Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii trag un semnal de alarmă - Boala cu mai multe fețe, România se află pe locul 3 în Europa ca rată a mortalității

Publicat:

Țigarile sunt cauza principala pentru BPOC, o boala de care probabil nu ați auzit, dar la care suntem pe locul 3 in Europa ca rata a mortalitații. Simptomele sunt inșelatoare, așa ca mulți fumatori iși dau seama ca este ceva in neregula mult prea tarziu, informeaza Digi24.

BPOC sau bronhopneumopatia obstructiva cronica are ca efect blocarea parțiala a bronhiilor și deteriorarea țesutului pulmonar. Pe scurt, bolnavii nu mai respira cum trebuie.

D. Veronica Șurlea - medic primar pneumolog: BPOC a crescut ca și incidența și in rata mortalitații deja se situeaza pe locul 4 in lume…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Satul din Romania cu doar 7 locuitori. Semnal de alarma disperat al localnicilor: Ne mananca salbaticiunile in scurta vreme

07:30, 02.04.2024 - El este Vasile Bocșa, unul dintre ultimii oameni care mai traiesc in satul Novacești din județul Alba. Din dragoste pentru animale, omul continua sa locuiasca aici, unde impreuna cu soția sa se ocupa de avuția sa. Are 20 de vaci, 20 de oi, 10 capre și mai mulți porci."Nevasta mea, cu ea, in familie.…

'In fiecare zi, peste 4000 de oameni isi pierd viata'. Boala care face ravagii in Romania, medicii trag semnalul de alarma

19:55, 24.03.2024 - Medicii de la Spitalul CF Timisoara trag un semnal de alarma privind gravitatea tuberculozei si avertizeaza ca zilnic peste 4.000 de oameni isi pierd viata. Ei spun ca TBC poate duce la complicatii grave, iar un tratament inadecvat poate duce la deces. ”Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei…

Procurorul general trage un semnal de alarma - Drogurile pot intra in Romania prin Portul Constanța fara verificari

19:35, 20.03.2024 - Procurorul general al Romaniei, Alex Florența, afirma ca traficul de droguri „este o problema grava, un fenoment care a cunoscut in ultimii ani o creștere exponențiala și nu doar in Romania, ci mai ales la nivelul Europei de Vest”. Șeful Parchetului de la langa Inalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ)…

Neoplasmul pulmonar, boala care nu doare. Medicii pneumologi trag un semnal de alarma

11:35, 14.03.2024 - Medicii pneumologi din vestul țarii trag un semnal de alarma cu privire la creșterea numarului de persoane diagnosticate cu neoplasm pulmonar. Numai in primele doua luni ale anului, 39 pacienți au fost diagnosticați in Arad.

Medicii din Romania trag un semnal de alarma! Explozie de cazuri de pneumonie. Care sunt simptomele

11:10, 01.03.2024 - Medicii din Romania sunt in alerta in fața unei creșteri alarmante a cazurilor de pneumonie in intreaga țara. Intr-un semnal de alarma catre populație, specialiștii atrag atenția asupra gravitații situației și indeamna la conștientizarea simptomelor asociate acestei infecții respiratorii.

Boala care face ravagii in Romania, medicii trag un semnal de alarma: simptomele pot fi confundate cu alte boli

09:20, 01.03.2024 - Numarul cazurilor de pneumonie crește alarmant. Tot mai multe persoane ajung internate in stare grava la spital, pentru ca se trateaza mai intai, dupa ureche, acasa. Medicii recomanda prudența maxima și evitarea pe cat posibil a spațiilor aglomerate. Patru romani au murit pana acum, din cauza acestei…

Explozie de cazuri de pneumonie in țara! Medicii trag un semnal de alarma: simptomele pot fi confundate cu alte boli

07:50, 01.03.2024 - La Spitalul Județean de Urgența Slatina sunt internate peste 40 de persoane cu pneumonie, atat copii, cat și adulți. Medicii ne avertizeaza ca simptomele pot fi confundate cu cele ale racelii sau gripei, iar cei care ignora primele semne de boala, se expun unui risc major."In acest moment avem circa…

Fenomenul care distruge speranța bolnavilor din Romania. Medicii trag un semnal de alarma

15:30, 16.02.2024 - Sistemul medical din Romania se confrunta cu o problema care tinde sa devina critica, la inceputul anului 2024. Este vorba despre lipsa donatorilor cadaverici, care conduce la un numar mic de transplanturi de organe efectuate de cadrele medicale.


Ce parere ai despre aceasta stire?