Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prea multă odihnă dăunează sănătăţii. Siesta prelungită îmbolnăveşte

Publicat:

Expertii japonezi au efectuat un studiu ale carui rezultate sunt ingrijoratoare. Siesta care dureaza mai mult de o ora ar creste riscul de diabet. Studiul a fost insa primit cu rezerve de unii experți independenți, semnaleaza AFP. Desi nu au reusit sa stabileasca o legatura de tip cauza-efect, cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au observat ca persoanele care obișnuiesc sieste mai mari de 60 de minute pe zi prezinta “un risc semnificativ mai mare” de a suferi de diabet de tip 2. Comparatia a fost facuta de cei patru experti care se ocupa de studiu in raport cu persoanele care nu-si fac…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

A fost gasit locul morții imparatului Augustus

03:10, 04.05.2024 - Cercetatorii spun ca ruinele unei vile romane descoperite sub ramașițele unei alte vile de linga Muntele Vezuviu ar putea fi locul unde a murit Augustus, primul imparat al Romei. Anterior, se credea ca imparatul a murit in anul 14 d.Hr. in vila familiei sale de linga orașul Nola. Cercetatorii de la…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire istorica! Dateaza din Epoca de Gheața

21:25, 13.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Kiel, Germania, au descoperit in Marea Baltica un zid despre care se crede ca ar avea o vechime de aproximativ 11.000 de ani, noteaza Euronews. Acesta dateaza din ultima epoca glaciara și are o lungime de aproape un kilometru. La acea vreme, zidul se afla probabil…


Ce parere ai despre aceasta stire?