Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aproape o treime dintre organizațiile vizate de un atac cibernetic au fost de acord să plătească răscumpărare hackerilor - raport

Publicat:

Anul trecut, 32% dintre organizațiile vizate de un atac cibernetic au fost de acord sa plateasca rascumparare hackerilor, fața de 26% in 2020. Un raport al companiei Thales observa o creștere in ultimii cinci ani a numarului de atacuri sponsorizate de state, in special in legatura cu utilizarea tot mai frecventa a programelor malware "latente".

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta meteo: sud-estul țarii, sub avertizare cod galben de vant puternic. Cum va fi vremea la București

10:25, 04.05.2024 - Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, 4 mai, un cod galben de intensificari ale vantului care vizeaza municipiul București și noua județe din estul și sud-estul țarii.Meteorologii anunța ca, sambata, intre orele 10.00 și 19.00, in Dobrogea și in cea mai mare parte a Munteniei…

O noua depunere de praf saharian, in aceasta noapte, in Romania. Zonele vizate

12:40, 01.04.2024 - Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a emis o noua avertizare de ultima ora! Este vorba despre un comunicat cu privire la norul de praf saharian care se afla deasupra Romaniei. Iata care sunt zonele vizate de anunțul specialiștilor!

Atac cibernetic „sinistru”: Milioane de americani au fost ținta hackerilor chinezi, timp de peste zece ani

20:01, 25.03.2024 - Conturile a milioane de americani au fost afectate de un atac cibernetic „sinistru” condus de chinezi, anunța FBI și Departamentul de Justiție al SUA. Campania de spionaj cibernetic ar fi durat peste zece ani și a vizat o mulțime de oficiali americani, dar și britanici.

Documentele care dezvaluie lumea secreta a hackerilor mercenari folosiți de China sa atace cibernetic zeci de alte țari

08:06, 23.02.2024 - O serie de documente scurse online aparținand unui grup de hackeri din China care lucreaza pentru statul chinez arata eforturile vaste depuse de serviciile de informații și de securitate ale Beijingului pentru a se infiltra in mod sistematic in sistemul cibernetic al guvernelor, companiilor și infrastructurii…

Alte cinci spitale din Romania au fost atacate cibernetic. Atacatorii cer peste 150.000 de euro rascumparare

14:11, 13.02.2024 - Alte cinci spitale din Romania au fost atacate cibernetic. Atacatorii cer peste 150.000 de euro rascumparare, dupa ce au blocat platforma digitala Hipocrate la care sunt conectate cele mai multe unitați medicale din Romania.

Alte 5 spitale din Romania atacate cibernetic. Cerere de rascumparare in Bitcoin

13:05, 13.02.2024 - Alte cinci spitale din Romania care folosesc platforma informatica Hipocrate au fost afectate cibernetic marți, 13 februarie. Exista si o cerere de rascumparare in valoare de 3,5 bitcoin (BTC) - aproximativ 157.000 de euro.

Hackerii care au atacat cibernetic spitalele din Romania cer o rascumparare in criptomonede. DIICOT a deschis o ancheta

12:30, 13.02.2024 - DIICOT anunta ca face cercetari in rem pentru acces ilegal la un sistem, perturbarea functionarii sistemelor informatice si operatiuni ilegale cu programe sau dispozitive informatice in cazul atacului cibernettic care a afectat luni activitatea mai multor spitale din București si din tara. Hackerii…

Un atac cibernetic a paralizat 15 spitale din Capitala!

11:15, 12.02.2024 - Un numar de 15 spitale, intre care Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgența Bagdasar-Arseni din București, se confrunta cu probleme majore, dupa un atac cibernetic.


Ce parere ai despre aceasta stire?