Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:15, 02.05.2024

Paștele bate la ușă și tu ești în pană de idei? Iată 3 sugestii de antreuri decioase, pe care le poți pregăti rapid

Paștele bate la ușă și tu ești în pană de idei? Iată 3 sugestii de antreuri decioase, pe care le poți pregăti rapid

Ai probleme în a te decide ce antreuri să pregăteşti pentru Paşti? Îţi arătăm cum să faci trei astfel de preparate de deschidere a mesei pascale: nelipsitele ouă umplute, pentru care noi îţi propunem o umplutură…




12:00, 02.05.2024

Pipiridzi tângâsiti, mâncarea ”aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy/ Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin de-o oră: Doar patru ingrediente, poți să-l savurezi și cald, și rece

Pipiridzi tângâsiti, mâncarea ”aromânilor săraci” care a ajuns la modă în restaurantele fancy/ Rețeta originală a deliciului care e gata în mai puțin…

”Pipiridzi tângâsiti” sau, așa cum o să-i găsești mai degrabă pe internet, ”piperchi țârgâsiti” este o mâncare tradițională din bucătăria veche a aromânilor (adică românii vechi, nu un popor separat), care a ajuns…




09:55, 29.09.2023

Pasta din conopidă şi feta. Rețeta pe care trebuie să o încerci

Conopida e o legume delicioasă şi care poate fi preparată în multe feluri, iar o pastă în care să adaugi nişte feta şi iaurt grecesc e o idee perfectă pentru o gustare sau un plus de aroma unei fripturi sau salate,…




15:21, 06.09.2023

Delicii Culinare la Cuptor: Descoperă Diverse Tipuri de Carne

Cuptorul este un instrument minunat pentru gătitul cărnii, permițându-ți să obții texturi suculente și arome bogate. În acest articol, vom explora diversele tipuri de carne pe care le poți pregăti la cuptor, punând…




16:35, 24.11.2021

Top 3 retete cu branza de vaci

Branza de vaci este un produs traditional al bucatariei romanesti. Aceasta se consuma ca atare, alaturi de sunca, ceapa si alte produse alimentare, sau in compozitia unor preparate destinate oricarui fel, de la…




18:50, 16.09.2021

Meniul de la nunta Simonei Halep și imaginile de la petrecere

Simona Halep s-a cununat, miercuri, la malul mării, cu omul de afaceri Toni Iuruc. Sute de invitaţi au petrecut alături de ei, într-un club exclusivist din Mamaia. Pe lângă muzică, voie bună şi artificii, aceştia…




09:40, 16.09.2021

Meniu rafinat la nunta Simonei Halep » De la langustină servită cu sos brun la piperchi

Petrecerea care a urmat cununiei civile dintre Simona Halep (29 de ani, locul 11 WTA) și Toni Iuruc a avut parte de un meniu exclusivist. Miercuri, clubul Fratelli din Mamaia a găzduit petrecerea de nuntă a fostului…




06:24, 10.01.2019

Reţete celebre de altădată: „piperchi dinijicati cu pătrăgiani“. Cum se prepară gustoasa mâncare armânească

Preparatul cu origini străvechi a fost preluat, reinterpretat şi rebotezat de foarte mulţi mari maeştri bucătari europeni. Reţeta poate fi atât pentru un fel de bază, cât şi pentru o garnitură. Mai nou, au apărut…




04:33, 05.05.2017

Piperchi, delicioasa tocană de ardei ca la aromâni

Piperchi este practic o tocană de ardei, însă una delicioasă. ”Gustul de ardei prăjit sau copt, cu puţină aromă de usturoi, este foarte bine asimilat de organism”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.…




08:18, 03.09.2016

Rulada de omleta cu dovlecei si morcovi

Rulada mea de omleta cu dovlecei a fost umpluta cu o crema de ton, dar se poate umple cu o branza cremoasa si cateva feliute foarte subtiri de prosciutto cotto, sunca, ciuperci sotate, somon afumat etc.Rulada de…




06:08, 02.09.2016

Cum se prepară celebra mâncare tradiţională armânească „piperchi dinijicati cu pătrăgiani“

Bucătăria „armânească” (varianta din popor pentru forma literară „aromânească”) este, fără doar şi poate, o adevărată explozie de arome şi culori. Aromânii (numiţi în multe locuri şi „machidoni”) au dezvoltat o…




06:12, 14.08.2016

Cum se prepară celebrele „Oauă Ţărgăsiti“, micul dejun preferat de aromânii de la Dunărea de Jos

Bălţile Dunării au fost, de secole, refugiile preferate ale aromânilor care, în perpetua lor transhumanţă, au fost un adevărat vector de transmitere, între diferitele zone ale ţării, de obiceiuri, tradiţii şi chiar…




15:20, 19.03.2015

Cum se prepara cea mai buna salata orientala, un pranz delicios si sanatos

Salata orientala este un pranz delicios, o mancare usoara, dar si foarte satioasa. Te poti baza pe ea in pauza de masa de la serviciu, dar la fel de bine poate fi o mancare rapida alaturi de familie.Salata verde,…




14:50, 19.01.2015

REŢETA ZILEI: Tartă cu spanac şi somon

Ingrediente:pentru aluat:200 g făină125 g unt rece1 gălbenuș (sau 3 linguri cu apă rece)sare pentru umplutură:300 g spanac200 g somon fume2 ouăsare, piperCosulete cu salata de peste Mod de preparare:1. Pentru aluat,…




22:03, 26.08.2014

ecuisine.ro: Penne cu sos pesto si rosii

Ingrediente300 g penne2 rosii micute 200 g rosii cherry pentru sosul pesto30 frunze de busuioc2 linguri cu muguri de pin trasi in tigaie 2 linguri cu parmezan ras2 catei de usturoi200 250 ml ulei de maslinesare,…




17:45, 19.08.2014

Lokal, un loc simpatic cu limonadă de trandafir şi piperchi ţârgâsiti

Dacă treci deseori pe Eminescu 57, sigur ai observat că între betoanele oraşului a apărut un locşor boem, "încrustat" între câţiva nuci, doi-trei trandafiri, un corcoduş roşu, nişte cărămidă, câteva rampe, o magnolie…




11:48, 06.08.2014

Reteta zilei: omleta pufoasa cu porumb

Daca nu stii ce sa gatesti in cazul in care te afli pe ultima suta de metri, astazi iti recomandam omleta cu porumb. Ai nevoie de: 4 oua 150g boabe de porumb din conserva 2 linguri de unt 3 fire de ceapa verde…




16:54, 27.05.2014

Cea mai bună rețetă cu mămăligă. Uite cum să faci mămăligă coaptă cu bunătăți în numai 40 de minute

Timpul de gatire: 40 min Gata in: 40 minIngrediente 300 g malai 1 lingurita sare 1 lingura unt 300 g cacaval 200 g brânza telemea 6 oua 3 felii bacon sare piperCitește tot materialul pe Unica.ro




11:27, 16.04.2014

Cea mai bună și mai simplă rețetă de drob. Vezi rețeta tradițională de drob în prapure

Drob în prapure Timp de preparare: 20 min Timpul de gatire: 100 min Gata in: 2 ore, 0 min Ingrediente măruntaiele unui miel 1 prapure 2 linguri oţet 2 cepe 5 ouă 1 felie pâine 50 ml lapte verdeaţă după gust 1 lingura…




11:32, 23.01.2013

Reţete: Găteşte în stil mediteranean

Ratatouille (Franţa) o vânătă mare; 2 dovlecei; 2 ardei graşi roşii; un ardei gras galben; două cepe; 500 g roşii bine coapte; 3 căţei de usturoi; 6 linguri de ulei de măsline; o rămurică de cimbru; o foaie de…