Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:00, 10.04.2024

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.În…




08:51, 08.04.2024

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios

Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…




23:05, 05.04.2024

Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente

Palmieri cu scorțișoară. Rețetă de desert simplu, din doar trei ingrediente

Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să întinzi o foaie de aluat foietaj cât mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub formă de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri într-un…




19:40, 03.04.2024

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Prăjitură cu mere cuburi și crumble. Rețetă de post

Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului…




20:55, 01.04.2024

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Ciorbă de urzici cu franjuri de ouă, mai gustoasă și mai consistentă

Este o rețetă mult mai gustoasă și mai consistentă, datorită adaosului de ouă sub formă de franjuri. Acestea utilizează foarte des în rețetele de ciorbă, atunci când se renunță la fidea sau la orez. Oferă ciorbelor…




09:40, 25.03.2024

Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine

Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine

Pâinea de casă este, de cele mai multe ori, mai gustoasă decât pâinea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat în casă. În plus, mirosul aluatului copt,…




16:15, 18.03.2024

Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine

Pilaf cu urzici. Rețetă de post plină de savoare și vitamine

Este o rețetă simplă, ușoară și foarte rapid de preparat. Este ideală pentru atunci când când vii obosită de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un prânz delicios. Este ideală și pentru zilele de post,…




21:55, 07.03.2024

Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

În România, gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arată ca un colac cu miez de nucă şi miere, iar cei muntenești sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile…




21:50, 07.03.2024

dei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

dei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

În România, gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arată ca un colac cu miez de nucă şi miere, iar cei muntenești sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile…




19:35, 16.11.2023

Ce să adaugi în salata orientală de post ca să iasă gustoasă. Ingredientele care dau un plus de savoare

Salata orientală este una cele mai populare rețete de salată de la noi. Aceasta se poate prepara în zilele de post și nu numai. Rețeta este una simplă, rapidă, și conține puține ingrediente. Ingredientul de bază…




14:30, 24.10.2023

Zece reţete sârbeşti de conserve cu ardei şi roşii

Roșiile și ardeii pot fi întotdeauna consumaţi şi iarna pentru că se pot conserva foarte bine. Deși prepararea conservelor poate fi o muncă migăloasă, merită să încercaţi aceste reţete sârbeşti de conserve cu ardei…




17:20, 11.10.2023

Clătite Hortobagyi cu carne

Clătitele Hortobagyi cu carne reprezintă un preparat culinar foarte popular în Ungaria. Deși numele ar putea sugera contrariul, clătitele cu carne nu au legătură cu Hortobágy, parcul naţional din estul ţării. Reţeta…




12:05, 02.10.2023

Prăjitura de mere de care te vei îndrăgosti! Are foarte puține calorii și merge perfect la cafeaua de dimineață - Cum se prepară

Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de o cană, foarte puține ingrediente, dar multe fructe. Fiecare porție conține doar 140 de calorii și poate fi consumată și de persoanele care sunt la dietă. În plus,…




21:51, 11.09.2023

Dovleac copt cu umplutură aromată - Ingredientele folosite de celebrul chef Adi Hădean

 Dovleacul copt cu umplutură aromată este potrivit pentru gurmanzi, pentru cei care vibrează de bucurie atunci cȃnd, în farfurie, îşi face loc ceva nou pentru papilele lor gustative, spune celebrul chef Adi Hădean.Dovleac…




16:46, 11.09.2023

Dovleac copt cu umplutură aromată - Ingredientele folosite de celebrul chef Adi Hădean

 Dovleacul copt cu umplutură aromată este potrivit pentru gurmanzi, pentru cei care vibrează de bucurie atunci cȃnd, în farfurie, îşi face loc ceva nou pentru papilele lor gustative, spune celebrul chef Adi Hădean.Dovleac…




10:10, 05.01.2023

Rețetă de borș de pește pentru ziua de Bobotează. Obiceiuri și tradiții pe care românii le respectă în această zi

În ziua de Bobotează sunt respectate mai multe obiceiuri și tradiții. Această zi cuprinde datini specifice sărbătorilor de Crăciun. Acest lucru înseamnă că în unle zone din țară în această zi se colindă, se fac…




17:15, 28.12.2020

Aperitive de Revelion – cele mai bune rețete de aperitive pentru masa de Revelion

Orice masă de Revelion trebuie să înceapă cu câteva aperitive care să-ți trezească pofta de mâncare. Sunt ușor de făcut și, dacă ai mai mult timp la dispoziție, le poți orna ca să imprezionezi nu numai prin gust,…




16:20, 07.08.2020

Sirop de mure – cum prepari suc dulce și aromat din mure proaspete

Murele bine coapte din timpul verii își păstrează gustul și aroma îmbietoare chiar și la multe luni distanță atunci când sunt pregătite corespunzător. Vezi rețeta pentru cel mai dulce și bun sirop de mure.Murele…




16:48, 19.06.2020

Dulceață de mure – idei de rețete pentru gem și dulceață din mure proaspete

Dulceața de mure bine coapte este fină, aromată și extrem de gustoasă, un deliciu pe care îl poți face și tu foarte ușor acasă. Mai jos îți spunem câteva rețete rapide de dulceață de mure.Dulceața de mure poate…




13:13, 27.01.2018

Ruladă de biscuiţi cu cremă de nucă

Mod de preparareMacinam biscuitii, apoi adaugam zaharul cacaoa si laptele cald. Amestecam sa obtinem o compozitie pe care apoi impartim in 2 parti si o intindem pe o folile alimentara in strat uniform.Untul se…




10:50, 25.05.2015

Reţetă: Supă cehească de cartofi

Ingrediente·    Cartofi – 2 buc.·    Morcovi – 3 buc ·    Ceapă – 3 buc ·    Carne afumată·    Vinete·    Ciuperci ·    Ulei de măsline·    Ienibahar – 1 vârf de cuțit ·    Sare ·    Piper     Mod de preparareMorcovii…




10:30, 15.05.2015

Reţetă cehească: Svickova cu pâine la abur

IngredienteCarne de vită – 1 kg Morcovi – 3 buc Ceapă – 3 buc Supă de vită/Apă – 250 ml Smantana dulce – 4 linguri Un pachet de untMustar boabe– 1 lingurita Lapte - 250 ml.Ulei pentru prăjit Ienibahar – 1 vf de…




12:57, 07.08.2013

Dieta cu pepene: Rețete răcoritoare care te ajută să slăbești

Pepenele este unul dintre cele mai apreciate fructe ale sezonului estival pentru gustul său dulce și răcoritor, dar și pentru beneficiile sale asupra sănătății organismului. Mai mult, încorporat în…




16:24, 07.04.2013

Iată reţeta supei thailandeze cu pui şi fructe de mare, aflată în TOP 3 preferinţe ale juraţilor MasterChef!

Supa thailandeză cu pui si fructe de mare preparată de Laura Nicolicioiu nu numai că le-a plăcut juraţilor de la MasterChef, dar a fost şi "biletul" ei pentru a accede la mult-râvnitul şorţ. După ce au…




08:00, 03.03.2012

Rulada de carne cu ciuperci

Ingredientemuschi de porc 500 gciuperci 500 gpătrunjel verde tăiat 1 legaturaardei gras (roşu şi verde) 2 bucatiamestec de condimente Mod de preparareMuschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se…