Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:11, 22.01.2024

Volumul „Flora pannoniană a sitului fosilifer Chiuzbaia” va fi lansat la Muzeul de Mineralogie

Joi, 25 ianuarie, începând cu ora 16.00, Muzeul de Mineralogie din Baia Mare va fi gazda unei lansări de carte. Volumul „Flora pannoniană a sitului fosilifer Chiuzbaia” a apărut la editura Bibliotecii Județene…




06:15, 23.05.2021

Schelete ale unor peşti de acum 56 de milioane de ani, în Rezervaţia fosiliferă Marlauz, un monument al naturii

Arie naturală protejată de interes internaţional, rezervaţia fosiliferă de la Suslăneşti – Argeş adăposteşte schelete de peşti fosili cu o vechime uluitoare. Situl geotectonic este considerat monument al naturii.…




19:24, 16.03.2019

Vâlcea: Americanii fac cercetări de şapte ani în România, în cel mai mare sit fosilifer din Europa de Est

 De şapte ani,  într-un sit din Vâlcea, americanii fac cercetări intense. Pe Valea Olteţului, din comuna Tetoiu, sat Bugiuleşti, există un sit arheologic descoperit de o echipă condusă de Constantin S. Nicolaescu…




04:47, 12.03.2019

FOTO Americanii fac cercetări de şapte ani în România, în cel mai mare sit fosilifer din Europa de Est. Ce au descoperit

În anii '60, în România s-au făcut nişte descoperiri importante. Pe vremea lui Ceauşescu, străinii nu au avut acces la ele. De şapte ani, însă, într-un sit din Vâlcea, americanii fac cercetări intense.




11:58, 22.10.2015

Frumusețile județului Alba: Dealul cu melci – unul dintre cele mai spectaculoase puncte fosilifere din Transilvania

Una dintre minunile naturii în județul Alba este Dealul cu melci, din Munții Apuseni, o rezervaţie paleontologică, care atrage prin aspectul său ciudat. Este vorba despre o puzderie de formaţiuni sub formă de melci,…




11:48, 28.04.2013

TURISM – TRASEE TURISTICE CLUJ - In Rezervatia fosilifera Corusu

    Adeseori, pretextand graba, trecem indiferenti si inconstienti pe langa locuri ori lucruri considerate absolut comune, banale. Printre multe altele, turismul adevarat e si un fel de „continuous learning” programatic…