține ori, conflicte uriașe au izbucnit nu doar intre cele doua triburi, dar și…

11 februarie: Ziua internaționala a femeilor și fetelor din domeniul științei. O romanca este pe lista

10:10, 11.02.2024 - Istoria științei a fost marcata de descoperiri importante ale femeilor. Marie Curie (1867-1934): a fost o fiziciana și chimista de origine poloneza.A fost primul savant care a primit doua premii Nobel in domenii diferite:premiul pentru fizica in 1903 (imparțit cu soțul ei Pierre Curie și Henri Becquerel)…


Ce parere ai despre aceasta stire?