Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:25, 05.01.2023

O nouă variantă de COVID – Kraken. Este cea mai contagioasă de până acum

O nouă tulpină de Covid-19, supranumită „The Kraken”, este „cea mai transmisibilă subvariantă care a fost detectată până acum”, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.Cea mai recentă subvariantă de coronavirus,…




21:35, 04.02.2021

Ce spun cercetătorii de la Cambridge despre pacientul zero al tulpinii britanice: „Alte variante ar putea circula deja în lume”

Cercetătorii de la Institutul Sanger (estul Angliei), în apropiere de  Cambridge sunt implicaţi în aşa-numitul Proiect Heron de secvenţiere genetică a virusului SARS-CoV-2 pentru a detecta mutaţii şi explica apariţia…




20:56, 04.02.2021

Avertisment: Următoarea variantă periculoasă de coronavirus a apărut deja, dar nu o cunoaștem încă

Institutul Sanger din Marea Britanie face unele dintre cele mai importante cercetări de pe Pămînt: „proiectul Heron” sau secvențierea genetică a coronavirusului, relatează CNN. Proiectul, care implică munca intensivă…




10:00, 06.01.2021

Un coronavirus, cinci variante

Replicându-se, coronavirusul suferă mutaţii. Iar uneori, când creează o nouă copie a ARN-ului său, face greșeli. În ciuda faptului că există un sistem eficient de „corectură”, pot exista mereu mici scăpări. „Făcând…




00:53, 23.05.2018

Cercetătorii arată cum a devenit malaria letală

Un studiu genetic, efectuat de cercetătorii de la Institutul Sanger din Cambridge, a comparat șapte tipuri de malarie - urmărind arborele genealogic al parazitului. Acest lucru a arătat că, în urmă cu aproximativ…




19:14, 03.05.2016

Descoperirea anomaliilor genetice de la originea cancerului de sân ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente

"Este un progres major în înțelegerea mecanismelor din celulele noastre care, când sunt alterate, duc la cancerul de sân", afirmă Christine Chomienne, director de cercetări la Institutul național al cancerului…




16:42, 03.05.2016

Descoperirea anomaliilor genetice aflate la originea cancerului de sân duc la dezvoltarea unor noi tratamente

 O echipă de cercetători a anunțat că a descoperit practic toate anomaliile genetice aflate la originea cancerului de sân, progres care ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente, mai eficiente,…




20:40, 13.01.2015

Gena din spatele unui cancer agresiv

O descoperire ce deschide calea spre noi terapii care să împidice evoluţia tumorilor mamareGena responsabilă de cancerul de sân triplu negativ, una dintre formele cele mai agresive de cancer, a fost descoperită…




19:30, 13.01.2014

Suprinzător: Sistemul imunitar poate cauza leucemie

Pacienţii diagnosticaţi cu leucemie produc celule sangvine anormale, iar leucemia limfoblastică acută este cea mai freventă formă a cancerului de sânge. Sistemul imunitar produce milioane de anticorpi diferiţi,…




19:12, 13.01.2014

Studiu: Sistemul imunitar poate cauza leucemie dacă își ratează ținta

Sistemul imunitar, care apără organismul de infecții prin producerea anticorpilor, poate cauza cea mai frecventă formă de leucemie infantilă, dacă își ratează ținta, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii…